Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler Güzellik Yarışması düzenlenmiş. Sonuç?! [Tartışma]

OturanBoğa

Yönetici
Konular
674
Reaksiyonlar
721
Geçtiğimiz aylarda duyurusu yapılan, benim de politik ve felsefik olarak tartışmaya açtığım Engelliler Güzellik Yarışması 13 Mayıs günü yapılmış sanırım.
Yarışma sonrası ile ilgili olarak ne bir haber okudum/izledim, ne de katılan/destekleyen kişilerden konuyla ilgili bir görüş duydum.
Yarışma öncesinde her yerde yer alıp, yarışma sonrasında ortalıkta görünmemeleri ve sitelerinin kapalı olması da ilginç (www.engelsizceguzellik.org)

Yarışma öncesinde süslü sözlerle baya bi medyada yer alan bu organizasyonun sonu ne oldu? Amaçlarına ulaşabildi mi düzenleyen, destekleyen ve katılan kişiler? En azından keyif alabilmişler mi? Organizasyon nasıldı? Uluslararası yarışmaya katılım olacak deniliyordu, olacaklar mı? Organizasyona büyük sözlerle destek vereceğini söyleyen medya yarışma günü orada mıydı?
Konu hakkında bişeyler bilen, duyan, gören yok mu?

Hepsinden önemlisi, yarışma sonunda sakatlar ne kazandı, ne kaybetti?
Yarışmadan önceki "İyi ki katıldım", "Keşke katılmasaydım", "Keşke katılsaydım" vb. görüşleri yarışmadan sonra değişen kimse var mı?

Ben hayatımda bu kadar reklamı yapılan bir yarışma görmedim desem abartmış olmam herhalde. Yapılana kadar yazılı/görsel basında hemen hemen hergün yer buldu haberleri.

Engellilerin birşey kazandığına da, bu tip organizasyonların engellilere birşey kazandıracağına da inanmıyorum ben şahsen. Olay tamamen nihayetine erdiğine göre artık organizatörlerden değil, bizzat katılımcılardan yaşadıklarını dinlemek lazımdır

Şu an ne web sitesi ayakta, ne de basında yarışmanın sonucuna dair birşeyler yazılıp çizilmekte. Aklıma istemeden şu soruyu da getiriyor açıkçası; "engelli güzeller organizasyonu batırdı mı?" bu sessizlik hayra alamet değil gibi..

Ben pazar sürprizi adlı programda bahsini duydum yarışma olmuş sonuçlanmış ama sonrası ne oldu ben de merak ediyorum.

bu hatunlar bomba bomba... :mrgreen: :mrgreen:

Garipp...Bende Bir Detaylara Bakiim Dedimm :?

Linke Tıkladım ama,, :roll: Başka Bişiiler Çıkıyo..

:| Sitesi Hack lenmiş sanırımm :roll: ..

merhabalar benim arkadaşımda bu yarışmaya katıldı o yüzden biraz takip ettim yarışmadan önce çok fazla reklam yaptılar dediğiniz gibi herkanala çıktılar ama yarışmadan sonra kim birinci oldu kim ler kazandı bende arkadaşımla mkonuşana kadar pek duymadım benim şahsi fikrim gene birileri bizler üzerinden para kazandı haksızmıyım sizce

Bende yarışmaya katılmış seçmeler başlamadan kısa süre önce özel sebeplerimden dolayı çekilmiştim..

Şu an yarışmanın ne yönde ilerlediğini yada ilerlemediğini bende çok merak ediyorum..

Bazı insanlar için büyük bir reklam fırsatı olduğu gerçek...

(katılan arkadaşlarımı kastetmiyorum) :)

Gerçekten anlamına uygun bişeyler olması ne kadar gurur verici olurdu...

Yarışmaya önayak olan o bayanın olumlu bir şekilde bu işi sonuçlandırması karşısında küçük dilimi yutardım. Evet yanılmadım ama keşke yanılsaydım.

