Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler sadece engelliler için açılan kontenjanlarda mı okuyabilirler? [Soru]

hermi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba
sizlere birşey sormak istiyorum.

ösym ce engelli olarak giren adaylar sadece engelli kontenjanlarının olduğu bölümlere mi yerleştirilirler?

teşekkürler

Üniversitede okumaktan bahsediyorsun değil mi?

hayır
istedikleri bölümde okuyabilirler
sadece bedenin öne çıktığı bölümleri okuyamazlar örneğin(eli olmayan biri cerrah olamaz-spor hocası gibi)

evet üniversite eğitiminden bahsediyorum... acaba bir bilginiz var mı bu konuda?

Dilediğin okula ve bölüme gitmen mümkün. Hiç bir kısıtlama olamaz. Nereyi kazanırsan oraya gitmekte özgürsün herkes gibi...

teşekkür ederim. sağolun. bu okullara tıp fakültesi de dahil mi acaba?

Sen kazan; seni almayacak okulun önünde kendimi yakmazsam adam değilim :)
Hiç bir sınırlama yok kardeşim. Dilediğin okulun dilediğin bölümünde okuyabilirsin. Yeter ki kazan.

teşekkürler.
sıralamam zaten tutuyor tıp fakültesine.benim korkum sizlere sorduğum soruydu.sayenizde rahatladım. tekrar teşekkürler...

Hrika. Tebrik ederim. Dilerim çok başarılı bir eğitim dönemin ve sonrasında da yaşamın olur...

OturanBoğa' Alıntı:
Sen kazan; seni almayacak okulun önünde kendimi yakmazsam adam değilim :)
Hiç bir sınırlama yok kardeşim. Dilediğin okulun dilediğin bölümünde okuyabilirsin. Yeter ki kazan.
tabi kardeş sen kazan toplu intihar girişimi yaparız eğer seni okula almazlarsa :)

sağolun kardeşler 2 gündür yerle bir olan moralimi sayenizde yükselttim.

:D

Hermi arkadaşım engelin tıp fak. okumaya engel ise,okuman zor oluyor.Pratiklerde,stajlarda zorluk yaşama olasılığın çok yüksek.Ama iyi hocalara ve pratik arkadaşlarına sahip olursan rahat edersin.Tebrikler şimdiden.Asosyal hayata merhaba desen iyi olur.Kemikler,kadavralar,koca koca sabottolar,imdaaaaaaat dediğini duyar gibiyim.:)Ama sen engelinlede olsa sonuna kadar mücadele et.Bir de TUS'ta branş seçerken alternatifin az olabiliyor.Ama belkide senin engelin ufak bişidir.

Hermi arkadaşım:
Farkettinmi kimse sakatlığın ne diye sormuyor bile...
Yani ne olursa olsun kazanman yeterlidir...
Moralin herzaman yüksek olsun...
Eğer okurkende bir sorunun olursa bizlerle paylaş başka yerde senin için bu kadar yanacak insan bulamazsın :)

bazı bölümler varki kişi bile o bölmlerde engeliyle zorlanabilir..

mesela ben zmanaında hemşirelik isteiştim ama düşünün ki acil servisteyim:)bi ortopedik engelli olarak sıkıntı yasardım sanır5ım:)

oysaki bana daha kolaygelebilecek öğretmenliği tercih ettimm:)

hemşireliğide secsem kmse hayır giremezsin demzdi ama:)

yani her bölüme özgrce girebiirsin..yeterki iste sınırları zorla ve bu yolda bişiler yap:)

Öncelikle hayallerinden yola çık.Bir süre sonra o hayalleri kendi fiziksel şartlarınla birleştir.Daha sonra da zorla zorlayabildiğin kadar herşey olabilirsin.Sadece çenesini kullanabilen yeminli mali müşavir tanıyorum.Yalnız pes etme engeller herkesin önünde sen bakma bizimkisi biraz ön planda ; düşün doğuda ücra bir köyde yaşayan bir kız çocuğu ne kadar sağlıklı olursa olsun okuyabilir mi sence onun ki engel değil mi bu dünyada savaş cı ruhlular kazanır ister engelli olsun ister olmasın.
Bu arada bende iktisat okudum akdeniz üniversitesinde devlet memurlugu sınavıyla vergi dairesine gelir uzmanı olarak atandım.işimden çok memnunum.Eğer üniversiteyi bitirmeseydim.özürlü olsam dahi yardımcı hizmetler sınıfına(odacı,kalerüferci) atanacaktım.Düşün bunları ne kadarımız yapabilir.Ama hepimiz üniversite okuyabiliriz değil mi ?Şimdiden yolun açık olsun....

arkadaşlar benim mi haberim yok yoksa engelli kontenjanı diye bişey mi çıktı?...

yani sadece engelli kişilerin yazabildiği ayrılmış bir kontenjan mı var?...

bunca yıldır össyle uğraşıyorum engelli kontanjanını hiç görmedim...

okul birincisi var da engelli kontanjanı var mı... bilemiyorum.... beni de bilgilendirirseniz sevinirim...

Üst Alt