Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler haftası ve Engelliler günü kaldırılmalı.

turkuaz06

Aktif Üye
Konular
64
Reaksiyonlar
1
Engelliler haftası ve Engelliler günü kaldırılmalı.Bu hafta ve günler engellileri rencide etmekten başka bir şey değil.Sizler de benim görüşüme katılıyormusunuz?

Dün İzmir'de geniş kapsamlı bir organizasyon vardı.
İnciraltı kent ormanı, denizin kıyısında adı üstünde mis gibi ormanlık alan.
Büyükşehir belediyesi düzenlemiş, tüm engelli stk ve camia buradaydı.

Ben kutlanmasını olumlu buluyorum.
Özellikle otizm dernekleri sahne gösterileri için hazırlanmışlar.
Çeşitli oyun ve danslar sergilediler, eminim oradaki gençler ve çocuklar için pozitif bir çalışma olmuştur.

Çok büyük bir piknik yapıldı, aileleri ile gelen engelliler sabahtan akşama kadar güzel bir gün geçirdi.
Bu hafta hergün farklı farklı etkinlikler devam edecek.
Haftasonu "Buca Gölet" pikniği olacak haberin olsun SERAFİM
Koşamayanlar için koşma etkinliği de güzeldi.
Bitki yetiştirme terapi merkezi de açıldı dün.

Engelsiz insanlara da farkındalık oluyor.
Olumsuz ne yanı olabilir düşünüyorum, aklıma gelmiyor.

Haftasonu "Buca Gölet" pikniği olacak haberin olsun @SERAFİM

Haftasonu derken Cumartesi mi Pazar mı ?

Birde saat kaçta haber verebilir misin ?

Özelden sana yazmaya çalıştım mesaj kutun dolu ,telefon numaranı da özelden yazar mısın ,gelirsem oraya arayayım seni .

Kusura bakma iki ,üç defa telefonunu aldım ama her telefon değiştiğimde numaraları kaybediyorum .

Engelliler haftası ve Engelliler günü kaldırılmalı.Bu hafta ve günler engellileri rencide etmekten başka bir şey değil.Sizler de benim görüşüme katılıyormusunuz?

Engelliler günü o kadar önemli bir gün ki , toplumda biz de varız ,bizimde sesimizi duyum diyebilmen ve dayanışma içerisinde olabilmen için böyle günler olmalı .

SERAFİM 14 Mayıs cumartesi
Şirinyer parkı engelliler merkezinden saat 12:00 araç kalkacakmış.
Benim motoru dün servise bıraktım cuma günü alacağım, ben motorumla geleceğim.
05357409088

1 Hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyen belediyeler, kaymakamlıklar, Kızılay vs. nesi kötü :)

Jem , tamamdır ,teşekkür ederim ,umarım gelebilirim . Alkol filan yasak değildir herhalde . Numaranı kaydettim .

1990 lı yıllarda Yaşadığım ilk tecrübe bir siyasi figüranın reklamı için konu mankeni yapıldığımız organizasyon olunca aynı zamanda yaşadığım tek tecrübe oldu :(

turkuaz06

Engelliler sadece engelli haftası, günü vs... gibi günlerde hatırlanmamalı katılıyorum. Ayrıca günün anlam önemi olarak Engelliler günü değil de ismi Engelleri aşma,farkındalık ve Sosyal etkinlik günü olmalı.

Engelli günü haftası nedir ya ne yapacağız Ayy iyi ki engelliyiz diye mi sevineceğiz saçma sapan şeyler

Haa haa aynen...bari yükte hafif pahada ağır hediyelere boğulsakta iyi ki engelliyiz desek😉..anca yaraya tuz basan kiru kuru mesaj.😒.. compeder

10-16 Mayıs Engelliler haftasında Kamuda çalışan Engellilerin 1 gün idari izin hakkı bulunmaktadır. Çalıştığımız kurumda bizler sırayla kullandık. Genelgenin tarih ve sayısını hatırlamıyorum ama Dönemin Başbakanlık resmi yazısı var İnternette araştırın bulursunuz.

claer

Madem engelliler günü, idari izin var. peki, neden özelde yok? bu ne yaman çelişki.

turkuaz06

öyle düşünüyorsan kullanmazsın olur, biter, ben kullanmadım bu yıl mesela, niye rencide edici olarak görmüyorum ama.

Engelli haftası olsun Dünya Engelliler günü olsun, çıkıp da engelli vatandaşın derdine derman olan bir açıklama bir düzenleme gören var mı? BU ülke de engelli olmak mesele...

Kadınlar günü, anneler babalar sevgililer günü hatta hayvanlar günü bile varken Engelliler Haftası niye olmasın ki?

Keşke engelliler günün de engellılerın araç alımı konusunda yaşadığı sorunları dile getıren bır basın acıklaması yapılsaydı . Çok iyi olurdu .

Engelliler günü kaldırılınca engelimiz de kalksaydı iyiydi :p

1 sandalye 30.000 TL olmuş havalı minder desen anasının nikahı kadar bana gün hafta verme arkadaş bunları makul fiyata indir gün sizin olsun engelli maaşı alan bi arkadaş bi sandalye alması için en az 25 ay maaşını harcamaması gerek çelişkiye bak neyse günümüzü gördük yine de

Bencede bu haliyle gereksiz sadece siyasilerin gösteriş amacıyla yapılıyor bu etkinlikler o etkinliklere harcanan parayla o ilçede yaşayan engellilerin yaşam koşulları iyileştirilse daha iyi olur beni pikniğe götürsen ne olur orada 3-5 saat tekerlekli sandalye de oturmam için gerekli minder 7500 TL konforlu bir sandalye'nin fiyatını bile yazmıyorum önce bana bu imkanları sağla engelliye Uygun ev bulmak neredeyse imkansız önce ilçendeki engellilere uygun evleri gerekirse kira desteği vererek onların kullanımına sun bütün evler yüksek giriş evden çıkamıyoruz ki😔

Engelliler günü engellileri rencide etmek için ya da aa engelliyiz hadi kutlayalım gibi bir mana için yapılmamış, farkındalık için yapılan bir düşünce ama bir güne ya da bir haftaya sığdırılmamalı tabiki de!! Herkes engelli adayı çok basit bir söz kulağa hafif geliyor ama gerçekten herkes engelli adayı ve aslında çoğu şey buna göre düzenlenmeli lakin maalesef yeteri kadar değer verilmiyor!!!