Ben ise yanılmadığına sevindim Pegasus. Mazallah bu organizasyon ( görece olarak) başarılı olup da, daha fazla kişiye daha fazla veri ile ulaşmış olsaydı; benim şakacı ve işgüzar arkadaşlarım " vay hüso sen ne zaman katılacaksın erkek engelli güzellik yarışmasına" diye takılsalardı eminim rahatsız olacaktım:)
Neyse ki toplumda, medyada ve engelli camiasında korkulan ilgiyi görmedi de sıradan şovlardan biri olarak tarihe gömüldü.. (umarım:)

meraklilar sizi! :)
yarishmayi ben kazanmishtim da mütevaziligimi koruyup susyim, hava atmiym dediydim güyya :p:p:p (shaka shaka, aman!! :))

almanya'dan takip edenler olmush ;);
Mittwoch, 14. Mai 2008

[size=6]Miss Handicap Turkey [/size]

In Kemer bei Antalya haben zum ersten Mal die Wahlen zur "Miss Handicap Turkey" stattgefunden.
25 geistig und körperlich behinderte Frauen haben an dem Wettbewerb teilgenommen und wurden für ihre Courage mit stürmischem Beifall und "standing ovations" bedacht. Nergis Demirarslan aus Samsun wurde zur Schönheitskönigin gewählt, Ayşe Dilek Hoyrat aus Ankara wurde Zweite und Banu Temizel aus Istanbul Dritte. Der Bürgermeister von Kemer Hasan Şeker hat alle Teilnehmerinnen mitsamt deren Familien im Anschluß an die Veranstaltung auf einen einwöchigen Urlaub in Kemer eingeladen.

samsun'dan nergis demirarslan güzellik kralicesi secilmish, ankara'dan ayshe dilek hoyrat ikinci olmush, istanbul'dan katilan banu temizel de ücüncü... hade gösleri aydin olsun (mu diyces, yoksa anne/baba olanlara mi deniodu bu? :?), tebrikler dielim :)... yarishmaya katilan 25 hatuna da cesaretlerinden dolayi :) ayakta alkish tufanlari kopmush, hehe; eger sakatsan "ben güselim!" demek cesaret istiomush meger :)...

selamlar :)...

1. TÜRKİYE ENGELLİ GÜZELLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
Türkiye'de Kemer Belediyesi'nin Desteğiyle İlk Defa Düzenlenen Engelli Güzellik Yarışması Büyük İlgi Gördü.

Türkiye'de Kemer Belediyesi'nin desteğiyle ilk defa düzenlenen Engelli Güzellik Yarışması büyük ilgi gördü.
Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yarışmada Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve Konyaaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek eşleriyle birlikte hazır bulunurken, çok sayıda vatandaşın da ilgiyle izlediği yarışmanın juri üyeleri en güzeli seçerken hayli zorlandı. Engelliler Güzellik Yarışması'nda bedensel, görme, işitme ve zihinsel engelliler kategorilerinde ilk üçe giren ve genel sıralamada ilk üçe girenler belli oldu. Yarışmada tüm yarışmacılara 10 vererek farklı bir puanlamada bulunan Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, büyük alkış aldı. Yarışmada birinciliği Nergiz Demiraslan kazanırken, ikinciliği Ayşe Dilek Hoyrat, üçüncülüğü ise Banu Temizel aldı. Yarışmaya katılan 25 yarışmacıya da Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker tarafından birer haftalık tatil hediye edildi.

Popstar yarışmasından tanınan Serkül'ün son albümündeki şarkılarını sunduğu yarışmada birinci gelen güzel Nergiz Demiraslan'ın tacını Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker taktı. Başkan Şeker, yarışma sonrası yaptığı açıklamada, "Çok sayıda güzellik yarışmasına katıldım ve jüri üyeliği yaptım. Ancak bu akşam çok farklı bir akşamdı. İnanılmaz bir gece yaşadık. Engellilerin ruhunun ne kadar saf, temiz ve berrak olduğunu gördük. İşte bu ruh bizlere gereken mesajı fazlasıyla verdi" dedi.

