Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler Kaymakam Adaylığı Sınavına girebilir ve kaymakam olabilirler mi?

366.gün

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
1
Engelli Bireyler Kaymakam Adaylığı Sınavına Girebilir ve Kaymakam Olabilirler mi ? Mevzuat nedir bilen bilgilendirebilir mi başvurusu kabul edilmeyen var mı?

Bildiğim kadarıyla olamıyoruz. Ben Kamu Yönetimi mezunuyum zamanında biraz araştırmıştım ve aranan şartlarda sağlık problemi olmaması diye bir madde hatırlıyorum. İyice bir araştır istersen.

Hem evet hem hayır. Uluslararası mevzuata göre olamaması ayrımcılık. Anayasa'nın 90. maddesi delaletyile uluslararası mevzuat ulusal mevzuatın bir parçasıdır. Ancak bunlara rağmen 1700 sayılı Devlet Memurları Kanunu bu duruma engel. Zira kanunun 2 maddesi şöyle der: "788 sayılı Memurin Kanununda yazılı sağlık şartlarını haiz oldukları ve memleketin her ikliminde iş görmeye ve her vasıta ile gezip dolaşmaya kabiliyetleri bulunduğu hakkında tam teşekküllü Devlet hastanelerindeki kurullardan rapor alanlar maiyet memurluklarına aday olarak tayin olunurlar."

Önerim şudur: Bir kişi bu sınavlara girmeli ve hukuk araçlarını kullanmalı. Zira yukarıda bahsettiğim kanun Anayasa'ya açıkça aykırıdır ve kazanılabilecek bir davadır.

Üst Alt