Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler KPSS girerken internette engel durumunu secebildi mi?

muhabetci

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar, iyi aksamlar

ösym sitesinden oline internetten 40 TL para yatırdım.
başvurumu yapacaktım ki beni engelli olarak görmüyor
sizler başvuru yaparken nasil bir yol izlediniz
ben bundan önceki KPSS başvurmuştum ama giremedim
internetten ne gibi işlem yapmam gerekiyor giren arkadaşlardan yardım bekliyorum ..

hacı sen ne dıon engellıler kpss sınavı basvuralarını bırak sınav bıle olundu tercıhler baslıo sen daha basvurudamısın bence yanlıs yerdesın lıse duzeyı kpss sınavına gırcen sanırım

kardesim benim..

senin dediyin engelliler sınavı EKKPSS , ona bende girdim

simdi ben Sadece KPSS başvuracam paramı yatırdım saglık durumu engel bilgileri varya bende hiç bisey yazmıyor

o kafamı karıştırdı bilenler lütfen yardım etsin

arkadaşlar, iyi aksamlar

ösym sitesinden oline internetten 40 TL para yatırdım.
başvurumu yapacaktım ki beni engelli olarak görmüyor
sizler başvuru yaparken nasil bir yol izlediniz
ben bundan önceki KPSS başvurmuştum ama giremedim
internetten ne gibi işlem yapmam gerekiyor giren arkadaşlardan yardım bekliyorum ..

Bende de görünmüyor sanırım engelli bildirim formu gibi bir şey var onu doldurup ösym merkeze göndereceğiz..

arkadaşlar bu durumda ne yapmamız erek aca bilgisi olan varmı

Ya bu kpss engelli olan kısmı nasıl yapacaz hiç anlamadım yok mu kpssye başvuran :)
Engel bilgilerim görünmüyor kılavuzda diyor ki eğer engelinizde özel belirtecek bir durumunuz yoksa sağlık raporunu göndermeyin, benim belirtmem gereken bir durumum yok..
Bir diğer madde ise, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde engel bilgisi yer almayan engelli adaylar için bir üniversite veya devlet hastanesinden alınmış sağlık raporlarının bir örneği, engellerine ilişkin öz geçmişlerini ayrıntılı olarak
anlatan bir dilekçe ve Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu (Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu tam ve doğru
olarak doldurulmuş olmalıdır. Bu belgeler başvuru merkezine teslim edilmeyecek aday tarafından
ÖSYM’ye gönderilecektir.)
Bir de şu madde var
Engelli statüsündeki adayların, (“Devlet memuru olabilir” ibareli sağlık raporu almaları kaydıyla) KPSS’ye girmelerinden sonra kamu kurum ve kuruluşlarının KPSS Tercih Kılavuzlarında yer alan kadro veya pozisyonlarını tercih etmeleri
hâlinde, puanları ve tercihleri çerçevesinde yerleştirilmeleri mümkün bulunmakla birlikte, 657 sayılı Devlet Memurları
Kanunu ve bu Kanun’un 53’üncü maddesinin birinci fıkrası hükmü gereği hazırlanan Engelli Kamu Personel Seçme
Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik’te engelli memur istihdamı ayrıca
düzenlenmiş olup bu suretle istihdam edilecek engelliler için ÖSYM tarafından yapılacak Engelli Kamu Personeli
Seçme Sınavı (EKPSS) ve bu sınavın sonuçlarına göre yerleştirme yapılacaktır.

Üst Alt