Alıntı

1. Türkiye Engelli Güzellik Yarışması sonuçlandı
Yarışma sonrasında birinci gelen güzel Nergiz Demiraslan'ın tacını Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker takarken, Başkan Şeker yarışma sonrası yaptığı açıklamasında, ' Çok sayıda güzellik yarışmasına katıldım ve jüri üyeliği yaptım. Ancak bu akşam çok farklı bir akşamdı. İnanılmaz bir gece yaşadık. Engellilerin ruhunun ne kadar saf, temiz ve berrak olduğunu gördük. İşte bu ruh bizlere gereken mesajı fazlasıyla verdi. '

stampwx3.jpg

Türkiye'de ilk defa Kemer Belediyesinin desteği ile Kemer'de düzenlenen Engelli güzellik yarışması büyük ilgi gördü. Kemer Cumhuriyet Meydanında düzenlenen yarışmaya çok sayıda vatandaş katılırken, jüri üyeleri en güzeli seçerken hayli zorlandı. Konuklar arasında Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile Konyaaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'de eşleri ile birlikte yer aldı. Engelliler Güzellik Yarışması'na bedensel, görme, işitme ve zihinsel engelliler kategorilerinde ilk üçe giren ve genel sıralamada da ilk üçe girenler belli oldu. Tüm jüri üyeleri yarışma sırasında puanlarını verirken, Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker tüm yarışmacılara 10 vererek farklı bir puanlamada bulunurken büyük alkış aldı.Yarışmada birinciliği Nergiz Demiraslan aldı. İkinciliği Ayşe Dilek Hoyrat üçüncülüğü ise Banu Temizel aldı. Yarışmaya katılan 25 yarışmacıya da Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker tarafından birer haftalık Kemer tatili hediye edildi.

Yarışmada Popstar yarışmasından tanınan Serkül'de son albümündeki şarkılarını izleyicilere sundu. Serkül, " Çok duygusal anlar yaşarım ama ağladığım zamanlar enderdir. Burada üç gündür bu kızlarımız ile beraberim. Onların bu mutluluğunda onlarla beraber olmak çok güzel ve özel bir duygu. Burada ağladığım zamanlar oldu. "dedi

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı yarışmanın sunucularından ve organizasyonun yapılmasında fikir sahibi olan Yeliz Güllü, " Bu akşam çok mutluyum. Çok istediğim bir olayı gerçekleştirdik. Hepimiz çok mutluyuz. Umarım bugün buradan tüm engelliler olarak gereken mesajı vermişsizdir. Engel tanımıyoruz. " dedi.

Organizatör Arif Çelik dereceleri açıklarken yaptığı konuşmasında, tüm sponsorlara teşekkür ederek çok sayıda güzellik yarışması yaptığını ancak bu yarışmanın kendisi için çok farklı olduğunu ifade etti. Çelik," Ülkemizde kayıtlı 7-8 milyon kayıtlara geçmemiş tahmini 15 milyon engelli olduğu bilinmektedir. Genellikle toplumdan soyutlanmış olarak yaşayan ve kendilerine yönelik yapılmaz diye düşünülen işlerin başında gelen engelliler için kapsamlı bir güzellik yarışmasının gerçekleşmesi bu yüzden çok önemli. Bize burada ev sahipliği yapan Kemer'e ve değerli Belediye Başkanımız Hasan Şeker'e teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah dünya Engelli Güzellik Yarışması da 3 Aralık'ta burada yapmayı planlıyoruz." dedi.