Farkındalık yaratması adına önemli olduğunu düşünüyorum, zaten diğer zamanlarda engellilerin sorunları toplum ve yetkililer tarafından genellikle görmemezlikten geliniyor. En azından böyle bir gün ve hafta vasıtasıyla isteklerimizi ve şikayetlerimizi dile getirebilme imkanı buluyoruz.

[FONT=Arial]Dini bayramlarda verilmedi, bari Engelliler Haftası münasebetiyle iki engelli aylığı tutarında ikramiye verilseydi.
Engelli dernekleri falan bu taleple ilgili kamuoyu oluştursa, hükümet yetkililerine ısrarcı olsa sonuç alma oasılığı bayağı yüksek, erken seçime yaklaştığımız şu günlerde (Haziran, bilemedin en geç Temmuz'da erken seçim kararı açıklanabilir)...
Öbür türlü toplumda 'biz de varız 'farkındalığına yönelik sosyal etkinlikler falan... Geçelim bu romantizmi! [/FONT]

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

Konuyla ilgili alıntı bir yazı,

"Engellilikle ilgili olarak toplum tarafından yanlış bilinen ve yanlış yapılan bazı konulara açıklık getirmek istiyoruz.
Engellilik kutlanır mı?
Sevgi her engeli aşar mı?
Hepimiz engelli adayı mıyız?
Bu konuları yıllardır yanlışı önlemek için açıklıyoruz ancak ısrarla ve özellikle resmi kurumlar, özel şirketler, sivil toplum örgütleri dahil bu konuda yanlışları yapmaya devam ediyorlar.

Engellilik kutlanmaz. Bir insan engelli olduğu için kutlanmaz. Engellilik keyfi bir durum değildir. Engellilik tercih edilen bir durum değildir. Engellilik zorunlu zor bir yaşam biçimidir. Hiçbir engelli engelli olmayı tercih etmemiştir. Bu nedenle lütfen engellilerle ilgili özel günlerde haftalarda kutlama mesajı yayınlamayın. Kutlanacak bişey yok. Engellilerin ciddi sorunları var. Çözülmesi gereken çok önemli sorunları var.

Sevgi her engeli aşar gibi içi boş engellilikle hiçbir bağlantısı olmayan mesajları da görüyoruz.
Sevgi hiçbir engeli aşmıyor. Seviyor olmak veya seviliyor olmak başka bişey. Başka bir ihtiyaç.
Ancak engelleri kaldırmanın yolu öncelikle bütün alanlarda mimari engelleri kaldırarak erişilebilirliği sağlamak sonra da iletişim dilimizi düzelterek saygın yaşamı sürdürmekle mümkündür. Lütfen sevgi her engeli aşar gibi içi boş bir ifadeyi kullanmayın.

Hepimiz engelli adayı değiliz.
Engellilik aday olunacak bişey değil. Engellilik keyfi bir tercih değil. Bu nedenle hepimizin görevi öncelikle engelliliği azaltmak olmalıdır. Bu konuda tedbirler alınmalıdır. Lütfen engellilik konusunu korkutma unsuru olsrak kullanmayın. Hepimiz engelli adayıyız ifadesini kullanmayın. Eğer bir şeyle korkutmak istiyorsanız hepimizin tek gerçeği var ölüm. O zaman sürekli hep birbirime biz ölücez haberiniz olsun diyelim.

Engellerin kaldırmanın yolu önce bireysel sorumluluk almaktan geçiyor.
Önce birey olarak “Engel kaldıran mıyım? Engel yaratan mıyım?” sorusunu kendimize soralım. Engellilerle ilgili özel günler günler hak temelli savunuculuk günleridir.
Bu günlerde kutlama mesajı, sevgi her engeli aşar, hepimiz engelli adayıyız gibi içi boş gayri ciddi mesajlar paylaşmak yerine “Geçen bir yıl bu konuda ne yaptık? Gelecek bir yıl ne yapacağız” diye engelli topluma ve tüm topluma hesap verelim toplum da bizden hesap sorsun aksi halde bu yanlış devam edecek lütfen artık bunu yapmayın.

Dikkat ettiğiniz için hepinize şimdiden çok teşekkür ederiz.

Adem Kuyumcu
Engelli Bakım Rehabilitasyon İletişim ve Erişilebilirlik Uzmanı" kaynak:https://twitter.com/AdemKuyumcu/status/1655975862552887300

Bana çok sçma geliyor, insanlar böyle yaparak kendini daha "iyi ve duyarlı" hissedip ego tatmini yapıyor herhalde. Maddi destek vermeye gelince kimse hiçbir şey yapmaz, sosyal olarak da istemez, arkadaş çevresinde istemez, kızını oğlunu evlendirmek istemez. Çünkü empati kuramazlar ve böyle etkinlikler yaparak biraz olsun o empati eksikliğini giderdiklerini hissedip rahatlıyorlar

Üst Alt