Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için giyim tasarımları yapmak isteyen firmaya önerileriniz..?

Levent54

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar,
Ülkemizin tanınmış giyim firması Öncelikle Tekerlekli sandalyede yaşıyan erkek engelli grupları olmak üzere engellilere kullanım kolaylığı sağlayabilecek ürünler tasarlıyor. Bu konudaki önerilerinizi bu firmaya iletmek üzere bekliyorum.Firma adını şimdilik bildirmek istemiyor, malum rekabet. İlk firma olmak istiyorlar.
Belirttiğim gibi öncelik tekerlekli sandalyede yaşayan erker engelliler önerilerinizi bekliyorum. Ayakkabıdan gömlege kadar her ürün grubunda , yaşamınızda kolaylık yaratacak öngörülerinizi bekliyorum. Mesajlar aynen tasarımcılarına gönderilecektir.

Ben pantolonla ilgili bir fikir-eleştiri dile getireyim: Engelli bir pantolon giyicisi (şimdi artık, kızlar da dahil oldu bu guruba) hasta olabiliyor ya da başka sıkıntılarla karşılaşabiliyor; fakat engellilerin engelleri standart olmadığı için hepsini çözecek bir çözüm zor. Ancak, pantolonun arka tarafında ya da bir kaç yerinde kolayca açılmasını sağlayacak bir mekanizma (yapışkanlı ayakkabıların yapışkanına, ne deniyorsa, onun gibi bir şey) rahatlatıcı olabilir.

Sayın Arkadaşlar,
Bu girişim Tekerlekli sandalye grubu ile sınırlı değil. Tüm fiziksel engelli grupları buna dahil. Hayatınızı kolaylaştıracak önerileri bekliyorum.Tüm öneriler değerlendirilecek. Zira sorunları yaşayanlar bilir.

Sürekli oturduğumuz ve az hareket ettiğimiz için vücudumuzda göbek oluşmaktadır,göbek bölgesi kapansın diye çok büyük beden pantolun almak zorunda kalıyoruz,aldığımız bu pantolon bacaklarımızda çuval gibi durmaktadır.ayrıca devamlı tekerlekli sandalyede bacaklarımız hareketsiz kaldığı için kış aylarında bacaklarımızı ısıtmakta çok zorluk çekiyoruz,bu firma giysi üreteceği zaman özellikle bu konuyu dikkate almasını öneririm.

birde beli düşük kotları giyemiyoruz arkadaşalr bi karış ne o öyle giymezi zor oluyor

Kuvars, aynen aktılıyorum bu soyledıklerıne bende aynı sorunları yasıyorum :)

esnek dokumlu kumaslar tercih edilmeli hareket kisitliligi yasayanlar icin
o sevdigimiz kotlarin bile likrali olanlari var. dugme yerine cirtbant kemer yerinede daha cok enli lastik kullanilirsa giymek cikarmak kolay hareket icin rahatlik olur

Levent54;

arkadaşım hala bu konu ile ilgileniyormusunuz

Üst Alt