Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler Hizmetli kadrosu için bedenlerini zorlayan işleri nasıl yapacak!?

xakmanx

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
1
benim duyduğuma göre hizmetli kazananlar temizlik işleri v.s yapacakmış ama bilindiği kadarıyla kanundada herkesin özür durmuna göre iş verilmesi gerekmiyormu yorumlarınız nedir arkadaşlar

Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları Hakkında Yönetmelik derki;

Madde 24
Özürlü memur çalıştırmak zorunda olan kurum ve kuruluşlar çalışma yerlerini özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak şekilde düzenlemek, gerekli tedbirleri almak ve özürlülerin çalışmaları ile ilgili özel yardımcı ve destekleyici araç- gereçleri temin etmek zorundadır.

Madde 25
Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan özürlüler, özür durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır. Özürlüler, özürlülüklerini arttırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılamazlar

16.09.2004 Tarihli Resmi Gazetede Yayımlanmıştır.

Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/kur...da-bayan-hizmetliye-yapilan-gorev-tanimi.html

ben bu sorunu ileride yağşayacağım gibi gözüküyor.meb engelli sınavı ile hizmetli olarak atandım. % 70 oranında raporum var. karaciğer nakli oldum ağır yük kaldırmam ( ameliyattan dolayı ağır yük kaldırınca hemen kasık fıtığı oluşur bunu aldırırsın ameliyatla 3 ay sonra bida ağır kaldırırsın bir daha fıtık bir daha ameliyat sonra bida , bidaha bidaha.... şeklinde tekrarlar ) ve kullandığım ilaçların organ reddini önlemesi için (günde 16 ilaç içiyorum) vücudumun direncini cok düşürüyor en küçük bir enfeksiyonda bu grip mikrobu bile olabilir hayati tehlikemiz söz konusu. kabuğu soyulmadan meyve sebze bile yiyemiyoruz... enfeksiyonlara yani mikroplara karsı çok hassasız, organ nakli ameliyatlarından sonraki ölümlerin % 80 i enfeksiyon sebebiyledir..

dışarıdan bakıldığında sapasağlam gözüktüğümden olacakki okul müdürü okullar açıldığında temizliğe ( sınıf süpürme ve paspas vb) yardım edeceğimi söyledi. bunu yapmabilmemin özür durumum nedeniyle mümkün olmadığını süpürürken oluşacak toz toprak, çöpler, atıklar, temizlik için kullanılacak çamaşır suyu vs kimyasalların sağlığımı olumsuz yönde etkileyeceğini söylesemde aldırış etmedi.
ilçe milli eğitim müdürü ile görüşüp durumumu izah etmeye çalıştım, bana maske tak gibi saçma bir cewap werdi.

tozlu ortamda çalışamaz, agır yük kaldıramaz yada masa başında çalışması uygundur şeklinde sağlık kurulu raporu alabilme imkanım var.

bu konuda deneyimli, haklarımızı bilen arkadaslarım bana ne gibi bir yol gösterebilir, ne yapmam gerekli bu konuda, şikayet edip durumumu düzeltebileceğim bir kurum-merci varmı?

bir de şuan aday olarak gözüktüğümüzden herhangi bir şikayette adaylığımızın onaylanmaması yada onay konusunda zorluk çıkartabilecekleri bir durumdan korkuyorum...

yardımcı olurmusunuz...

Bakın ufak şeyler yapmak zorunuza gidiyorsa hiç durmayın istifa edin, çok acil işe ihtiyacı olan binlerce kişi var. Yok ben özürlüyüm bunları yapamam kelimesi, biraz ayrımcılığa girer. Kendinizi çalışırken özürlü gibi hissetmeyin. Zaten ordakilerde anlayışla karşılarlar. İnsan değillermi. Ben toplumda engellilerin rahat koşullarda, iyi insanlarla karşılaşarak çalışmasını isterim. Ama bu mümkün değilse.

