Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için Hayatı Kolaylaştıran Tasarımlar

İdeal

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Yakın bir zamanda nasip olursa plastik döküm üzerine bir tesis kurmayı planlıyoruz.
Kendim de engelli olduğum için ileriki aşamada engellilerin hayatını kolaylaştıracak ürünler üretmeyi düşünmekteyim.
ARGE çalışması için, engelli arkadaşlarımdan düşüncelerinizi paylaşmasızı rica etmekteyim.
Güzel sonuçlar çıkacağına inanıyorum

Son düzenleme:
Ne tür tasarımlar yapmayi planlıyorsunuz
Umarım muhtaçlık durum umuzu en aza indirger.
Ben burada bir şey danışmak istiyorum:
Rahatsızlığım dengemi sağlayamıyorum kaslarda sıkıntı yok. Tutunacak bir şeye hafif dokunsam bile rahatlıkla yürüyebiliyorum. Evde duvarlara hafif dokunarak tüm işlerimi rahatça yapabiliyorum iş yerinde de sıkıntı yok. Masalara neyim tutunarak işleerimi hallederim hatta çok kısa süreli bağımsız da yürüyebiliyom. Ama dışarı bi ekmek almaya dahi çıkamam çünkü hem markete kadar gidemem hem orada birisi bana hafif çarpsa sendeler belki düşerim. Aynı zamanda gözlerde de sorun var çift görüyorum. Şimdilik ailemle yaşıyorum ihtiyaçlarımı Sağolsunlar sayelerinde halledebiliyorum. Ama onlar da bi yere kadar yanımdalar. Nuh ömrümüz yok diyolar. Acaba dışarda bu bağımlılığımı ortadan kaldıracak nasıl bir alet kullsnmalıyım. Baston vb gibi şeyler sabit olmadığı için onları kullanamıyorum. Ayrıca işe şimdilik babam arabayla götürüyor. O olmazsa ne yapacam bilmiyorum

Bu AFO denilen aparatlar olabilir bence. Ben onla yürüyemiyorum mesela. Ayağın altına girdiği için ayaklar arasında fark oluyor. Rahat yürünmüyor. Ayağın üst kısmından bir aparat olsa daha rahat olur bence. Kendim 3D yazıcıda yaptım.Fena olmadı ama esnek malzeme bulmak konusunda sıkıntı çektiğim için fazla ilgilenmedim. Hem kalıba müsait. Bence deneyebilirsiniz.

Üst Alt