Alıntı

Bence bu organizasyonda hatırı sayılır paralar döndü.
Sponsorlar, bağış yapan firmalar vs.
Masraflardan sonra kalan krema hüplendi, yandı bitti kül oldu.
Şimdi soruyoruz dağ nerde, balta nerde, çorbalar nerde :wink:

Not: Erkekler için yapılsada, bizde biraz eğlensek.
Tatil köyleri, Antalya, açık büfe, üff üfff üfff...

oooohh bak sen artık arkadan gelen şöhrete. diziler, filmler, albümler, klipler, tv programları, reklamlar yırttınıss kısım yine ade :mrgreen: o taş çıktımı şimdi kuyudan :?:

hiç şaşırmadım..
büyük bir hengameyle yarışma baslattılar, sessiz sedasız sonlandırdılar!
normalde düzenlenen güzellik yarışmaları böyle mi yapılıyordu?..
baştan sona rezalet!
duyduğuma göre yarışma biter bitmez kızları yüzüstü bırakmışlar..

Engelsiz güzl.yarışmasının.
kayıt, sonuna bir kaç hafta kala.
Hastane çıkışı başvurup, katılmak istemiştim bayada illa gitmek istiyorum diye sorun yaşamıştım.
Hatta ailemi ikna etmek için onlardan bile bir kaç defa telefon almıştı ialem.
çünkü ben hastalık daha belli değil ikende, böyle bir yarışmaya baş vurup, kaydımı olup, izin alamadıgım için çekilmek zorunda kalmıştım bir defasında...
Hastalık çıkmadan önceydi.
Bu kezde çekildim mecburen.
Ama bu kez çekildiğim için mutluyum.
Hiç üzülmedim iyiki de gidememiş, izin alamamışım. nerde hani seçilenlerin sahip olacakları olanaklar,ödüller.
hepsi bir reklammış, bir çoklarının engellileri kullandıkları gibi.
aileme ve bana izin vermeyenlere teşekkür ediyorum göndermedikleri için beni.... :) :)

Bu arada bir daha güzellik yarışmaları olsa dahii bunu gördüm yaa, artık istemem kayıt filan olmak.
Yeter bu komediler engelliler için... :(

Bu yarışmaya bir arkadaşım katıldı bende yerinde izledim.Yürekler acısı bir durumdu.Sunucu ve yarışmayı düzenleyenler konuşmalarını uzattıkça uzatıyor,ayakta olan engellilerde hem yorgunluktan hemde mayıs akşamının serinliğinden tir tir titriyorlardı.Yarışmanın sonucuna gelince vaad edilen ödüllerin hiç birisi şu ana kadar verilmedi.Arada birinci olan Nergis adlı kızla konuşuyoruz ,oda hiç bir şey verilmediğini söylüyor.İşin başka bir komik tarafıda hemen hemen bütün yarışmacılara bir ünvan verilip taç takıldı.(mayıs güzeli,kemer güzeli,otel güzeli vb.)
Fakat yarışmaya katılan arkadaşım yinede memnun.Bedava tatil yaptığını ve yeni arkadaşlar edindiğini söylüyor .Ayrıca yarışmaya sponsor olan akülü araç firması ,yarışmacılara yarışmada kullandıkları akülü araçları hediye etti .

arkadaşlar lütfen artık her şeyin arkasından bi çıkar ilişkisi sonucu çıkarmayı bırakalımmı?biz engelliler hep eve hapsedilmek,insanlar arasından sakat diye dışlanmaktan,herkesle eşit haklar istediğimizden bahseder,bağırıp çağırırız.ama birileri bizim dışarı çıkarmaya bizim için farklı bişeyler yapmaya kalktığı zamanda ya yokmuydu başka işiniz daha önemli sorunlarımız varken sırasımı bunun deriz.
bırakalım artık sürekli şikayet edip durmayı. ve paranoyakça bi şekilde herşeyin ardında başka sonuçlar çıkarmayı.insanlar bizi sürekli şikayet edip duran varlıklar olarak görüyor.insanların zihnindeki bu imajı böyle farklı organizasyonlarla silmemiz gerek artık. toplumda farklı alanlarda da görünmeliyiz.ama tabi ilk başta kendi önyargılarımızı silmemiz için gerekli bu gibi faaliyetler.ben burdayım bende varım demek için.
tabiki organizasyon bir ilkti ve pek çok eksiklikleri hataları vardı.ben yarışmadan sonra sitelerine mesaj göndererek memnuniyetsin olduğum konulaRda şikayetlerimi dile getirdim.katılan yarışmacılarda ve diğer engelli arkadaşlarda eminim böyle yapmışlardır.
bence son derece iyi niyetle yapılmış bi organizasyondu.ve dilerim böyle organizasyonların devamı gelir her zaman ve bizde şikayet edip duran bireyler yerine topluma uyum sağlayabilen bireyler olarak anılmaya başlarız.
gelecek sefere herşey daha güzel olacaktır eminim.
bu arada bende yarışmaya başvuruda bulunanlardanım. :wink:

