Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler olarak ticari araç neden süremiyoruz, mantığı nedir?

CAMEL

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
ben otamatik vites sürebilir ibareli ehliyetim var. sakatlara ait plakadaki ablemi istemiyordum o kaldırıldı. Ticari araç neden süremiyoruz. doktordan rapor alsak veya otamatik vites kamyonu neden süremiyoruz. dava açılabilirmi?

Ben tırı bile rahat sürebiliyorum. h sınıfı ehliyet sadece indirimli arabalar için ise bu belirtilsin ticari araç kullanacaklar için indirim yapılmaz densin.

bende karşıyım buna
bende bu yuzden B snıfı ehliyet aldım..
Scania KAmyonu
İveco minübüsü
roverVi-kartal-palio arabalarımızı
köyde traktörleri kullanıyorum..
ve niye ototmatik vitesli ve H sınıfı gerekli.. yada arkadaşın dediği gibi Tırlarda otomotik vites onlara kullanıldıgı halde H snıfına sınır war
belki normal araçları kullanabilen bi kişi h sınıfı ehliyeti alsa yine kamyon bile kullanması gerkli bence kısıtlama yapılmamalı..

evet bu konu önemli ticari araç sürebilmeli engelli vatandaş..

1.6 motora sahip ticari kullanıyoruz diye biliyorum.yanlışmı biliyorum ?

e sınıfı sürücü belgesine sahıptım daha sonra gecırdıgım bır kaza sonucunda sakatlandım ve sol bacagım diz üstü ampüte protez kullanmaktayım sürücü belgemi H sınıfı belgeye çevirdim ve otomatık vıtes araç ibaresinide belgeme işlettim (bülent beyın sayfasında ögrendigim bılgıler sayesınde allah razı olsun) trafıkte bazı olumsuz sonnuçlarla karsılastım keza çogu trafik memuru arkadaşalr konuda o kadar bılgısızkı plakama bakıyor logo yok bunda ehlıyetın h sınıfı logo olmalı otomatık araç diyorum kafasını camdan uzatıp vıtese bakmaya kalkanlarmı telefonla amırlerını arayıp bılgı alanlarmı düşünenlermı daha neler anlatacagım o kadar çok seyler varkı sayafalara sıgmayacak kendi özel otomobılınle bu kadar sorun yasıyorsak ticari araç kullansak kım bılır neler park etsen sen sakatsın yaz ceza kaza yapsan yaz ceza ilk once devlet buyuklerımızın beyınlerını degıstırıp h sınıfı belgelerde ve otomobıllerde ayrımcılıgı ortadan kaldıracak calışmalar yapmalarını düşünüyorum tabıkı bu benım fıkrım ben yıllarca otomobılden kamyonuna otobusune kadar 20 yıldır araç kullanmışım araç kullanmama sol bacagımmı engel nıye hıç olmasa hafıf ticarı araç kullanamayım hem bana mesgale olur hem para kayanırım hepınıze saygılar dılrım engelli arkadaşlarım

Üst Alt