Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler M1 sınıfı karavan tipi araç kullanabilir mi?

dogandurukan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar bende %74 engelliyim ve bir akrabam vasıtası ile 9 metre uzunluk 2.5 genişlikte (M1 sınıfı) otobüs karavan alındı. 1. sorum engelli ehliyetiyle kullanabilirmiyim? 2. sorumda ehliyet direksiyon sınavına bu aracımla girebilirmiyim. Benim asıl engelim sağ el bilekten yani sağ elimi zor kullanmaktayım biri bana yardımcı olursa ona göre girişimde bulunacağım. Bu aracımıda yaz kış sürekli evim olarak kullanacağım.

Son düzenleme:
dogandurukan

Otobüs dediğiniz zaman, onu B ehliyeti ile kullanamazsınız. Ancak M1 sınıfa alıp, ruhsatta karavana dönüştüyse onu B ehliyeti kullanabiliyor. Otobüs'ün ruhsatını bir kontrol edin. (Ruhsatta yazan önemli)

Özel tertibat engeliniz varsa, aracın özel tertibatlı olması ve ruhsata işli olması lazım. Aksi halde kullanamazsınız.

Ruhsatta özel amaçlı karavan yazmakta sordum m1 sınıfıymış. Özel tertibat olarak otomatik şanzıman takılı ayrıcada engelim sağ el bileğimde yani sağ elimde %40 kayıp var

dogandurukan

Otobüste otomatik vites varsa (Şaşırdım :)) kullanırsınız. Ehliyetinize uygun bir karavandır artık o.

Teşekkürler Stratos arkadaşım.[FONT=sans-serif] [/FONT]Peki ehliyet sınavına bu aracımla girebilirmiyim? Daha engelli ehliyetimi almadım bu konu benim için çok önemli..

Sizin zaten ehliyetiniz yok mu? Neyin sınavına gireceksiniz anlamadım?

Ne yazıkki yok Karavanımla almak istiyorum çünkü direksiyon sınavına bu karavanımla girmektir amacım nede olsa bu araç benim yaşamımı geçireceğim evim olacak ama kursta bu aracım eğitim aracı olarak kabul edilirmi merakım budur

Üst Alt