Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için öncelikli hasta kuralı hastanelerde uygulanmıyor!

Bitmeyenumut

Yasaklı Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
0
Bildiğim kadarıyla engelliler de 65 yaş üstü hastalar gibi muayene de önceliğe sahip. Ama çoğu hastane uygulamıyor. Sekreterler öncelikli kaydı açmıyor yok öyle birşey diyorlar...

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet bugün yine okmeydanı hastanesine gittim sekreterler yok öyle bir uygulama bekleyin diyorlar.

Son düzenleme:
Bitmeyenumut.
Kardeşim böyle bir uygulama var,fakat bu uygulamayı başlatmak için,her gittigin hastanede bir kereye mahsus sekreterya vasıtası ile o hastanenin sistemine raporunu gösterip başvurmak ve durumunu sisteme yazdırmak zorundasın.

Evet var biliyorum engelli kimlik kartım ile hasta kayıta başvurduğumda öyle birşey yok diyorlar sekreterler, özellikle okmeydanı hastanesi.

Adı üstünde Hastane, herkes hasta, oradaki herkes sırasını Bilecektir.yaşlılara öncelik var tabii

O zaman 65 yaş üstü hastalarda öncelik hakkına sahip olmasınlar. Onlar yaşlıysa bizde engelliyiz.

Engelliyle yaşlılar öncelik sıra glnce yazıyı engelli yada 65yaş gelmeyincede doktora sölüyonuz engellim çağırıyı zaten

Zorro

erdalcım 1 adet saçmalamışsın desem ayıp olmaz he mi?engellilere öncelik var.ben öyle sekreterya falan duymadım gerekte görmedım çünkü.muayene odalarının kapısına yazıp asmışlar öncelık var dıye.muayeneye gettıgımde dr kımseye öncelık yok ben adaletlıyım dedı kapıyı kapadı ama ben dınlemedım girdim muayanemi oldum.kıllık yapan olursa şikayet edersınız.bu engellı ve yaşlılara verılmış bir hak.kullanamsını bileceksınız

Ayıp olmaz ne diliyorsan yaz,
Sen zorla dayılık yapmışsın birde saygısızlık.
Neden otobüslerde bile yaşlılara yer veriyorlar.

Yukarda numaratör yanıyo zaten orda engelli yada 65yaş giriyo isim yanınca girceniz sırasuz hastane yok

Geçen bnde gttim baktım adım yanmıyo daldım içeri engellim dedim dedi gel

Engel kartını gösterdim

ÖNCELİKLİ HASTALAR UYGULAMASI
İhtiyaçları önceliğimiz olan 65 yaş üstü, riskli gebe ve engelli vatandaşlarımız için MHRS'de randevu önceliği uygulaması başlatıldı.
Hekimlerimizin günlük belli kontenjanları otomatik olarak bu vatandaşlarımıza ayrılmaktadır. Sağlık Bakanlığı kayıtlarında "öncelikli" kaydı bulunan vatandaşlarımız kendilerine ayrılmış olan kontenjandan faydalanarak randevu alabilmektedirler.

Sekreter hanımlara MHRS sisteminde yazılı bu dökümanı gösterebilirsin.

ben aile hekiminde hasta çıkınca hemen giriyorum özürlüyüm diyiyiyorum
beni tanıyorlar

Keşke her branş için öğlene kadar çalışan engelli poliklinği olsa sadece yaşlı ve engellilere baksa o zaman yoğunlukta olmaz.

Benim bildiğim sadece psikiyatride öncelikli hasta olmuyor.

Geçen Konya araştırma hastanesinde engelli önceliği kalktı demişler. Bugün de özel bir hastanede sonuç göstermek için saatlerce bekledim. Eğer uygulama kalkmadıysa şikayet edeyim Cimer'den.

[FONT=sans-serif]Sağlık Bakanlığı kayıtlarında "öncelikli" kaydı. Bu öncelikli kaydı için nereye başvuruyoruz belli bir merkez var mı ?[/FONT]

@Danua.

Herhangi bir müracaatımızda sözlü olarak bildirip varsa kartınızı göstermeniz kafidir. Örneğin poliklinik muayenelerde size öncelikli numara veriliyor.

Valla hiç öncelik görmüyom:D

İnek gibi bekliyom

nevşehir devlet hastanesinde engelli kartımı gösterip sıra alıyorum mesela ortopedi de sıra hemen geliyor engelli önceliği var nörolojiye aynı şekilde sıra alıyorum biz de engelli yaşlı önceliği yok herkes eşit diyor aynı hastane içi ama doktorlar kafasına göre uygulama yapıyor.

mahmut85

Bazı poliklinikler de yaşlı ve bizim gibi engelli hastaların yoğun olduğu düşünülürse belki sebep o olabilir.

yoğun olmasa bile o şekilde başlamışlar öyle devam ediyor allah dan o bölümde işim çok olmuyor :))

Bilkent sehir hastanesinde farkli 2 poliklinikte ismimizin yazdigi ekranda engelli oldugum yaziyor ancak doktorlar siraya gore aldilar oncelik uygulanmadi.farkli hastanelerde onceligim oluyordu.ogrenmek istedigim ekrana bakip onceligi doktormu veriyor engelli-65 ustu olarak yoksa bilgisayar sistemi onceligi kendimi belirliyor

Engelli olan vatandaşlara sağlıkbakanlığı tıp fakülteleri öncelikli muayne önceliği vardır eyer size zorluk çıkartılıyorsa hastanenin başhekim sekteriyle konuşun gitmeden hastene numarasını arayarak bana yapıldı bu yolu izledim süretle doktora bilgi verildi muaynem yapıldı sağlık bakanlığının bu konuyla ilgili genelgesi var

Öncelik yokya milletin engeline göre öncelik veryolar

Beklemekten belim kopuyo

öncelık var derken elbette 1den fazla engfellı varsa önce en agır engellı öncelıklı sonra dıgerlerı sonrasıda normal hastalar muayene oluyo.

-mka

direk isim vereyim İstanbul haseki eğitim ve araştırma hastanesi dahiliye bölümü engelli kartımı ibraz etmeme rağmen biten ilaç raporum için sonuç göstermeye bile zorluk çıkardı neymiş sonuç belli saatlerde gösteriliyor tamam kabul o zaman muayene olmak istiyorum ona da yok diyor sekreter. engelliyim diyorum ilaçlarım bitmiş almam gerekiyor yok hiç ilgilenmiyorlar.

Üst Alt