Aklınızdaki soruların cevabını birde kendinizde olumlu ve olumsuz yanı olarak cevaplayın.

ancıl arkadasım ufak şeyler dediğin organ nakli olan biri için % 100 ölüm tehlikesidir. bilmeden araştırmadan yorum yapma. çok şükür allah güç kuwwet werdikten sonra her işi yaparız yapıyozda. her gün bulunduğum okuldan ilçe milli eğitime en az 3 kez gidiyorum. arsıda en az 3 kilometre ve yürüyerek gidip geliyorum.

temizlikte yaptım, çöpte toplarım tuwalette yıkarım camda silerim...

ama anlatmak istediğim bu değil. burdaki tüm hizmetliler bilgisayar başına yada masa başında yapılacak işlerin başına geçti fiziki durumları çalışmaya elverişli olanlar bile. bizim dayımız yada iktidar partisine hiç bir yakınlığımız tanıdığımız olmadığı için böye bir işe werildim.

benim fiziki durumumda hiç bir sorun yok dışardan görünüşüm bir çok sağlıklı insandan çok daha sağlıklı görünüştedir. bu dış görünüşte adamların gözünde ' bu çoçuğun hiç bir şeyi yok herşeyi yapar' ifadesini uyandırdı. ama bilmezlerki bu çocuğun dışı seni içi beni yakar...

daha önceki mesajda yazdığım soruma verilecek bir cewabın varsa cewap wer, yoksa da kendi yorumunu kendine sakla mesaj kirliliği yapma...

pierre35 madem bu kadar rahatsısın neden hizmetli sınavına girdin adı üstü hizmetli yapacagın iş belli temizlik bekleseydin diger kurumların açacagı sınavları onlara girseydin eger okula atandayısan okulda temizlik iş iyapılır sana masa maşı işi hiçbir müdür vermez sen ilçe milli egitime il milli egitime şikayet etsen sana diycekleri şu neden hizmetli olarak başvuru yaptın o zaman gittigin okulda şirket elemanı varsa rahat edersin ama yoksa bütün işler sen yapmak zorundasın eger okulun şirketle anlaşması yoksa ve sende o okulda hizmetliysen işi sen yapıcıcaksın bunun lami cimi yok okul aile birligi kendi kafasına göre para verip okul temizletemez yaptıgı masrafı deftere işlemek zorunda bunuda ihale ile yapmak zorundadır yani temizlik için şirket elemanı almak zorundadır eger okulun maddi olarak parası yoksa ve ookulda hizmetli varsa tüm işler hizmetliye aittir yanlış anlama sözlerimi gerçekleri yazıyorum

jon83 arkadasım beraber atandığım bir çok arkadaş işlerini ayarladığından ötürü masalarda oturuyor. söylediklerim tecrübe ile sabittir.

kaldıkı;
Madde 25
Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan özürlüler, özür durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır. Özürlüler, özürlülüklerini arttırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılamazlar

pierre35 anlıyorum seni umarım herşey istedigin gibi olur bu maddeye dayanarak gereken ne varsa yap o zaman iyi geceler

Arkadaşım iyi güzel de benim gibi muhasebeden anlayan eta logo lks SAP gibi temel pogramlarda tecübeli sertifika sahibi birine siz sırf hizmetli kadrosunda atandı ve lise diplomasını henüz alamadı diye temizlik işi verirseniz nasıl verimli olmasını sağlayacaksınız onu öğrenebilir miyim?

NOT:5 yıldır özel sektörde çalışıyorum ve son çalıştığım şirkette engellilere bakış açısı ve şahsıma yapılan haksız işten çıkarmadan dolayı dava açıp kazanmış bulunuyorum ikinci davayı da en kısa sürede açacağım.. Şimdi bana hangi babayiğit sen sana çizilen sınırlardan öteye geçemezsin diyebilir kanun maddesi ortadayken...

Üst Alt