Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler İçin Otel: Antalya-Belek-Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort

Konular
46
Reaksiyonlar
58
Merhaba arkadaşlar.

Ben tekerlekli sandalyede hayatı yakalamaya çalışan engelli biriyim.
30 mayıs 2011 ile 4 haziran 2011 tarihleri arasında yaz tatili için Antalya Belek'te bulunan Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort otelde 5 günlük bir tatil yaptım.
Bu otel hakkında sizlere görüşlerimi bildirmek istiyorum.
Otel'e yaklaşık 2 ay önce rezervasyon yaptırmıştım.
Kişi başı ultra herşey dahil geceliği 128 tl'den etstur ile anlaştım.
Otel hakkında ayrıntılı bilgi almak isterseniz web sitesi;
.:: Limak Hotels ::.
Otel hakkında diğer misafir yorumlarını okumak isterseniz;
Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort Yorumları - Belek | Otel Puan
Otel hakkında görüşlerime gelince;
Engelli insanlarında rahatça ve özgürce tatil yapmaları en doğal haklarıdır.Şimdiye kadar birçok otelde tatil yapma imkanım oldu.Ancak ya havuza,ya denize,yada diğer kullanım alanlarına ulaşmamda hep sıkıntı çekmişimdir.Bu yüzden yaz ayları yaklaştığında havuzundan denizine,restoranından engelli odalarına kadar her türlü imkanlardan yararlanmamı sağlayacak oteller ararım.En sonunda,her anlamda,kafamda işte budur diyebileceğim dört dörtlük bir otelde kaldım.Otelde rezervasyon yaptırmadan önce,otelin Misafir İlişkileri Müdüresi sayın Maria UNUTKANLAR hanım ve sayın Çağrı bey'in epey başlarını ağrıttım.Çünkü otel hakkında yaptığım araştırmalarda,otelin havuzunda benim gibi engelli insanların rahatça girip çıkmalarını sağlayacak Aqualift adında bir su asansörü ve denize girip çıkmamızı sağlayacak bir deniz tekerlekli sandalyesi olduğunu öğrendim.Rezervasyon yaptırmadan önce sayın Maria UNUTKANLAR hanımla ve Çağrı beyle sürekli bu konu hakkında mail ve telefonla haberleştim.Bu konunun üzerine o kadar çok düştüm ki en sonunda beni inandırabilmek için Aqualift'in ve deniz'e girip çıkmamızı sağlayacak aparıtın resimlerini çekip gönderdiler.Daha sonra bende 4 yetişkin ve 1 bebek için 30 mayıs 2011 ile 4 haziran 2011 tarihleri arasında rezervasyon yaptırdım.Ancak otele ulaşıncaya kadar kafamda hala soru işaretleri vardı.Acaba yine büyük umutlarla gidip daha sonra rezil olacakmıydım?Mükemmel tatil hayallerim yine suya düşecekmiydi?Otele geldiğimde giriş kapısına tekerlekli sandalyemle yaklaştım ve birde ne göreyim daha önce hiç görmediğim bir kapı özelliği vardı.Döner kapıya sıkışmamızı engelleyecek ufacık bir düğmeye basıyorsunuz ve kapı gayet yavaş bir şekilde dönmeye başlıyor.Siz ve arkanızda bir refakatçiniz kapıdan otel içerisine hiç sıkışmadan gayet rahat bir şekilde girip çıkabiliyorsunuz.Bu durumu görünce aklımdan ilk izlenim olarak şu geçti;Muhteşem tatil başlıyor!!!

Oda:
Ben o kadar çok otelde kaldım ama böyle mükemmel bir engelli odası olan otel görmedim.Neredeyse suit tarzında,tertemiz,kocaman,her yeri geniş ve ferah,banyo ve tuvaleti mükemmel derecede engelliler için tasarlanmış,harika balkon manzarası olan süper bir odaydı.

Servis:
Otel e giriş anından ayrıldığım ana kadar bütün çalışanlarıyla hep yardımcı oldular.Daha ben çağırmadan yanıma koşup her konuda yardımcı oldular.Hepsine çok teşekkür ederim.

Yiyecek / İçecek:
Yemeklerin hepsi süperdi.Aşçı arkadaşların ellerine sağlık.Otelde yerli yabancı bütün içkiler bedava.Birde ayrılmadan bir gün önce akşam yemeğinde deniz mahsüllerinden bir menü yaptılar.Hayatımda görmediğim,yemediğim balıklar ve deniz canlıları vardı.Hangisi yiyeceğim diye şaşırdım.Hepside mükemmeldi.Sadece bir akşam italyan restoranında yemek yedim.Ve şunu anladım;İtalyan mutfağı bana göre değil :)

Spor, Aktivite:
Hergün havuzda öğleye kadar animatörler misafirlere spor ve eğlence düzenliyorlar.Ben katılamıyordum ama seyrederken gülmekten resmen yıkılıyordum.Animasyon ekibi harikaydı.Ayrıca her akşam yaklaşık 2 saat kadar animasyon ekibi gösteri düzenliyordu.Michael Jackson uyarlamasından tutunda Broadway Dans Gösterisine kadar herşey vardı.

Havuz:
İşte engelli arkadaşlarıma tavsiye edebileceğim en önemli bölüm burası.Otelin neredeyse her yerinde havuz var.Ve havuza engelli kardeşlerim Aqualift su asansörü ile kimseye ihtiyaç duymadan çok rahatça girip çıkabilirler.Şahsen ben havuzu çok sevdim ve sabah saat 10 da giriyor,akşam üstü 6 da çıkıyordum.Havuzun derinliği heryerde 140 cm.havuzun her tarafında can kurtaran arkadaşlar var.Havuz içinde yapılan eğlenceler ise harikaydı.Ayrıca engelli kardeşlerim denizede çok rahat girip çıkabiliyorlar.Deniz tekerlekli sandalyesi sayesinde yanınızda can kurtaran arkadaşların refakatinde istediğiniz gibi girip yüzebiliyorsunuz.Tek kelimeyle mükemmeldi.Ayrıca otelde tekerlekli sandalye ile tatil yapan 4 kişi daha vardı.

