Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için tatil seçenekleri nelerdir?

Konular
63
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben engelliler için tatil fırsatlarını öğrenmek istiyorum bir engelli için tek başına tatil planı nasıl olabilir gidiş geliş orada ulaşım tatil planı alternatifleri fikri olan var mı tur vs. ?

%56 ortopedik engelliyim. (hemipleji serebral palse) Antalyada ikamet ediyorum. Gecen sene 5 gün Kaş'ta, bu sene 5 gün Göcek merkezli tatilim oldu. Kaş engelliler için zor bi ilçe, yokuşları çok fazla. Göcek daha düz olmakla beraber, çok sakin bir yer. Ama Göcekte olduğum sürece Fethiye'yi ve Dalyan'ı da ziyaret ettim. Fethiye'nin insanı çok daha yardımsever. Antalyadan -Göcek'e otobüsle gidip, döndüm ama Dalaman Havaalanı da yakın ve Muğla Belediyesinin MUTTAŞ adı altında otobüs seferleri oluyor. Ayrıca Muğla Belediyesine ait bütün minibüsler engelliler için uygun ulaşım araçları. Fethiye ve Dalyan içinde ulaşımımı onlarla sağladım ama Göcekten Fethiyeye ve Dalyan'a giden araçlarda o özellik yok maalesef. O yuzden eğer küçük bir Ege Beldesinde tatil düşünürseniz Dalyan'ı veya Fethiye'yi düşünebilirsiniz.

Sinop güzeldir, uygun şartlarda tatil yapılabilebilecek bir yer...

ka_rakartal

Accessible Turkey diye bir site var. Aracı kurum gibi çalışıyorlar anladığım kadarıyla. Havaalanından engelli aracı ile ulaşımı sağlıyorlar. Side prenses hotel gayet güzel ve donanımlı görünüyor mesela. Havuzu asansörlü. Engelli odaları var vs.

Bu topic bana gerçekten faydalı oldu. Ama şunu söylemem gerekli birçok engelliye uygun otelin engelliye uygun otelden kasıtları maalesef otele girip çıkma, engelli odası, engelli tuvaletiyle kısıtlı. Bu engelliler hiç mi denize havuza girmez, hiç mi aksiyonlara katılmaz maalesef düşünen yok. Deneyimleriyle gerçekten eğlenebileceğimiz otel bilgisi olan varsa sevinirim.

Ben araştırmalarım sonucu Limak Limra'yı deneyeceğim. Tecrübelerimi paylaşırım.

IC Green Palace Kunduya daha önceden gitmiştim ve kapalı havuzu asansörlü başarılı bir oteldi ama fiyatları çok yüksek.

Rixos sungate'e gitmiştim herşey güzeldi ama havuz asansörü yoktu. Yaptıracağız diyorlardı son durumu bilmiyorum.

Sevgiler

İçerisinde fizik tedavi hizmeti bulunan otellerin çok büyük bir kısmı engelli bireylere yönelik oda ve sosyal alan bulundurmaktadır. bu şekilde daha rahat araştırma yapabilirsiniz.

muğlanın ula içesine bağlı akyaka beldesini tavsiye ederim engelli arkadaşlar için uygun oteller ve pansyonlar mevcut ayrıca plajında tekerlekli sandalye kullanan arakdaşlar için rampa mevcut bu sayede denize giriş çıkışlar çoook daha rahat ...

Doğa tatili, sakin,dingin dinlenme yeri deyince ilk aklıma gelen patara.Küçük,mütavazi pansiyonlarıyla lüks aramayan tatilcilere hitap eden bir yer.Ancak denize ulaşım engelli için uygun mu değil, uzun bir kumsalı var ve deniz dalgalı ve denize ulaşmak için yürüme yolu yetersiz.Ben pataraya gittiğimde denizinden değil doğasından faydalanabiliyorum bu benim için yeterli oluyor ama illaki deniz derseniz ve sandalye kullanıyor ya da yürümekte zorlanıyorsanız önerimi dikkate almayabilirsiniz.Araba ile gidildiğinde patarada kaldığınız süre syunca günü birlik kaş, saklıkent,fethiye gidip gezip gelinebilir.

Üst Alt