Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler kendi içinde kategorize edilip, sınava girmesi..?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
217
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar şimdi bu ENGELLİLER KENDİ İÇİNDE KATEGORİZE EDİLİP, SINAVA GİRECEK die söylenip duruyor peki ne anlama geliyor bilen varmı,her özür grubu ayrı sınava girecek tamam ama sebeb ney bunun bi açıklaması var elbet nedir sizce bi fikri olan varmı??

dilerim daha az isitenler elenmez
dilerim daha az gorenler elenmez
dilerim daha zor yuruyenler elenmez
dilerim daha az zhinseller elenmez
//////////////////////////////////////

shukufe;

valla arkadaşım tersi de olabilir die düşünüyorum

bu soru benim de aklımda hep..misal işitme engelliler kendi kategorisinde sınav olacaklar ama iş türleri ne olacak? veya diğer kategorilerde sınava girenlerin iş türü ne olacak?

engelli durumuna göre sınava girenecek
örnek
yürüme engelli
görme engelli
işitme engelli
vs..

nacar kardeşim bunları biliyoruz ama ayırmalarındaki sebeb ney onu anlamadık,mesela adam zihinsel özürlü atıyorum 70 aldı,bir dieri ortapedik özürlü bu adamda 70 aldı üstelik diyelim ki aynı kurumu aynı ili tercih etti denk geldi olduya olmaz die bişe yok burda hangi özürlüyü o işe yerleştirecekler bu soruya yanıt arıyorum:confused:

Sonbahar.44 bu konu biraz karışık.. Bununla ilgili Devlet Personel Başkanlığı çalışmalarını sürdürdüğü ifade ediliyor. Sanirim Yayımlanacak olan Sınav Klavuzunda da bu konu muhtemelen yer alacaktır. Ayrıca Kadro Açıklamasını da Ocak 2012 de yapılacağı soyleniyor. Benim Yorumum ve tahminim şu şekilde olacak: Tüm Özür Gruplarına ve Mezuniyetlerine Göre Kadro ayrılacağını düşünmekteyim. Bir özür grubundan örneğin lise mezunu işitme mezunu, 80 aldı diyelim.. Lise Mezunu - işitme olanlara 500 Kontenjan ayrıldı ise, sıralama o şekilde olacağı düşüncesindeyim.. Sınav yapılırken de Lise Mezunu - İşitme Sorularını Cevaplayarak Kendi grubu ile yarışmış olacağını ve bunun adil bir durum olacağını düşünmekteyim.

özkan kardeşim aslında bende şöyle düşünüyorum asıl mesele burda heralde,tercih meselesi olacak şimdi şöyle olacak kesin derim,mesela ortapedik için belli bir başvuracagı bölümler var,işitme engelliler için ayrı bi tercih sayfası çıkar o grup oraya başvuru yapar böyledir tahminim..

uğur hocam ben zaten senin dediğinden farklı bisey demedim ki !!! Benim bir üst mesajda yazdiğim da senin dediklerin de aynı şey, diakkatli okursan, o sonuca varacağını dusunuyorum

evet kardeşim haklsın bende açık yazdım...özkan kardeşim acaba bu ömss grup sınavında ozaman alım için kontenjanda düşük olur mu acaba:confused:

Uğur Hocam Aslinda tum bunlari bir kenara birakıp sadece ve sadece konu çalışmak mantıklı diye dusunuyorum ( KPSS Konu Anlatımlı Kitaplardan ya da YGS - LYS Kitaplarından da olabilir ) Eninde sonunda olacak bu sinav.. 20.000 - 30.000 arasi bir kontenjan aciğindan soz ediliyor.. Sınav Klavuzu cıkınca zaten cevapsiz cok az soru kalacak.. Klavuz cıkınca herkes şaşiracak bence..Cunku klavuzdan 15- 20 gun sonra ÖMSS basvuruları olup, Mart 2012 nin ikinci yarisi civarinda ( Benim Kişisel Yorumum, ÖSYM nin de Sınav Takvimine göre 25 Mart 2012 tarihi uygun diye dusunuyorum .. Sadece benim yorumum budur ) olacağı düşüncesindeyim.

evet çok dogru düşüncelerdesin kardeşim hakkımızda hayırlısı inşallah iyi sonuçlar çıkar,ama bi sıkıntım bakan fatma şahin den rahatsız oluyorum harbi o bayanı nasıl bakan seçtiler anlamadım:)

Uğur Hocam Bakanın seçilmesinin yorumu bize düşmez bence .. Sonucta sen seçim zamani iradeni göstererek gerekli kararini verirsin. Hakkımızda Hayırlısı Olsun, Sadece Çalışmak - Çalışmak - Çalışmak ...

