Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için 15 yıl çalışmak emeklilik için yeterli mi?

Konular
20
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hemen hemen tüm tanıdığım engelli arkadaşlarım iş yerlerinde problem olmasa bile 15 yılda emekli oldu. Sizce engelliler için 15 yıl çalışmak yeterli mi?::Maaşınızda epeyce düşme olmasına rağmen emeklilik alternatif mi?.....

tabiki emekli olunca düşük maaş alırsınız devlet memuru iseniz

15 yılda emekli olan,girer bir işte daha çalışır,hem emekli maaşını alır,hem çalıştığı işten.
Emekli maaşının bir an önce cebe inmesi kötü bişey mi?

arkadaslar emekli sandığında 15 yıl üzerinden emekli olununca maaş ne kadar düşüyor ve emekli ikramiyesi ne oluyor bilgisi olan varmı

Derece-kademe ve ek göstergeler önemli maaş konusunda, ben de memurum, emeklilik sürem doldu, şimdi emekli olursam 600 tl den fazla kaybım var, çünkü ek ödemeler maaşlara yansımıyor, en düşük memur emekli maaşı şu an 900 tlnin biraz üstünde bir rakam. 15 yıllık süreçte tahmini 11.000 ile 15.000 tl arasında bir ikramiye var memurlar için.

Aslında 15 çalışıp 25 yıl üzerinden emekli etmeleri gerekir bizleri. Bunun için imza toplayalım.

Selam:
Malulen emeklilik
vergi indiriminden faydalanıp erken emeklilik (ben bu guruptayım olacağaım kısmetse)

bunlardan hangisinde eğer emekli olduktan sonra eğer kurumsal bir şirkette çalışmak isterseniz maaşınız kesilmez teşekkürler. Bilgisi olan varsa yardım lütfen...

Nedim Malülen emekli olan tekrar çalışamaz :)

Erken yaşlılık emekliliğinden emekli olursan, resmi bir kurumda memur ve ya işçi olarak çalışamazsın. Diğer yerlerde çalışırsın ama aldığın maaştan SGDP kesilir, emekli maaşında bir değişiklik olmaz :) yada özel işletmelerde kaçak çalışırsın yani SGDP kesilmeden ve sigorta pirimi yatırılmadan, böylece maaşında bir kesinti olmaz, ama yakalanırsan senin içinde hiç iyi olmaz ;)

Bülent bey memurlar için engelli olarak kuruma girilmişse 15 yıl yetiyor ancak maaş arkadaşın dediği gibi bir hayli düşüyor 600-700 lira gibi ama şuna inanın emekli olmuş iki arkadaşım var birinin emekli maaşı 1030 lira ek göstergesi 1200 diğer arkadaşın emekl maaşı 1150 ek göstergesi 3000 avukat kadrosundan 15 yıl üzerinden emekli oldu çok fazla farkeden birşey olmuyor gibi ek göstergeler açısından ancak emekli olduğunda tekrar işe girmek için destek primi ödenmesi gerekiyor.Yaklaşık 15.000-20.000 arasında ikramiye ödeniyor. İşçi kadrosundan emekli olunmuş ise de kademeli sürelerle yani işe girişiniz-rapor oran derecenize göre 15 yıldan başlayarak emekliliği hak ediyorsunuz benim sormak istediğim süreler dolduğu halde emeklilik konusundaki düşünceleriniz maddi ve manevi yönlerden görüşlerinizi bekliyorum...

Emekli olma hakkım doğduğu gün emekli olurum. Kişisel olarak bi saniye bile düşünmem :)

İlle çalışmak istiyorsanız, emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışırsınız...

Lado arkadaşım söylediklerine katılıyorum engelli emekliliği tamamen yetersiz erken emekli oluyorsun bu avantaj ama aldı

Bülent bey teşekkür ederim esas öğrenmek istediğim bu idi. Bir taraftan çalışmayı çok seviyorum diğer yandan şartların yetersizliği isyan ettiriyor yani kararsızım.

Üst Alt