Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için en uygun otomobil tavsiyesi..?

byecool

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

Fiat Fiorino Combi veya Combimix bizim için uygun otomobiller olduğunu düşünüyorum(dizel ve otomotik vites opsiyonu var bagaj geniş)Tertibat hariç 22000 ile 24000 arası bir fiyat çıkıyor(ötv düşülmüş fiyatıdır)Bu konuda bilgisi olan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum?

Neden FİAT neden başka marka degil?
o grubun içinde Citroen nemo derim hem fiyat bakımından hemde kalite bakımından daha iyi diye düşünüyorum..

Citroën

Fiyat yönünden en ucuz araç olduğu için FİAT?Ticari araçlarda ötv oranı nedir?Bu fiorino binek mi ticari mi?

alman arabasından şaşmayım dostlarım

İlker'ciğim.
Fiat Fiorino,Citroen Nemo ve Peugeot Bipper bütün özellikleriyle tamamen aynı araç olup,üç firmanın işbirliği yaparak tek merkezde ürettiği araçtır.Sadece ve sadece panjurdaki direksiyondaki arma,marka ismi vs değişiktir.

fiorino bibber nemo

bu araçlar model tasarım olarak aynı ama mekanik aksamları her markanaın kendi özellikleri var.yani görünüşleri aynı mtor gıbı mekanık aksamlar farklı ben şahsen pejo ve aynı tarlanın malı ctroen öneririm.yerli tenekelere para vermeyın

Evet ikisi tamamen aynı,Fiat'ın motor farkı var.
Ama bu asla dezavantaj değil bence.
Fiorino'nun motoru,Opel combi ve corsa'larda da kullanılan,General Motor'un ürettiği Elektronik kontrollü CommonRail tipi Multijet direkt enjeksiyon, turbo ve intercooler motordur.
Diğer ikisi 1398 cc motor hacmi ile 70 hp güç üretirken,Fiorino'nun motoru 1248 cc motor hacmi ile 190 nm torka sahip ve 75 hp güç üretmektedir.
Ayrıca Fiorino'ya yerli teneke deyip diğer ikisini ayırman da çok anlamsız.
Bu üç aracın da üretim yeri Tofaş-Fiat'ın Bursa'daki fabrikasıdır.
Gerek servis ağı,gerek motor avantajı,gerekse 2.el değeri yönünden Fiorino derim.

Engelli arkadaşlarımızda bir marka merakı görüyorum. Araba aynı fabrikadan çıkıyor ama bakım fiyatları, yedek parça fiyatları ve servis yoğunluğunu sormadan araç almayın.
Bugün Ülkemizin her yerinde Fiat servisi varken Peugeot ve Citroen in servisinin olmadığı yada az olduğu pek çok servis vardır.
Aracın bakım fiyatlarını, yedek parça fiyatlarını her birine ayrı ayrı sorun. Ama satış bölümüne değil aracınız varmış ve bakıma gidecekmiş gibi servis bölümüne sorun. Fren balatasını, debriyaj baskı ve balatasını, fren disklerini, yağ hava mazot filitre fiyatlarını sorun. Ufak kazalar için ayna, tampon panjur ve ön cam fiyatlarını sorun. O zaman hangisinin daha iyi olduğunu anlarsınız. Fiat garantide uzatabiliyor. Ayrıca özürlüler için autonomy hizmetide var.
Yani sözün özü Fiat a değil Fiyat a bakın...

Üst Alt