Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi öder mi?

bist

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Eylül 2015 tarihi itibariyle üniversite yılında almış olduğum öğrenim kredisinin taksitleri başlamıştır. Engelli öğrencilerin konuyla ilgili muaf durumu söz konusu mu?

"Hayatını çalışarak kazanamaz" ibaresi bulunan bir sağlık raporu alırsanız borçlarınızı siliyorlar.
http://yurtkur.gsb.gov.tr/Sayfalar/2446/2388/SikcaSorulanSorular.aspx Buradaki linkte 45. maddede yazıyor.
Benimde 2010 yılında geri ödemelerim gelmişti,kuruma bi dilekçe yazmıştım.Onlarda yukarıda belirttiğim gibi bir rapor alırsanız durumunuz incelenecektir diye cevap verdiler.
Daha sonra hastaneden heyet raporu aldım(heyette bu durumu doktorlara belirttim,açıklama bölümüne "hayatını çalışarak kazanamaz" yazabilirmisiniz dedim,onlarda sağolsunlar yazdılar).KYK ya tekrar dilekçe ve bu raporla başvurdum,daha sonra borçlarımın silindiğine dair bana mektupla geri dönüş yaptılar.
Sizin sağlık durumunuz nedir bilmiyorum ama belirttiğim gibi bir rapor alabilirseniz borçlarınızı sildirebilirsiniz.

Ankara cebeci semtinde bulunan kredi yurtlar kurumu genel müdürlüğüne özürlü olduğunu bildirir raporunuz la baş vurur ve raporunuzun aslını ibraz ederseniz kuruma olan borcunuzu hesaplayıp yüzde elli indirim yapıyorlar arkadaşlar. Daha önce yapan arkadaşlar olmuştur.
Gidip baş vurmanızda yada irtibata geçmenizde fayda var arkadaşım

Üst Alt