Merhaba arkadaşlar,
forumda aradım fakat bulamadım. Bilgilendirmek için yazıyorum.
Normal şartlarda engellilerin Başbakanlık Özürlü Kartı ile ziyaret edebildiği müze ve örenyerleri Şurada sitede mevcut.
Öte yandan bu yerlerin girişinde bazen Özürlü Kartı sorun çıkarabiliyor diyerek, "Müzekart'ın ücretsiz olarak alabilir miyim?" fikriyle BİMER'e sordum ve sonuç itibariyle aldığım cevap şöyle oldu:
Engelliler ve refakatçileri Müzekart çıkartılan yerlere engelli raporu yada engelli olduğunu gösterir kart ile başvurduklarında 2016 sonuna kadar geçerli olacak şekilde Müzekart alabiliyor. Rekafatçi ile ilgili kart soruma ise şu cevap geldi:
DETAYLAR
forumda aradım fakat bulamadım. Bilgilendirmek için yazıyorum.
Normal şartlarda engellilerin Başbakanlık Özürlü Kartı ile ziyaret edebildiği müze ve örenyerleri Şurada sitede mevcut.
Öte yandan bu yerlerin girişinde bazen Özürlü Kartı sorun çıkarabiliyor diyerek, "Müzekart'ın ücretsiz olarak alabilir miyim?" fikriyle BİMER'e sordum ve sonuç itibariyle aldığım cevap şöyle oldu:
Engelliler ve refakatçileri Müzekart çıkartılan yerlere engelli raporu yada engelli olduğunu gösterir kart ile başvurduklarında 2016 sonuna kadar geçerli olacak şekilde Müzekart alabiliyor. Rekafatçi ile ilgili kart soruma ise şu cevap geldi:
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yönergesi'nin 3.4. maddesine göre T.C. Vatandaşı ve Yabancı Engelliler ile bir refakatçisi, (Görünür bir engel ve/veya belge ibrazı ile) ücretsiz geçiş hakkına
sahiptir.
DETAYLAR
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yönergesi'nin 8.4. maddesine göre engelli vatandaşlar tarafından talep edilmesi halinde 31.12.2016 tarihine kadar geçerli olan Müzekart
ücretsiz olarak düzenlenir.
Müzekartınızı almak için fotoğraflı kimlik belgeniz ile birlikte Müzekart Satış Noktalarına başvurmanız yeterlidir.
AKSARAY Ihlara Vadisi Örenyeri
ADANA TÜRSAB BYK OFİSİ VE MÜZEKART SATIŞ NOKTASI Kayalıbağ Mah. Seyhan Cad. No: 45 Seyhan Tel: 0322 359 20 60 / 0322 359 69 70 e-posta: tursab.adana@tursab.org.tr
ANKARA Anadolu Medeniyetleri Müzesi
DÖSİMM GİŞE İZLEME MERKEZİ VE MÜZEKART SATIŞ NOKTASI Mithatpaşa Caddesi No:18 06420 Kızılay/ANKARA Telefon: (0312) 435 40 14 435 40 15 Faks : (0312) 435 40 86
ANTALYA Alanya Kalesi, Antalya Müzesi, Aspendos Örenyeri, Myra Örenyeri, Noel Baba Müzesi, Olympos Örenyeri, Patara Örenyeri, Perge Örenyeri, Phaselis Örenyeri, Side Antik Tiyatrosu,
Side Müzesi, Simena Örenyeri ve Termessos Örenyeri.
AYDIN Afrodisias Örenyeri, Didim Örenyeri ve Milet Örenyeri.
BURSA TÜRSAB BYK OFİSİ VE MÜZEKART SATIŞ NOKTASI Kükürtlü Mah. Belde Cad. Başaran Sk. Yeşil Deniz Apt. No: 8 Çekirge Tel: 0224 234 52 02 / 03 / 04 e-posta: tursab.bursa@tursab.org.tr
ÇANAKKALE Assos Örenyeri ve Troia Örenyeri. DENİZLİ Pamukkale Örenyeri.
ESKİŞEHİR TÜRSAB BYK OFİSİ VE MÜZEKART SATIŞ NOKTASI Cengiz Topel Cad. Bağlar Apt. No: 24 K: 2 D: 8 Tel: 0222 230 30 31 e-posta: tursab.eskisehir@tursab.org.tr
GAZİANTEP Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi.
HATAY Hatay Müzesi.
İSTANBUL Ayasofya Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, İstanbul Büyük Saray Mozaikleri Müzesi, Kariye Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi
İZMİR TÜRSAB BYK OFİSİ VE MÜZEKART SATIŞ NOKTASI Kıbrıs Şehitleri Cad. 1462 Sk. No: 48 Alsancak Tel: 0232 464 03 47 / 48 e-posta: tursab.izmir@tursab.org.tr
İZMİR Bergama Akropol Örenyeri, Bergama Asklepion Örenyeri, Efes Müzesi, Efes Örenyeri ve St. Jean Anıtı.
KONYA Mevlana Müzesi.
MERSİN Cennet-Cehennem Örenyeri
MUĞLA Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Kayaköy Örenyeri, Kaunos Örenyeri ve Knidos Örenyeri
NEVŞEHİR Derinkuyu Yeraltı Şehri, Göreme Açık Hava Müzesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri ve Zelve Örenyeri
TRABZON Sümela Manastırı.