Sonuç olarak engelli veya engelsiz bütün arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum...

millet işe bi girsek diye uraşıyo siz tatilden bahsediyosuuz
sizce uygunmu?

ilginç bir yaklaşım:) işi olmayanlar tatile gitmiyormu yaniii:)

tolga0164;

son derece uygun arkadaşım... yorumunu çok garipsedim... elimde olsa bütün engelli arkadaşlarımı götürmeye çalışırım ama malesef bende bazı harcamalarımı kısarak bu otele gittim... ve gittiğim içinde, burada düşüncelerimi paylaştığımada hiç pişman değilim... inşallah en kısa zamanda sana ve diğer arkadaşlarımada gidip görmeniz nasip olur...

Ali bey harika ve çok faydalı bir paylaşım.Çok teşekkürler bu şekilde ayrıntılı bir anlatım için.Gereksiz eleştiriyi de ciddiye almayın bence...

Diğer yerlerle aynı fiyat.Bütçesi olana uygun ,bütçesi el vermeyene göre uygun değil tabiki.Ama burda fiyatından çok engelli arkadaşlarımız için konforu önemli.Ali beyin eline sağlık

valla arkadaşlar haklısınız belki lüzumsuz bi sitem ama ne bilem yaş 30 hâla işsiz olmanın verdiği bi bunalım var
devletin başındakilerinde saolsunlar umurlarında değil
lafa gelince en güzelini biz yaptık diolar
zerre kadar umurlarında değiliz ellerinde olsa bütün hak arayan engellileri kuyuya atıp yok etcekler neredeyse

ben teşekkür ederim arkadaşlar...
inşallah en kısa zamanda sizlerde bu otele gider ve gönlünüzce doyasıya tatil yaparsınız...
tolga arkadaşım senin sıkıntınıda anlıyorum...
bende o dertleri yaşadım...
malesef ülkemiz sosyal devlet değil...
inşallah en kısa zamanda sende gönlüne göre bir iş ve hayata kavuşursun...

Sayın OptimusPrime çok faydalı bir paylaşım olmuş. Bende kışın yine etstur dan Antalya Side Tth Nashira Hotel'de engelli odası için rezervasyon yapmıştım. Bu haftasonu gidicem ve bir hafta kalıcam. Umarım bende sizin kadar memnun kalırım. Döndüğümde bende buradan paylaşırım.

Çok Güzel ..:)
Takdir Ettim Doğrusu ..
Bu Tür Ayrıntıları Önemseyenler, Yok Denececek Kadar Az ..
Bu Şekilde Her İki Taraf da Kazanır.
Engelli, Hayal Ettiği Gibi Huzurlu, Keyifli Bir Tatilin Tadını Çıkarır,
Mekan İse, Uyumluluğu Açısından Her Daim Tercih Edilir ..

Bence de Çok Faydalı, İyi Bir Paylaşım OptimusPrime ..
Teşekkürler ..

tolga ben senin beğenmediğin devletin başındakiler sayesinde şuanda iş sahibiyim.kpssyi beklesem belki bin sene atanamayacaktım ama sayelerinde atandım neyseki.benimle beraber birsürü kişi de atandı iş sahibi oldu.böyle genellemeler yapma bence kendi adına konuş.

İllaki bir başlığın içine edilecek.Güzel bir başlık siyaseti neden karıştırıyorsunuz.Beğenirsiniz ,beğenmezsiniz ...Gidersiniz ,gitmezsiniz....İmkanı olupta ,tatil yapmak isteyen ve uygun bir mekan arayan insanlar var.Bırakın birilerine faydası dokunsun....Neden mesaj kirliliği oluşturuyorsunuz ??? Bakın bende dahil oldum...

haklısın kardeş de insan dayanamıyor.saldırmak için sürekli yer arıyorlar.

Hem tatil yapıp hemde engelli arkadaşların tümünü düşünerek gerekli gözlemleri ve araştırmaları yapıp
bizimle paylaştığın için teşekkür ederim.

tolga0164;

Ya saçmaladığının farkındamısın ? Ne bu sitedeki milletin çekememez tavırları anlamıyorum!!

deli_kiz;
arkadaşım bu seneki fiyatlarını bilmiyorum...zaten daha belli olmaz...tur operatörleri fiyatları şubat ayında yavaş yavaş açıklamaya başlarlar...ben ets tur'dan satın almıştım..
Tatil, Etstur'dan sorulur! | etstur.com bu siteden fiyatları takip edebilirsin

Millet gereksiz yere bir çok yere parası olmasa dahi sırf lak lak etmek ve dedikodu yapmak için para harcıyor. Bak ne güzel bir otel keşfedilmiş. iki gün bile olsa gidilmesi gereken yer diye düşünüyorum. Tekerlekli sandalyeli değilim ama olsaydım giderdim. Fiyatı pahalı ama koşulları iyi...

İYİ TATİLLER... KEFENİN CEBİ YOK ;);););););)

.:: Limak Hotels ::. oteli bana 10 km meafede ama sadece onunden geçebiliyoz.belek'İn golf sahaları ve dünyaca ünlü fıstık çam agaçlarinin kokusu bile yeterli.inşallah herkese nasip olur buralari görmek.

Üst Alt