Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için çifte emeklilik şansı var mı?

zazaca

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar
ssk ve bağkurdan çifte emeklilik olacakmış diye duyum almıştır bunun akıbeti yasalaştımı bilen varmı
engellilerde hem ssk hem bağkurdan çifte emekli olabilir mi bilgisi olan varmı televizyonda bir ara çifte emeklilik geliyor diye haberler çıkmıştı
benimde 6 yıl bağkur 3000 gün ssk var böyle bir emeklilik varsa devam ettireyim tamamlayayım diye aklıma geldi engelli arkaşlardan da çifte emekli olacak olabilir ne dersiniz
Sağlıcakla kalın.....

mart/2011 de çıktı deniyor ama bu konu gerçekten doğru mu, gerçekten olabilir mi? zamanla anlaşılır diye düşünüyorum.. çünkü hep birşeyler değişiyor, farklı yönlere çekiliyor ve de yeterli açıklama yok..

sgk bilgi edinmeye soru sordum gelen cevabı burda paylaşırım herhalde en doğru bilgi burdan gelir

Çifte emeklilik diye bir şey yok arkadaşlar kendimizi kandırmayalım bu konuda gugukkuşuna katılıyorum...

yok ilker bey bende haberlerde böyle duyumlar almıştımda engelli arkadaşlarımızda her soruda nasıl ne zaman emekli olabilirim diye soru sordukları için varsa böyle birşey hep beraber yararlanırız belki diye aklıma geldi fakat sonuç olarak öyle bir şey yok gibi gözüküyor
Saygılarımla

Ya arkadaşlar benim bir arkadaşım Türkiye Sanayi Kalkınma Bankasın da çalşıyor,her ay maaşından bir miktar kesildiğini ve emekli sandığına yatırıldığını söyledi,güya emekli olduğunda çif maaş alacakmış,bu şimdik asılsız mı oluyor,ben anlamadım...

sgurkan, söylemiş olduğunuz özel bir sigortaya prim yatırıyorsa emeklilik sigortası olarak hem sgk dan hemde özel sigortadan emekli maaşı alabilir ama kesilen prim emeklilik içinse geçerlidir bunların içinde sağlık sigortası hayat sigortası vs vs sigortalar var bunlardan emeklilik için prim kesiliyorsa olabilir

benim sorduğum çifte emeklilik ise bağkur(4b) ssk (4a) dan ikisinden çifte emekli olmak varmıdır böyle düzenleme var diye haberlerde duyduğumdan sormuştum
sgkya bilgi edinme yede sorumu sordum gelecek cevabıda sizlerle paylaşacağım

Arkadaşlar çifte emeklilik diye bir şey var. Ben 11 yıldır malülen emekliyim bu sene Sağlık bakanlığının açmış olduğu sınavı kazandım ve memur oldum. Memur olduktan sonra kurumuma emekli olduğumu bildirdim ayrıca ssk ya bir dilekçe yazarak işe girdiğimi bildirdim ssk da maaşımı kesti sonra bir ssk uzmanı tanıdığıma bu durumu anlattım bana emekliliğimin devam edeceğini ve maaşımın kesilmeyeceyini söyledi bende ilgili yasanın (5510 sayılı ) numarasını ve yasanın dökümünü alarak bir dilekçe yazdım sonuç olarak maaşım yeniden bağlandı.Bu durum 5510 sayılı yasada açıkça anlatılıyor yasa 2008 yılında çıkmış

sgk nın verdiği cevaba bakın :?

Soru:
merhabalar benim sorum çifte emeklilik hakkında çıkan haberlerin doğruluk oranları nedir 4a ve 4b den çifte emekli olma hakkı verilmiş midir engelli olanlarda çifte emeklilik hakkından faydalanabilmektemidir benim 6 yıl bağkur ssk dan 2150 günüm var isteğe bağlı olarak bağkurumuda devam ettirip çifte emekli hakkım varmıdar teşekkür eder saygılar sunarım

Cevap:

Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.
Talebinizle ilgili işlemler ve emeklilik işlemleri sigorta müdürlüklerince yapıldıgından, en son baglı oldugunuz müdürlüğe müracaatınız gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Üst Alt