ben bu sorunu ileride yağşayacağım gibi gözüküyor.meb engelli sınavı ile hizmetli olarak atandım. % 70 oranında raporum var. karaciğer nakli oldum ağır yük kaldırmam ( ameliyattan dolayı ağır yük kaldırınca hemen kasık fıtığı oluşur bunu aldırırsın ameliyatla 3 ay sonra bida ağır kaldırırsın bir daha fıtık bir daha ameliyat sonra bida , bidaha bidaha.... şeklinde tekrarlar ) ve kullandığım ilaçların organ reddini önlemesi için (günde 16 ilaç içiyorum) vücudumun direncini cok düşürüyor en küçük bir enfeksiyonda bu grip mikrobu bile olabilir hayati tehlikemiz söz konusu. kabuğu soyulmadan meyve sebze bile yiyemiyoruz... enfeksiyonlara yani mikroplara karsı çok hassasız, organ nakli ameliyatlarından sonraki ölümlerin % 80 i enfeksiyon sebebiyledir..
dışarıdan bakıldığında sapasağlam gözüktüğümden olacakki okul müdürü okullar açıldığında temizliğe ( sınıf süpürme ve paspas vb) yardım edeceğimi söyledi. bunu yapmabilmemin özür durumum nedeniyle mümkün olmadığını süpürürken oluşacak toz toprak, çöpler, atıklar, temizlik için kullanılacak çamaşır suyu vs kimyasalların sağlığımı olumsuz yönde etkileyeceğini söylesemde aldırış etmedi.
ilçe milli eğitim müdürü ile görüşüp durumumu izah etmeye çalıştım, bana maske tak gibi saçma bir cewap werdi.
tozlu ortamda çalışamaz, agır yük kaldıramaz yada masa başında çalışması uygundur şeklinde sağlık kurulu raporu alabilme imkanım var.
bu konuda deneyimli, haklarımızı bilen arkadaslarım bana ne gibi bir yol gösterebilir, ne yapmam gerekli bu konuda, şikayet edip durumumu düzeltebileceğim bir kurum-merci varmı?
bir de şuan aday olarak gözüktüğümüzden herhangi bir şikayette adaylığımızın onaylanmaması yada onay konusunda zorluk çıkartabilecekleri bir durumdan korkuyorum...
yardımcı olurmusunuz...