Evet haklısın, Durmak Yok ÖMSS Çalışmaya Devam... Kimse Sınav Klavuzu çıkmadı, konular belli değil bahanelerine sığınmasın bence..Türkçe, Matematik, Atatürk İlke ve inkılap tarihi, Vatandaşlık, Genel Kültür, Genel yetenek .... Bol bol kaynak var internette bile.. Çalışan KAZANIR :)

aynen öyle kardeşim ama özkan kardeşim benim sorunum var inşallah hakkımda hayırlısı olur,benim lise son dönem bi kaç dersler var ona çalışıyorum yani bitti bitecek 1 sınavla,ama kalırım yada ömss yetişemem allah bilir,artık 2 sene sonra kafa rahat bi şekilde çalışıp girmiş olurum

Uğur Kardeş Sınav Klavuzunu beklemende fayda var. Şu şekilde olabilir: " Dönem Sonunda Mezun Adayıdır " şeklinde okuldan bir yazı ile belki de mezun durumda olanları ÖMSS ye alabilirler.. Ancak dediğim gibi Sınav Klauvuzunda ( Sınav Yönetmeliğinde ) bu konuda mutlaka bir acıklama olacaktır.

görme,işitme-konuşma,bedensel, zihinseller tamam kendi grubu içinde girecek diğer özür grubu sayılanlar hangi kategoriye dahil olcak ben bunu merak ediyorum.sanırım bedensellere geçer onlarda ne güzel yürüyemeyen,kolu bacağı olmayan biriyle bilimum hastalığı olan özürlü sayılan kişiler yarışır sonrada komisyonda sen yürüyemiyon kolun,bacağın yok çalışıp napcan yerine hastalıklı birini alalım en azında yürüyür kolu bacağı var derler...

özkan hocam ben ilk okulmezunuyum daha önce hiç sınava felan girmedim nereye ve neşekil başvurmam gerekiyo %85zihinsel özürlüyüm

mertcan74 ilköğretim mezunları ( ilkokul ve ortaokul dahil ) Noter Huzurunda çekilecek Kura neticesinde Devlet Memurluğu'na Atanma Şansları olacaktır. Sınav Klavuzu ( Sınav Yönetmeliği ) daha yayımlanmadığı için; ÖMSS başvuru tarihi, sınav tarihi, nereye ne şekilde başvurulacağı, başvuru şartları , Kura ile ilgili bilgiler vs belli olmadı. Tahmini olarak Sınav Klavuzu Ocak 2012 de yayımlanır ve başvurular da ondan sonra belli olur .

ömss için çalışalımmı çalışmayalımmı

arkadaşlar benim sorduğum soruyu bikaç kişi sordu ama cevabını hala alamadık şimdi ilk okul mezunları veya ortaokul kurayla alınacakmışya:? çalışmamıza gerek varmı varsada nasıl bi yol izlememiz gerekiyo:?

mertcan74;

kardeşim size yani ilkokul,ortaokul kura ile ama ne şartlarda yapılır kura onu bilmiyoruz kılavuzu bekle mertcan kardeşim

sonbahar.44;

ama bi sıkıntım bakan fatma şahin den rahatsız oluyorum harbi o bayanı nasıl bakan seçtiler anlamadım

Aliye Kavaf'tan bin kat iyi bence..çok aktif bir bakan..ben şahsen takdir ediyorum..

özkancey;

ben önlisasn mezunuyum..büro yönetimi mezunuyum..sizce 2 yıllık mezunu engelli sayısı ne kadardır tahminen ?

ismail kardeşim en son yapılan sağlık sınavına giren özürlü sayısına bakabilirsin,ismail kardeşim evet evet kavaftan iyidir sorun yok ama hani şu son sınav hakkında dili sürtüşüp duruyor yani bilgiyi ya tam ver yada yarım yamalak verip insanları ümidendirme merakta bırakma..

sonbahar.44;

kardeş yinede şükür buna..çünkü ben 1 sene önce neler duyuyordum..bırak özel sektörü kamu kurumlarından mırın kırın edenleri duyuyordum..neymiş,engelli çalıştıracak bi bölümü yokmuş..örneğin;emniyet genel müdürlüğü gibi..demek istediğim bizim bilmediğimiz öle hesaplar yapılıyorki,işte böle arada tekere çomak sokanlar olabiliyor..bakanın dilinin sürçmesi hikaye..aslında böle şeyler var arka planda..neyse bunların bir kısmı aşıldı...hakkımızda hayırlısı olsun ..

