Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler odaklı bir youtube kanalı olsa ilgi duyar mısınız?

Konular
63
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba

genellikle engelliler odaklı içerikler üreten bir youtube kanalı açılsa ve bu kanalda engellilerin hayatını kolaylaştırabilecek içeriklere yer verilse buna ilgi duyar mıydınız takip eder miydiniz ve beklentileriniz ne olurdu ?

arkadaşlar konu günceldir bu konudaki beklentileriniz neler olur? ne tür içerikler görmek istersiniz ?

Aslında güzel olabilir mesela akülü sandalye tanıtımı engelli aparatı kullanımı güncel konular karşılaşılan sıkıntılar herşey olabilir.

i_brahi_m

fikirlerin için teşekkür ederim dostum.

arkadaşlar daha da çeşitlendirelim istiyorum bu beyin fırtınasını beklentileriniz nedir ihtiyaçları belirleyelim ki uygun çözümler üretebilelim

Güzel fikir. Peki siz engelli misiniz?

evet arkadaşlar hadi fikirleri konuşturalım,bize yönelik bir kanala yaklaşımınız nasıl olur beklentileriniz nelerdir ? Düşücelerinizi almak istiyorum...

Türkiye'deki engellilerin her konudaki haklarından haberdar olacak bilgilerin olması,

Dünya ülkelerindeki uygulama ve hakların örneklerinin verilmesi,

Engellilerin organizasyon ve birlikteliğinin oluşturulması konusunda duyurular,

Engellilerin sıkıntı yaşaması durumunda hukuki ve diğer konularda başvuracağı kaynaklar ve rehber bilgiler,

Belirlenecek bir konu hakkında farkındalık yaratmak için imza toplama vb. etkinlikler ve sonuçlarından haberler,

Engellilerin hastalığı ve tedavisi konusunda birbirleriyle paylaşımda bulunacağı anket vb. uygulamalar ,

Ve en önemlisi şu Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Engellilere yönelik yeni pozitif uygulamalara yer vermesi konuları bu kanalda işlenebilir diyorum.

arkadaşlar konu günceldir !!! kanalımız yakında açılacak, kanal içeriklerini sizin istekleriniz doğrultusunda da çeşitlendireceğim bu yüzden fikirlerinizi ve isteklerinizi paylaşmanızı bekliyorum

Arkadaşlar kanalımız açıldı,biraz geç oldu ama buna değecegini düşünüyorum kanalın adı bizim için ilk video yayında hepinizi ızlemeye ve vıdeo hakkındakıı yorumlarınızı bana ozelden yazmaya kanalda olmasını istediğinöz video örneklerini videonun altına yazmaya ve tabiki kanalıma abone olup videomu beğenmeye davet ediyorum

Merak ettim şimdi..
Bu arada engellilerin en büyük sıkıntılarından biri de atanamamak ve çalışamamak. Bununla ilgili de içerik hazırlanmalı..

İstorika

Arkadaşlar link veremiyorum telefondan yaziyorum ama kanalin adi bizim için.bu gün bi video daha atacaktim fakat içime sinmediği için yüklemedim yarın tamamlayıp yükleyeceğim ilk videoda bi engellinin bi gününden bölümler anlattım yeni videom teknolojik cihaz incelemesi daha sonrada haklarimizı içeren bi video yükleyeceğim belki ikiside yarın kanalda olabilir.bu kanalda hayata dair çoğu konuda içerik üreteceğim ilginizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

benim de bi sıkıntım var ...mağdurum açıkçası...bu konu da yardım istiyorum...saplantili insanlar cok korkutuyo ve rahatsız ediyo beni ...bu tip insanlar için tedaviler falan yazar mısınız youtube da ...çünkü korkuyoruz yanı bu tür insanlardan açıkçası...internet mağduru oluyoruz yanı ...özgürlük alanimiza mudahele yapılıyo saplantili bi şekilde...korkuyoruz yanı ...mağduruz...😌

lütfen soyledigim konuyla alakalı bi video yapar mısınız...çünkü ne kadar korkuttuklarini anlamalarini istiyorum saplantili insanların...psikolojimiz bozuluyo çünkü...

doğaevrim
Malesef İnsanları istemedikleri sürece değiştirmek ve duyarlı davranmalarını sağlamak elimizde olan bir şey değil onlar bunu istemediği sürece bizim herhangi bir girişimimizle bi sonuca varabileceğimizi sanmiyorum ama daha iyi bi fikrim var sapalantili insanlara karşı budurumdan zarar görmememizi sağlıyacak şekilde davranabiliriz bununla ilgili de ileride bi video içeriği hazıryabilirim

aaa çok iyi olur...çok sevinirim...kanalınızın adı nedir peki ...