15 şubat- 15 nisan tarihleri arasında başvurularının yapılacağını duyduğum bu yarışma beni çok heyecanlandırmıştı çünkü etrafımdaki insanlar ve arkadaşlarım" serap engelliler arasında bir güzellik yarışması yapılsa kesin birinci olursun" derlerdi hep bende bu sözlerden cesaret alarak ve dereceye gireceğime inanarak başvurdum yarışmaya . Medyada hergün reklamı yapılan bu süslü organizasyonun bana getirisinin neler olacağını düşünürek hayaller kuruyordum bütün gün ,katılan çoğu kız gibi. Bu arada katılan çoğu arkadaş medyada yer alıyordu hergün hep aynı kişilerdi bu insanlar 550 kızdan sadece 20 tanesi falan o kanaldan bu kanala geziyorlardı neyse dereceye giren kızlar sitede yayınlandığında baktımki ben yokum içlerinde inanın o an dünyam başıma yıkıldı adeta moralim sıfıra indi çünkü ben o yarışmanın kriterlerine uyduğumu ve güzel olduğumu düşünüyordum:) kendimi göremeyince çok üzüldüm bu işte bir iş var dedim kendi kendime çünkü biraz daha incelediğimde kızların çoğunun medyaya çıkan kızlardan seçildiğini gördüm hemen aklıma torpilmi var acaba sorusu geldi sorumun cevabını almanın en iyi yolunun yarışmayı düzenleyen organizatör Arif Çelik ve Yeliz Güllüye mail atmak olduğu geldi neler yazdığımı aynen size yazıyorum" Sayın Arif Bey ve Yeliz hanım ben ortopedik engelliyim bu yarışmaya katıldım çünkü yaşadığım sıkıntılardan bir nebze olsun kurtulmak mutlu olmak istedim hayatıma renk gelsin istedim arkadaşlarım hep söylerdi bir güzellik yarışması olsa birinci olursun derlerdi oldu da noldu hayallerim yıkıldı kendime olan güvenim tamamen kayboldu lütfen bundan sonra böyle bir yarışma yapmayın yaparsanızda ya herkes içinde olsun yada hiç kimse olmasın.Ben şu anda çok üzgünüm tabi bu sizin umurunuzda bile olmaz peki benim üzüntümü ve yaşadığım bu tramvayı kim düzelticek soruyorum size Arif bey Yeliz hanım?? dedim aradan on dakika geçti cebim çaldı arayan Arif Çelikti mailimi okumuş ve benim gibi neden sorusunu soran 3- 5 kişi daha varmış açıklama ihtiyacı duymuş bazı şeyleri herşeyi açık açık sordum kendisine torpil olduğunu düşündüğümden tutunda neden bu organizasyonu düzenlemek istemeleri amaçları hepsini konuştuk sonuç olarak bana sen akıllı bir kıza benziyorsun gel kampta misafirim ol dedi bende torpille olan hiçbir şeyi istemiyorum dedim kendisine ve geri çevirdim teklifini işte böyleee benim yarışma serüvenim pişmanmısın bunca şeyden sonra hayır değilim :)

bu yarişmada 3.cu olan banu temizel benim arkadasm kendisyle görüşüyoruz arada kendisine mail attim bu konu ile ilgili 3.olmus kişi olarak gel burda fikirlerini paylaş dedim bakalim ne cvp verecek.

