Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için Hepsi Bir Arada Tatil | 29 Temmuz - 3 Ağustos 2017

OturanBoğa

Yönetici
Konular
678
Reaksiyonlar
1,276
İzmir'den bir arkadaşımızın gerçekleştirdiği organizasyonun duyurusunu paylaşmak istiyorum. Tatil düşünenlere bir seçenektir:

Engelliler için, HEPSİ BİR ARADA TATİL
Hepsi bir arada tatilimizin koşulları aşağıda verilmiştir:
Tarih: 29 Temmuz/3 Ağustos (5 gece, 6 gün)
Yer: İzmir/Ürkmez Her Şey Dahil AŞA Tatil Köyü (tatil köyünde engelli odası mevcuttur)
Ücret: kişibaşı (gecelik) 150 tl toplam 750 tl olup katılacaklar aşağadaki iban numarasına 250 tl yatırmaları gerekmektedir. Kalan 500 tl otele giriş esnasın da ödenecek olp wrt maksimum ve bonus kredi kartlarına 2 taksit yapılacaktır.
İban no: sonkur turizm tic.Ltd Sti Ziraat Bankası TR 26 0001 0014 4681 0834 8650 03
buraya tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz

Ali Aydoğmuş
Herkes İçin Turizim Derneği Başkanı
tel: 0533 478 0609​

Not: Otel için google'da oldukça kötü yorumlar var. Bilemiyorum...

Ben daha önce ürkmeze gitmiştim.çok güzel bir yer.kumu harika ve geceleri püfür püfür esiyor.klimaya gerek kalmıyor.fakat otel yorumları çok kötüymüş gerçekten.hijyen önemli.yemeklere gelince zaten 5 yıldızlı otelde de her yemek lezzetli olmuyor.çeşit yapmış olmak adına onca yemek yapılıyor ama lezzetini tutturamiyorlar herşeyin

İzmirde her zaman gidilir ürkmeze çok güzel ama otel biraz sıkıntı sanki o otele gidipte tecrübelerini bizimle paylaşan arkadaşlar olursa bakalım nasıl bir yermiş,

merhaba arkadaşlar, Herkes İçin Turizm Derneği Etkinliklerini Bu güne kadar , İzmir ve çevresinde gerçekleştirmiştir. etkinliklerde bütün engelli gurupları yer alacak şekilde planlama yapmaktadır. tatil etkinliğinde yer seçiminde bu hususla birlikte ücret hizmet dengeside gözetilmiştir. engellilerin tatil yapabileceği alanların çook sınırlı olduğu gerçeğinden yola çıkarak oluşturulan ve eldeki ölçütler imkanında bulunabilinen bir tatilköyüdür.
tatil yorum sitelerinde yere ilişkin yorumları bende gördüm. etkinlik esnasında bu hususlara dikat edeceğimiz gibi şu anda yorumları otel müdürü ile paylaşıyoruz. tesis müdürü kaygılanmanıza gerek yok biz sizi menün göndereceğiz diyor.
şu gerçeği hepimiz biliyoruz; engelliler sokağa çıkarak sosyal hayatın içersinde yer almaz ise gerekli iyileştirmeler olmuyor. biz Herkes için turizm derneği olarak etkinliklerimiz sonrası gezdiğimiz yerler ile ilgili eksiklikleriilgili işletme ve yönetimlere bildiriyoruz. derneğin web sayfasında bulunan haberler linkinde yer alan etkinlik haberlerinin içersinde erişilebilirliğe ilişkin değerlendirmemiz bulunuyor buradaki yazdığımız eksikliğin muhattabı olan kuruluşa yazıyoruz. sonuç ihtibariyle kalacağımız otelin mükemmel olduğunu idda etmiyoruz, ki Türkiyede Engelliler açısından Mükemmel diyebileceğimiz otel sayısı bir eln parmaklarını geçmez. İzmir açısından düşünürsek, çok iddalı biliyorum ama yok.
hepimizin engellenmeden seyahatler geçireceği günler diliyorum.

Engelliler için fiyatın yüksek olduğunu düşünüyorum. En az iki kişi 5 gün kalsa, 1500 TL yapıyor, yol masrafı o, bu desen 2000 - 2500 TL.

Bunun engellileri cezbeden bir tarafı kalmıyor o zaman. 2500 TL verdikten sonra Türkiye'de tatil yapamayacağın yer yok gibi.

Engellilere uyumluluk dışında fiyat da gözetilse çok iyi olur, sonuçta engellilerin kazancı göz önünde bulundurulup bu tarz projeler yapılmalı diye düşünüyorum.

ücretin pahalı meselesi aldığınız hizmet ile ilgili olaydır. biz tatil organizasyonunu planlarken, mevcut fiyatada tatil yapmak isteyen engelliler olacağını düşünüyoruz. fiyat açısından değerlendirisek konaklama fiyatları güneyden kuzeye gittikçe artar. tatil organizasyonundaki fiyat gurup fiyatıdır. böyle bir gurup için Antalya bölgesinde 150 tl'ye daha iyi hizmet alınırken AYvalık'ta yarım pansiyon zor bulursunuz. ayrıca sezonun en hızlı dönemi olduğunu unutmamak gerekiyor. ben şunu çok iyi biliyorum. bizim organizasyonumuza katılacak engelli sayısının çok üzerinde arkadaşlarımızda 150 tl'nin üzerinde konaklama yaparak tatillerini yapıyorlar.
bu bize engellilere daha ucuz tatil imkanları sunmamaız gerektiği gerçeğini yok sayacağımız anlamına gelmiyor. onun için bu sene özel bir yerle çadır kampı çalışmamız vardı ancak işletme çadır kampı kurmaktan vaz geçtiği için bu organizasyondan vaz geçtik. gelecek yıllara ilişkin şuanda projesini hazırladığımız yine bir çadır kampı projemiz var kısmetse seneye olacak.şartlar olgunlaştıktan sonra gerekli paylaşımlar yapılacak.
Herkes İçin Turizm Derneği sadece Parası olan engellyi değil bütün engellilerin bir şekilde turizm olanaklarından yararlanmasını hedeflemektedir.
dolayısıyla bizim için yapmış olduğunuz bütün eleştirilere değer verip dikakte alıyoruz. portaldaki bu ve benzeri mesajları sezon sonu arşivleyerek gelecek yıl etkinliklerimizi planlama sürecinde gözden geçirerek değerlendirmee alacağız
selam ve saygılar.

Üst Alt