Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için Mega Köy Ankara!

cicikıs

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
1
Herkese Merhaba;

Yeğenimin bu sene Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümünü kazandı. Annesi ile birlikte okul kayıt işleri vs. için Ankara'ya gittiler. Kendisi %60 fiziksel engelli ve belediye otobüsleriden indirimli/üctersiz faydalanmak için Ankara Büyük Şehir Belediyesine gitmişler. Yetkiliye durumu yengem anlatmaya başlamış.

- İstanbul'dan geliyoruz. Oğlum Ankarada'da üniversiteyi kazandı yurt da kalacak. Belediye otobüslerinden indirimli yada ücretsiz burada durum nasıl bilemiyorum. Ne gibi evraklar gerekiyor? diye sormuş.

- Yetkili kişi başlamış ikametgah, 2 adet resim vs.

- Yengem hemen araya girmiş fakat beyefendi oğlum Bilkent'de yurt da kalacak ikameti İstanbul da. Okuyanlar için başka bir durum olması söz konusu değil mi?

- Bacım dur bi dakkaa oğlun özel üniversiteye mi? gidecek mümkünatı yok alamaz kart mart. Bi de özel üniversite töbe töbee :)

Oğlunun okulu %100 burslu kazandığını anlatsa da yetkilinin durumunu anlamayacağına kanaat getirince peki demiş yengem faydalana bileceğimiz rehabilitasyon merkezi, havuz vs var mı? acaba. Yetkili iyice dellenmiş tabi bu arada :)

- Bacım sen burayı ne sandın burası Angara Mega Koy :D İstanbul'dan gelmiş cık cık cık havuz varmıymış cıkc cık cık :D

Fıkra tadında bir deneyim yaşadıktan sonra yengem Ankara'da uzun, zor ve maceralı bir dönemin onlarını beklediğini düşünerek oradan ayrılmış.

Bana anlattığında çok güldüm Ankaralılar kusura bakmasın ama benimde doğum yerim olduğu halde içten içe adını koyamadığım ürpertili bir duygu içersindeydim ama yetkilinin bulduğu isim Mega Köy :D cuk diye oturdu vallahi.

İkamet şartı aranması ilginç bir durum değil mi? Kim yaşamadığı şehrin indirim kartını almak ister nasıl bir fantezi bu :D

cok buyuk taslar atma cicikis ankaramiza:) ankara memur kenti ee hersey burokrasi :) orda oluyom de senin istanbulundaki gibi kimse donup bakmaz kendi gobegini kendin kescen:( istanbula o kadar giderim yol sormaya kalktimi nesinde olursan ol istanbulun hemen bildikleri kadar tarif ederler hatta elinde cantan agirsa yardim ederler belediye otobuslerinde bayanlara koca kocadamlar yer verirler :) ankarada ne engelliymis ne yasliymis kimsenin umuru degildir essek kadar delikanlilar bari utanip kafalarini bile cevirmezler:mad: kendi isi olmayinca kimse kimsenin umuru degildir yani iste turkiye amerikasi

ankara da yasayan biri olarak aynen katılıyorum..............................

Ablanız kimle konuştu bilmiyorum ama,ben de Ankara'da okudum.Yurdun bulunduğu bölgenin muhtarlığından ikamet alınabiliyor.Ve özel okul falan sormuyorlar,metro ve otobüsler için..Sanki ablanızla biraz dalga geçilmiş..:)
Ankara engelli için çok rahat bir şehir,İstanbul gibi karmaşaya sahip değil,derli toplu bir kent..Key demekle de ayıp etmişler yani :eek:

Geçen yıl Ankara'ya hastaneye gittik abimle Sincan Yenikent'te kaldık 10 gün otobüsle neredeyse her gün Dışkapı hastanesine gidip-geliyorduk belediye otobüsüyle benden
ücret almıyorlardı hiçbir yere de başvurmamıştık

mrb,ankaralı olan ve ankarada yaşayan biri olarak bu söylediklerinize asla katılmıyorum,açıkcası yorumları okuyunca ben ankaradan başka şehirdemi yaşıyorum acaba dedim?medeniyet tarzında ankarayla istanbulu kıyaslamam bile:D istanbulun tek farkı denizi sadece,ayrıca çok göç alan bir yer,her tür insan var yani:D memur kentidir,insanları saygılı ve hoşgörülüdür,sonra heryere ulaşımı istanbuldan daha kolaydır,ankarayı araçla 1 saatte gezersin normal olarak:)ayrıca engelliler içinde bir çok kolay ulaşım imkanları mevcuttur.

sevgili cicikız,şehribanu hanımın dedigi gibi yurdun baglı bulundugu muhtarlıktam ikamet alabililir,ayrıca belediyeninde engelliler ve gençler için bir çok faydalı imkanları var,örnegin çamaşır yıkama hizmetleri bile var,hatta sabahları belli noktalarda çorba bile dagıtıyorlar,yegeniniz ankarayı tanıdıkça burdan menmun kalacıgına kesinlikle eminim:D

siz bide izmiri görun hiç izmiri gormemiş bırını uçaga bındırıp gozlerını ızmırde acın sokagada 1kaç zencı cocuk bırakın vallahi mogadişuya geldım zanneder .beledıyecılık 10numara devam etsınler boyle ...

Arkadaslar bence sehır olarak değil kışılık olarak yargılayalım derım yurdurumuzun hatta çok medenı gorduğumuz amerıka avrupa ve tum dunya ulkelerınde bu tarz kışıler bulunmakta ne yaparsın kışılık meselesı bu tur kışıler ınsanız dıye yasıyorlar once evde sonra okulda eğitim şart derım

Ankarada yaşayan biri olarak bu anlamda bende ankaranın idare eder hatta iyi olduğunu söyleyebilirim ama arkadaşın söylediği gibi kraldan çok kralcı,çok bilmiş,kendini bişey zanneden bi belediye çalışanıyla karşılaşmakta pekala mümkün.Bu tip insanlarla her kurumda karşılaşmak mümkün.Özel okulda okuyor zengin bide beleş yararlanmak istiyor herşeyden diye cebinden çıkacakmış gibi o paralar işgüzarlık eden çok yani.Yurdum insanları yapacak bişey yok..

Üst Alt