Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ücretsiz müze kart nereden ve nasıl alınır?

nostaljik

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
Engelliler, müzelere ücretsiz giriş yapabilmeleri için müze kartı nereden alabilirler, buna başvuru nasıl yapılır? Büyükşehirlerin dışındaki illerden bu kart nasıl alınır? Bilgisi olan var mı?

nostaljik engelli lerin müze kartı almasına gerek yoktur başbakanlık kartı ile ücretsiz bilet veriyorlar eğer başbakan lık karşınızda refakatçi hakkı var yazıyorsa refakatçi nizde ücretsiz yanınızda müzeye girebiliyor

Engelli kimliğinizle girebilirsiniz, refaketçi olarak birinci derece anne baba kardeşle birisinide refakatçi olarak alanilirsiniz. Refakatçi yazmasına gerek yok kartınızda

Geçen hafta Topkapı sarayına girdim, ücretsiz biletimi aldım fakat refakatçi için veremiyoruz dediler,verilen bilet süreli 10 dakika içinde gişeden geçmeniz gerekiyor, Yerebatan sarnıcı %70 üzeri engele ücretsiz bilet veriyor.istanbul arkeoloji müzesi engelli karti gösterilip 1refakatçi kabul ediyor

Efes antik kenti ziyaret ederken tamamen tesadüfen engellilere ücretsiz olduğunu öğrendim. Engelli kartımla bana ve refakatçime (akrabam değildi, arkadaşımdı) gişeden ücretsiz bilet verdiler.

Her yerde ücretsiz mi giriliyor kimlik kartı ile yoksa indirim mi yapılan yerlerde var mı ? Gittiğimiz yere göre mi değişiyor?

Bazı müzeler ücretsiz, bazı müzelerde ise ciddi indirim uygulanıyor engellilere. Sadece kimlik kartını göstermek yeterli, ben çoğu müzeye o şekilde giriş yapıyorum. Yine bazı müzeler eğer refakatçi durumu varsa ondan da ücret almıyor, bazıları ise refakatçi durumunuz olmasa da yanınızda bir kişinin daha ücretsiz girmesine izin veriyorlar. Yani kısaca toparlamak gerekirse her müzeye göre değişebiliyor kurallar.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne gidip kart almak istediğimi söyledim bi hafta sonra gel al dediler. Şimdi o karti alinca müze karti nereden alip nereye basvuru yapicam bilginiz varmi ???

Müze kart a gerek yok engelli kartını gösterilse giriliyor. Pamukkale travertenlere, trabzon sümela manastırı gibi yerlere engelli kart yerlere gösterip geçtim.

Son düzenleme:
Çok yaşa kardeşim. Ben de tam onu yazacaktım ama sen benden önce yazmışsın.
Ben de bir iki yere engelli kartımı göstererek bedava girdim. Hanımı da aldılar.
Selametle.

Biz de 2 sene önce göbekli tepeye gittik. Fiyat baya pahalı geldi, engelli indirimi var mı diye sorduk derken beni de arkadaşımı da bedavaya aldılar. Arkadaşa dedim sayemde bedava girdin, artık bana bir kahve ısmarlarsın dedim. Üstüne de bir filtre kahve bedava içtim.

Müzelere başbakanlık kartınızda refakatçi kullanım hakkı vardır yazıyorsa bunuda almanız için raporunun tam bağımlı yada ağır engelli yazması gereklidir o zaman her müzeye refakatçi niz ücretsiz girebilir

Üst Alt