Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için robot bacaklar üretmek hakkında görüşleriniz?

xxxman

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar malumunuz hasta olarak neyin bize bi nebze faydalı olacagını düşünüp duruyoruz.yapılması mümkündür yada değildir uçuk kaçıktır belki denemeye değerdir.şahsen ben tedaviden umudunu kesmiş biriyim en azından engellimizle engelleri nasıl kaldırabiliriz düşüncesindeyim elektronik mühendisi tanıdığı olan varsa ondan bilgi alıp benide bilgilendirirse sevirim:)
tekerlekli sandalye yerine robot ayaklar üretilmesi mümkün müdür ? robot hareketleri gibid e olsa en azından merdivenden yardımsız çıkarabilcek ayakta durmayı hatta oturup kaldırmayı yürümeyi başartabilcek bi mucize mümkünmüdür tabiki insan gücü olmadan elektrik sayesinde ???

Arkadaşım seni girişiminden dolayı tebrik ediyorum...Yalnız bayağı bir araştırma ve teorik çalışma yaptıktan sonra uygulamaya başlayabilirsin..Eğer gerçekten yapmak istiyorsan yardım almak için bulunduğun yerdeki üniversitenin fizikçi ve elektronikçilerinden yardım alabilirsin..Başarılar dilerim.

Yürütecek değil ama, oturup-kaldıracak, dik pozisyonda durmanı sağlayacak ve dar alanlarda dahi hareket etmeyi sağlayacak bir ürün biliyorum :)
Yani dik pozisyonda yemek yapabilecek, yüz yıkayabilecek, traş olabilecek, çay tepsisi taşıyabilecek, tuvalete/sandalyeye oturabileceğiz.... Protatipini gördüm :) Hatta sonraki versiyonlar için başka fantaziler de düşünülüyor...
Ama ürün henüz gizli tutuluyor. O nedenle şimdilik bundan fazlasını söyleyemem. (Aslında bunları da söylememem gerekirdi, ama dayanamadım:))

bülent abi zaten söledini duymadık:eek:sende yazmadım farzet sorun olmaz:D abi tamam dar alanlarda hoş hiç yoktan iyidir onu bende gördümde hep dar alandamı yaşayacağız alanımızı ne zaman genişleteceğiz:mad: bütün dünyamız ev oldu evden çıkınca kendimi uzaylı gibi hissediyom valla:rolleyes: düz yol tamam 3 5 santimlik kaldırım yada merdiven görcem diye aklım çıkıyor yanımda güçlüyse bir,az güçlüyse en az iki kişi bulunmak zorunda da ben sürekli o kişileri nerden bulcam :D artısı tamam milletin bakışından kaçış şansımız yokta en azından kimseye yük olmadan kendi kendimize halletsek robokop gibi giysek tıpır tıpır kendi kendimize çıkabilsek ne bizi ne sandalyeyi çıkartmak zorunda kalmasalar :mad: varlığımız bi adam etmiyor eziyetimiz iki insan ediyor:)bi ara merdivenleri kendi kendine çıkaran tekerlekli sandalye diye bişey duymuştum bidaha ne gördüm ne duydum siz öyle bi haber hatırlıyormusun??yoksa ben hayalmi gördüm:D asemo mu aseno mu ne bi robot yapıldıya onun belden yukarasını çıkarıp ayak kısmını pantolon gibi giyinsem arkasına ek bi yaslanma parçası ilave ettirsem beni taşıyabilirmi acaba robot mobot ama benden hareketli:rolleyes:

türkiyede bir çok yerde robot bacak üretimi için çalışmalar yapılıyor.hatta şu an dünya ile yarış içindeler ben prototıpını gördüm robot oturma pozisyonunda bel ve ayaklara tutturuluyor ve çalışma başlıyor ayağa kalkma tek adım atma çift adım atma yürüme pozisyonlarından başka çökme kalkma merdiven inme ve çıkma rampa inme ve çıkma gibi pozisyonlara sahip ama başka bir arkadaşın anlattığı gibi şu an gizli tutuyorlar çünkü nihayetinde üst düzey bir tenoloji ayrıca yazılım gerekiyor.bunlar hep emek isteyen çalışmalar piyasaya sürülmesinede az kaldı diyebilirim.engelli arkadaşlar fazla ümüde kapılmadan biraz daha sabretsinler.

valla bılla oyle guzel baslıkkııı
hadın robot ayak bıtsın sonrada bız sagırlara duyuran kulak baslıgı acın hee
olmasa bıle
okumak guzeldı

yapılsa ne olacakki. fiyatı milyon dolar olur, % 80 özürlüye akülü vermeyen devlet, bunumu verecek

Üst Alt