Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için yardım toplamak yasal mı?

haliloz

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Elinde valilik izni olan kişiler bir engelli için yardım topluyor fakat izin belgesi olan kişilerin hepsinde aynı ıslak imza var belgeler bire bir aynı izin belgesi bu şekilde olması garip geldi bilgisi olan yazabilirmi cevap

Ne için toplanıyor yardım?
Şüphelendiğiniz durum mu var.

Tekerlikli sandelye için yazıyor izin olabilir fakat aynı bildiğim devlet bir izin veriyorsa tek evrak ı imzalar birden fazla belge olması ve hepsininde aynı olması şüphe uyandırıyor makbuzlarda mühür yok şu an dolaşıyorlar hâlâ yanlış bir iş 'de yapmak istemiyorum

Biri aslidir ötekiler fotokopi, başlıkta ne yazar o ôňemli, bir engelli içinmi toplanıyor yardım?
Paramı toplanıyor anlamadım😔

BURSA Valiliği'nden yapılan açıklamada, Vali İzzettin Küçük ve Valiliğin ismi kullanılarak yapılan yardım taleplerine itibar edilmemesini istendi.
Dolandırıcıların, özellikle engelli vatandaşlar için engelli aracı ve benzeri yardım talep ettikleri belirtilen açıklama şöyle:

"Bazı şahıslar tarafından Sayın Valimiz ve Valiliğimizin ismi kullanılarak çeşitli firma ve iş adamlarından özellikle engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için engelli aracı ve benzeri yardım talep edildiği öğrenilmiştir. Konu ile ilgili Valiliğimizin herhangi bir ilgisi ve talimatı bulunmadığı gibi adı geçenlerin yakalanması konusunda gerekli tahkikat başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın, gerek engellilere yönelik ve gerekse diğer konularda telefon marifetiyle arayıp kendilerini devlet yetkilisi gibi göstererek yardım talep edenlere kesinlikle itibar edilmemeleri, herhangi bir kişi ya da hesap numarasına kesinlikle para yatırılmamaları, söz konusu durumda ilgili birimlerle ivedilikle irtibata geçmeleri, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

- Bursa
Haber Yayın Tarihi : 2018-02-09 17:05:00

Eskişehir de ESPARK çevresi - ADALAR çevresi - KANATLI AVM çevresinde yoldan geçen vatandaşların önünü keserek ,çevre illerin adını taşıyan raporlar ve fotokopılerini göstererek yardım topladıklarını iddia eden gençler çoğaldı . Kendileri engelli değillerdir . Çok defa bana da rast geldiler . Fotokopileri geçmiş yılların tarihi ve mühürü taşımakta . İl müdürlüklerinin veya kuruluşların yardım toplama izin belgesi olmamakla beraber , başka kişilerin sağlık raporlarının fotokopileridir .

-DORLİON-

Vermeyin kardeşim. Çok isteyen internet üzerinden de hesap numarası bulur yardım eder. Onlar da ıslak imza değil. Renkli fotokopidir.

Antalya merkezli 44 ilde kendilerini 'vali ve vali yardımcısı' gibi tanıtarak yardım bahanesiyle iş adamlarını 1 milyonun üzerinde dolandıran suç örgütü üyesi 7 kişiden 5'i tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara, Bursa, Aydın, Trabzon, Konya, Denizli, Van, Malatya olmak üzere 44 ilde, 'vali ve vali yardımcısı' isimlerini kullanarak kentteki iş adamlarını dolandıran zanlıların yakalanmasına yönelik çalışmaları sürdüren polis ekipleri, Çorum merkezli çalışan suç örgütü üyelerinden M.A.M., C.A., T.Y., U.D.'yi İstanbul'da, A.Ü. ve K.Y. isimli kadını Ankara'da ve E.T.'yi eş zamanlı operasyonlarla gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğünde ifade işlemleri tamamlanan 2'si kadın 7 şüpheli adliyeye sevk edildi. 7 zanlı mahkemeye çıkarken, 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. C.A. serbest kalırken, T.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
"Sayın valim görüşecek"

Dolandırıcıların çeşitli illerde kendilerini vali olarak tanıtıp firma yetkililerini engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınması bahanesiyle kandırarak açmış oldukları banka hesaplarına yüklü miktarda para yatırılmasını sağladığı tespit edildi.

Zanlıların, işadamlarına önce o ilin vali özel kaleminin ismini kullanarak, 'Sayın valimiz sizinle görüşecek' deyip, direkt görüşme yaptıkları, banka hesap numarası verdikleri işadamından para topladıkları belirlendi. Çetenin 2 yıldır bu yöntemle çalıştığı 44 ilde 100 üzerindeki olayda 1 milyonluk vurgun yaptığı ve lüks bir yaşam sürdükleri belirtildi. - ANTALYA

Haber Yayın Tarihi : 2018-02-18 15:05:00

Vay Sahtekarlar vay

Üst Alt