arkadasımdan cvp geldi organizatöler basın yasagı koymus yarısmacılara burdaki başliktan daha önceden haberi varmiş:(

1. Seçilen güzelimizde haketmiş hani..:):):)

güzellik kraliçesi tacını engelli olduğu için alamamış

13 Mayıs 2008'de ise İstanbul Prodüksiyon tarafından gerçekleştirilen Türkiye Engelliler Güzellik Yarışması'na katılan ve 1'inci seçilen ardından düzenlenen Dünya Güzellik Yarışması'nda da 'Dünya Güzeli' olan Nergis Demirarslan'a hala yarışmada kazandığı altın tacının ve çeşitli hediyelerin verilmediği ortaya çıktı.

Demirarslan, ayrıca İstanbul Prodüksiyon'un sahibi Arif Çelik hakkında da Samsun Adliyesi'nde 'dolandırıcılık ve maddi menfaat temini' iddiasıyla Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na daha önce suç duyurusunda bulunmuştu.
Tacının verilmemesinden dolayı çok üzgün olduğunu belirten Nergis Demirarslan üzüntüsünün maddi değil manevi değeri yüksek olan tacını alamamasından kaynaklandığını söyledi.
Nergis Demirarslan, 17 Ağustos 2005 tarihinde denizdeyken kendisini omzuna alan eniştesinin şakalaşırken sığ suya atması üzerine başını zemine çarpıp omurilik zedelenmesi sonucu felç olmuştu

biraz yorumları okudumda vardığım kanı şu oldu; Deseniz ya güzellik yarışması bazı kendini bilmezlerden dolayı baya çirkinleşmiş... Hele şu en son haber kopardı beni Engelliler içinden güzel seçilip Tacını engelli olduğu için alamamış, miş, muş... ne saçma... ne vahim... ne üzücü... ne kadar büyük bir rant...

kendini sömürten engelliler ve aileleri için hazin bir durum. en başta engellilerin sömürülmeye karşı bilinçli ve dirençli olmaları gerekir. "engelsizlerden bir farkımız yok, biz her şeyi başarırız" düşüncesi sanırım tabiri caizse gaza getiriyor bazı engellilerimizi:) oysa en başta engelliler her türlü şekilciliğin karşısında yer almalı. fakat bu bilinç henüz bazı engellilerimizde yok. yarışmaya katılan kardeşlerimizin tamamına yakını eminim ki bir daha böyle bir etkinliğe katılmayacaktır. bu da onlar için olumlu bir gelişme sanırım :)

nergiz benim fizik tedaviden arkadaşım kendine vadedilen hiç bir ödülün verilmemesi gibi ekim 2009 da haber özele hatıldığında istanbul Prodüksiyon'un sahibi nin verdiği nergiz e verdiği taç sözünüde hala tutmamıştır olay savcılığa kadar uzadı benim görüşümse istanbul Prodüksiyon'un sahibi ben bu yarışmadan çok reyting kaparım bir çok sponsor bulurum 1 koyar ım 1000 alırım diye hayal ediyordu galiba ama hayal ettiği gibi kalmadı verdiği sözde de durmadı ama nergiz hakkını sonuna kadar savunuyor + olarak nergiz dış güzelliğinden çok iç güzelliğiylede milyon defa hem türkiye hem dünya güzeli seçilmeyi hak ediyor.

bende yağmura katılıyorum :) nergis çok tatlı bir kız Rabbim yüzünü hiç soldurmasın ve hakettiklerini en kısa zamanda almayı nasip etsin.insanların tutamayacakları sözü vermelerinden nefret ediyorum :( yazık değilmi insanlara,umutlarına...

sonuç kendini bir daha sömürtmekten kaçınmak, bilinçlenmek şekilciliğe, kendi fiziksel durumu üzerinden yapılacak her türlü sömürüye karşı olmaktansa " ama benim tacımı vermediler ühüü" diye ağlaşmak:) yani sonuç, engellilerin azımsanmayacak bi bölümü için mütamidiyen bi cahillik hali:)

Üst Alt