Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için verilen bireysel eğitim yardımı alan var mı?

nzsu

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar...Engelliler için verilen bireysel eğitim yardımı alan var mı? bunu almanın koşulları nelerdir?biz kızım için ( % 98 ) raporuyla sadece evde bakım ücreti alıyoruz.bu eğitim yardımını ilk defa duydum.konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslar paylaşımda bulunurlarsa sevinirim.ilgiinze şimdiden teşekkür ederim...

Ayşe hanım güzel özetlemiş ancak alacağınız sağlık kurulu raporunun süreli ise süresinin dolmamış olması yeterli. Özel eğitim alması uygundur ibaresine gerek yok onun kararını Rehberlik ve araştırma merkezlerinde oluşturulan kurul verecektir. raporunuzun aslı yada onaylı örneği olması gerekir. Rehberlik ve araştırma merkezine raporunuzu götürürseniz geçerli olup olmadığını size söyleyeceklerdir. Raporunuz geçerli olsa bile oradaki kurul size eğitim raporu çıkarmayabilir. Ayrıca bir kurumun 500 tl civarında ücret alabilmesi için çocuğunuzda zihinsel yetersizlik ya da Otizm olması ve kurulun bireysel+grup eğitimi önermesi gerekir. Sadece bireysel eğitim önerilirse haftada 2 saat bireysel ve grup birlikte önerilirse 3 saat eğitim alabilecektir. detaylı bir konu şimdilik özetle bu kadar.

Evde eğitimden yararlanmak için yaş ya da daha önce bir eğitim kurumuna gitmiş/yarıda bırakmış olma koşulu var mı?

Üst Alt