Youtubeda kanal açmayı düşünüp bununla ilgili bir yoklama/görüş alma sorusu sormussunuz. Bence icerik üretmek istiyorsanız kendinizce zaten fikirleriniz vardır, olmalıdır diye düşünüyorum.
Tabii ki buradaki arkadaşlar da kendi açılarından şu da olsa güzel olur diye düşünüp size fikir verebilir. Ama ben sizin alt yapinizin yetersiz oldugu izlenimine kapıldım.
Youtubeda izlediğim, takip ettiğim, içeriği birbiri ile alakasız çok kanal var (yemek, kisisel gelisim, makyaj vb.). Ben şahsen video üretebilecek biri olmadığım için izlemekle yetiniyorum ama kanal açacak olsaydım zaten konsepti ve paylaşacağım içerik konuları belli olurdu.
Engellilerle ilgili kanallar da var, özellikle işaret dilinde şarkıların tercumesinin yapıldığı bir cok kanal var. Ben de isaret dilini gelistirirken cok istifade ettim. Hatta instagtamda da daha 2-3 hafta önce açılan bir sayfa vardı iki kız isaret dilinde şarkı çeviriyorlar ve sayfayi bastan beri takip ediyorum. Takipçi sayısı kısa sürede arttı.
Yani demem o ki, siz bir adim atın, izleyen olacaktır illa ki. Zaten insanlar izledikçe size yorum da yazarlar "şöyle bir içerik de olsa iyi olur" ya da "şu konuya da deginir misiniz" diye.
Ayrıca hayırlı olsun. Ben de bakacağım mutlaka.

Kanalınızı bulamadım maalesef daha net bir açıklama ya da bir sey yazarsaniz mesela konu başlığı ya da link.
Bu arada telefondan link paylasmak için içerik linki kopyala yapıp buradaki yoruma yazarken yapistir diyebilirsiniz. Ya da profilinize youtube kanal bilgilerinizi ekleyebilirsiniz izlemek isteyip bulamayanlar profilden linke tıklayabilirler.
Bizim için adiyla bir cok video var hepsinin kanal adina baktim son bir ay yüklenen, bulamadim maalesef.

kısmi felçlilerle ilgili bir video istiyorum sizden maalesef toplumda diğer engellilere göre daha kayıtsız bir durumda buluyoruz kendimizi

Sevgili gul2011 ben zaten şahsi fikirlerimin yanında sizerinde fikirlerini alabilmek için bu soruyu sordum bununla ilgili vurgulamaları da videolarimda da yapiyorum videolari izlerken göreceksin ayrıca kişisel görüşüne saygı duyuyorum haklı olduğunu gösteren noktaları da farkedebilirsin yazılarda videolarda vs.fakat önemli olanın gelişime katkıda bulunucak tavsiyelerde bulunmak yapıcı olmak olduğunu düşünüyorum çünkü kanalın adındanda anlaşılacağı gibi bu kanal bizim için.Bu arada youtube da aynı içeriklere sahip aynı konuları paylaşan çok kanal örnekleri her konu da var tek olmak önemli değil tabi ben bu konu başlığını açmamın üzerinde 2 sene geçti kanallar açılmış olabilir bu da seni bu konuya değinmeye yönlendirmiş olabilir ama ben konuyu açtığimda bu konuda bi kanal görmediğim için bu şekilde bi başlık ile yazdim ve bahsettiğim kanalı kurunca da yine bu başlığin altında bilgilendirme yapmak istedim gelişmeleri yazmayada bu başlık altında devam edeceğim.link paylaşımı tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ilgileneceğim.Kanal adının yanına ikinci videomun ismi olan akg y500 kulaklık incelemesi yazabilirsiniz rahatlikla bulunabileceğini düşünuyorum bu şekilde.Bu arada ben bu kanalda sadece sorunlar,çözümler değil hayata dair çoğu şeyi ele almayı düşünüyorum hatta bunu neden yapacağımı kanal içeriği,amacı,vizyonunu anlattığım bir video da hazırlamayı da düşünüyorum

Arkadaşlar 2.videom yayında 2 part halinda bi teknolojik cihaz incelemesi yaptım bu kanalda çeşitli konularda engellilerin hayatinın da kendine has durumlar dışında sağlık sorunu olmayan insanlardan farkı olmadığının bilincinde her ihtiyaca uygun yardımcı olucu içerikler üreteceğim

amicable
İleride mutlaka ilgilenmek isterim kardeşim

doğaevrim
Kanalın adı Bizim için

"bizim için akg y500 kulaklık incelemesi"

yazdım yine yoksunuz tabiki en popüler olanları çıkıyor:confused:

sungate_

Ben yazdigim zaman 3.sırada çıkıyor kardeşim İlk videomun adıyla beraber dene istersen bir de.adı bayram öncesi bir günüm daha sonra da mutlaka ikinci videoma da bi göz at lütfen

Dediğin yöntemi youtube uygulaması üzerinde yapamadim biraz daha detaylı anlatabilirsen çok sevinirim web sitesinden kopyaladim fakat burda nasil yapiştiracağim

ka_rakartal
Kanalı buldum ama üçüncü sırada çıkmadı ben ayarlardan alaka düzeyi yerine yüklenme tarihi kısmını seçtim genelde video izlerken bu yöntemi kullanırım aradığım konu ile.ilgili en son video en basta çıkar, bilmeyenlere tavsiye ederim.
Linki paylasacaktim ama Youtube telif hakkı koyabilir siteye o yüzden hic kendimizi ve site yönetimini riske atmaya gerek yok.