özida özürlü araştırmasından kopyaladım ve ben kendi özür grubum dışında hiç kimsenin benim özür grubumla yarışa girmesini istemiyorum.......Tanım ve KavramlarÖzürlü :Doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamayan kişilerdir.
Özürlülük Oranı: Özürlü olan nüfusun toplam nüfusa oranıdır.
Ortopedik Özürlü :Kas ve iskelet sisteminde yetersizlik, eksiklik ve fonksiyon kaybı olan kişidir.El, kol, ayak, bacak, parmak ve omurgalarında, kısalık, eksiklik, fazlalık, yokluk, hareket kısıtlığı, şekil bozukluğu, kas güçsüzlüğü, kemik hastalığı olanlar, felçliler, Serabral Palsi, spastikler ve sipina bifida olanlar bu gruba girmektedir.
Görme Özürlü: Tek veya iki gözünde tam veya kısmi görme kaybı veya bozukluğu olan kişidir.
Görme kaybıyla birlikte göz protezi kullananlar, renk körlüğü, gece körlüğü(Tavuk Karası) olanlar bu gruba girer.
İşitme Özürlü: Tek veya iki kulağında tam veya kısmi işitme kaybı olan kişidir.
İşitme cihazı kullananlar da bu gruba girmektedir.
Dil ve Konuşma Özürlü: Herhangi bir nedenle konuşamayan veya konuşmanın hızında, akıcılığında, ifadesinde bozukluk olan ve ses bozukluğu olan kişidir.
İşittiği halde konuşamayan, gırtlağı alınanlar, konuşmak için alet kullananlar, kekemeler, afazi, dil-dudak-damak-çene yapısında bozukluk olanlar bu gruba girmektedir.
Zihinsel Özürlü: Çeşitli derecelerde zihinsel yetersizliği olan kişidir. Zeka geriliği olanlar(mental retardasyon),Down Sendromu, Fenilketonüri (zeka geriliğine yol açmışsa) bu gruba girer.
Süreğen Hastalık: Kişinin çalışma kapasitesi ve fonksiyonlarının engellenmesine neden olan, sürekli bakım ve tedavi gerektiren hastalıklardır( kan hastalıkları, kalp- damar hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, idrar yolları ve üreme organı hastalıkları, cilt ve deri hastalıkları, kanserler, endokrin ve metabolik hastalıklar, ruhsal davranış bozuklukları, sinir sistemi hastalıkları, HIV)
Süreğen hastalıklar özür türü içerisinde bir alt başlık olarak yer almaktadır.Süreğen hastalık, toplam özürlülük oranı içerisinde yer almakta ancak nitelikleri incelenirken, diğer özür türlerinden ayrı olarak değerlendirilmiştir.GÖRÜNÜYOR Kİ 6 TÜR ÖZÜRLÜ VAR SÜREGELEN HASTALIKTA DAHİL YOK ÖYLE PSİKOLOJİK SORUNU OLANI ZİHİNSEL ÖZÜRLÜYE KALP DAMAR OLAN BİRİNİ ORTOPEDİYE ATMAK OLMAZ KİM HANGİ SINIFA GİRİYORSA O ONUNLA YARIŞSIN...

xxxman ne kadar boş adamsın sen yaaa. kardeşim böyle konularla ugraşacagına oturda biraz ders çalış......

işinize gelmedi boş adam özrün ne bilmiyorum ama hangi hakta hukukta yazıyor psikolojik sorunu olan biriyle zihinsel engelli birini yarıştırmak yada eli kolu olmayan insanla vucudunda hiç bir sorun olmayanı bir tutmak? siz bir atletizim yarışcısıyla tekerlekli sandalyedeki birini maratona sokmak istiyorsunuz noldu bu son yazdığım zorunamı gitti özürlü ölçütleri kimlerin özürlü olduğu belirlenmiş zaten herkez kendiyle yarışsın ama yok sıkar o biraz o zaman bende zihensellerle girmek istiyorum dünyanın tek uyanık insanı siz değilsiniz biz adalet diyoruz...

arkadaşlar benim tanıdıgım bir arkadaşım var bakıyorum bişeyi yok adam benimle beraber iş başvurusu yaptıgım yerlere başvuru yapıyor senin ne sorunun var ki dedim kulagım az duyuyor dedi normal bi şekilde konuşmalarda herşeyi benden iyi duyuyor akıl sır erdiremedim ve o şimdi bizimle beraber ömss sınavına girecek,adamın heryeri saglam valla billa saglam,bi arkadaş daha var kulagında işitme cihazı var ya bu onlara bizim engelin yanında engel degil,allah kimsenin başına vermesin ama bu bir sorun degil gerçek engelli kim devlet artık karar vererek raporları düzenlemeli artı sınava gerçekten engelli olan engelliler girmeli..ben konu açtım burda gerçek engelli grubu hangisi die konu kayıp oldu bulamıyorum başka bi yeremi taşındı silindimi anlamış deilim

ben süreğen hastalıklar katogorisinde sınava giricem kan hastasıyım ve 15 günde bir hemotoloji [SIZE=2]bölümü olan bir hastanede ömür boyu tedavi görmek zorundayım, Allah kısmet ederde, sınavı kazanırsam tedavi sürecim atanmama engel teşkil eder mi?[/SIZE]

Üst Alt