Yorumumda belirtmek istediğim ve cevabınızda da farkettiğim şey şu ki, buradaki insanların görüşleri elbette önemlidir size katki saglar ama içerik üretme konusunda siz zaten kendinize bir yol çizmelisiniz. Kafanızda örneğin on tane fikir vardır ve bu on fikirle.ilgili videolar çekersiniz, insanlarin ilgisini çektikçe onlardan dönüşler alırsınız. Mesela kanalın amacı gibi bir videoyu cekmek istiyorsunuz, bunu birakin takipcileriniz sizden talep etsin.
Ayrıca ben isaret dili ile ilgili videolari 7 senedir izliyorum, engelliler ile.ilgili de illa ki vardır. Herkes kendi çapında bir çaba gösteriyor zaten ve eminim siz emek verdikçe karşılığını alırsınız.
Bunlari sizi yargılamak, elestirmek icin söylemiyorum. Youtubeda video izlemeyi seven biri olarak kendimce fikirlerimi söylüyorum.
Açıkçası kanalınız benim ilgi alanima girmiyor sebebiyse; fiziksel.bir engelim olmadigi icin, kendimi engelli gibi hissetmedigim için ve hastalik odakli yasamadigim için. Siz de anladığım kadarıyla bilgi paylaşımı yaparken ihtiyaci olanlara da yol göstermek istiyorsunuz bu da güzel bir sosyal sorumluluk örneği.
Umarım kanaliniz güzel yerlere gelir.

gul2011

Sanırım bakış açılarımız bazı noktalarda benzerlik göstersede anlaşılamadığım oldukça basit fakat kritik noktalar var ve açıkçası anlaşabileceğimizide sanmiyorum bu yüzden diyaloğu uzatmanin da faydasız olduğunu düşünüyorum fakat diğer arkadaşlara karşı manipülasyona yol açmaması açısından açıklık getirmek istediğim bir şey var ki kanalin amacı,içeriği,vizyonu v.s konuları içeren bi video hazirlamayi düşünüyorum çünkü kanalin varliği ile ilgilenecek ama kanalin konseptinin önceden belli olmadiğini sanan burdaki anlatimlarimdan ve videolar içerisindeki söz edişlerimden sonuç çıkartamayan insanlari daha kolay bilgilendirebilmektir ki kanalin hastalik odakli yaşamak yerine hayatin tüm gerçeklerinine karşı bilinçli yaşanması için bir yandan gerekli bilgileri paylaşırken bi yandan da hayatın geri kalanindan keyif allarak yaşamayı yansıtmak olduğu önceden bilinsin de gereksiz bi ön yargı oluşmasın.bu tip bir girişimin de kanalin içeriği olan konuların bi kısmı ile ilgili ortak noktaları olan insanların içinde bulunduğu ve benimde mensubu olduğum bir sitede duyurusunu yapmak ve fikir paylasımını da hızlandırmak istedim.çünkü bu sitedeyim ki bu hayat gerçeklerinin içerisinde ve en önemlisi bunun farkindayim.:)

Kanalı bulamadım ben, link falan paylaşsaydınız keşke.

Ben fikirlerimi belirttim sizinle aynı fikirde olmak zorunda degiliz, polemik veya tartışma ortami yaratmak icin de yazmadim ayrica kendimce Youtube izleyicisi olarak tavsiyelerde bulundum. Sizi fazla alıngan buldum, öyle ki yazdıklarımı manipülasyon olarak algilamissiniz. Öyle bir amacim olsaydı üslubum çok daha sert olurdu sanırım, bense size kanalinizla.ilgili güzel temennilerde bulundum.
Her insan secimlerinde özgürdür, ben burada sizi övsem de yersem de izlemek isteyen zaten izler. Kimsenin iradesine müdahale ettiğimi düşünmüyorum.
Kanaliniz umarim hak ettiği yere gelir, başarılar dilerim.
Bu arada kanalı bulamayanlar için profilinize link eklemenizi tavsiye edebilirim.
Arkadaşlar Youtube arama kısmına yukaridaki yorumlarda yazan cihaz adi ile bizim için kanali derseniz çıkıyor ama ayarlardan da son yüklenenler diye secmeniz gerekiyor.

3.video yayında arkadaşlar videonun adı günümüzde ülkemizdeki engelli hakları iyi seyirler...

Arkadaşlar 4. Video yayında bayram sonrası ilk gün ve sokaklardaki erişilebilirliği konu aldim başlık da bu şekilde 5.video da yolda iyi seyirler

Arkadaşlar yeni video yayında videoyu izleyip kanala abone olursanız çok sevinirim...

Arkadaşlar B sınıfı (Engelli) ehliyeti nasıl alınır konulu ve başlıklı video yayında

Üst Alt