Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler sanki üvey evlat, sosyal devlet nerede? Herkes kaba, işgüzar!

TalanOldu

Yasaklı Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Dişçiye gidiyorum ön sevişme yapmadan direk ağzıma penseyi sokuyor, pskiatriye gidiyorum ben psikolog değilim diyor şikayetimi dinlemeden ilacı itekliyor, psikoloğa gidiyorum arkadaşın yokmuda bana geldin muamelesi yapıyor. Sakatsın özürlüsün devletten yardım alman gerek çünkü sağlam insanlarla aynı kul varda çalışamaz sın gel gör ki sanki devlet memurların da biz bu vatana üvey evlat alınmışız gibi muamele ediyorlar. Sorun bende mi?

TalanOldu

Aslında sorun engelli olmak değil, para...

Paranız olsa, özel tedaviye gitseniz emin olun çok farklı bir muamele görürsünüz. Diş konusundan örnek vereyim. Kuzenimiz Diş hastanesinde 1 ay sonraya randevu alarak bekledi. Ve hiç unutamadığı bir deneyim yaşadı. Hatta hala yaşıyor...

Ama eşim için konuşayım. Ben, eşim ve oğluma özel sağlık sigortası ödüyorum. Diş teminatımda var. Özel doktora gidiyor, Antonio Vivaldi eşliğinde karşılanıyoruz. Yarım saat çay eşliğinde hoş sohbet, ve sonrasında masaya geçiyor. Masada espriler ve hanımsal sohbetler (Doktorda hanım) ve bizde oğlumla içerde TV'de Youtube dan çizgi film izliyoruz. Yaklaşık 40 dk sonra, hani gelin diye sanki oynamaya çağırır gibi bir seslenme...

İlaç reçetesi hazır, sigorta evrakları hazır, yine bir çay. Ve giderken oğluma küçük bir oyuncak.

Sonuç olarak, para malesef... İsterseniz ağır engelli olun, paranız varsa iyi muamele görürsünüz, yoksa üzgünüm...

Ben böyle düşünüyorum...

neden bu kadar isyankarsın engelli olmayıpta senin sorununu yaşayanlarda var.Bir doktora gittin hemen pes ettin başa bir dotora git her doktor ve herkes aynı mı?biri kötü çıktıysa diğeri iyi çıkabilir.Bu kadar ön yargılı olmayın kendinizi yıpratırsınız.Hayat çok kısa yaşamaya değer.

sgurkan

insanları ne kadar çabuk yargılıyosun. engel durumunu bile bilmiyosun o doktora gidene kadar neler yaşadığını bilmiyosun. sen bile bunu yaparsan insanlar neler yapar ki bu da arkadaşın isyanını haklı kılıyor. ben arkadaşa katılıyorum insanlar ön yargılı davranıyor. en basit örneği araba almak için gidiyosun kapıdan girince ağam paşam ama engelli raporu ile alıccam diyince yüz düşüyo direkt. pes etsin demiyorum ama kesinlikle hak veriyorum.

Kotan

Evet doğru ama ne yapabiliriz engelliyiz bize bunları yapıyorlar diye oturup ağlayalım mı? kendimizi üzmekten başka bir işe yaramaz ki.Engelli olmak başlı başına sorun zaten ama kendimiz nasıl mutlu oluyorsak öyle bakmalıyız hayata,çözüm aramak varken neden böyle düşünelim unutmaki kimseden kimseye fayada yok bu hayatta ayakta kalabilmek içinde kendimiz için mücadele etmeliyiz.

Bende ehliyet değişimi için bir aya yakın koşuşturuyorum.Karşıma öyle çins doktormu çıktı lafımı hiç esirgemem beni üzeni ben de üzerim neden dengesiz kendini bilmez birisi için boşu boşuna üzüleyim.

Bir tane örnek anlatayım;geçen ehliyet değişimi için hastaneye orttopedi doktorunun odasına girdim durumu izah ettim anlatıyorum H sınıfı ehliyetim değiştiriyorum onun için geldim dedim,il defa duyuyormuş gibi suratıma şaskın şaşkın bakıyor.Hocam dedim:ilk kez mi benim gibi ehliyet değiştirmeye gelen var,böyle birşey ilk kez mi karşılaşıyorsunuz dedim.Hoca,hayır dedi.Ozaman neden öyle tuhaf baktınız sanki ilke kez duymuş gibi dedim ve başını eğdi işine baktı.Karşımda kim olursa olsun lafımı hiç esirgemem söylerim haklıysam tabiki.Ama sizde beni tanımadan böyle bir yorum yapma gereği duydunuz onu anlmadım.Ben arkadaşa biraz teselli anlamında tavsiyede bulunmak istedim.

Bu başlığa engelli olduğum için üvey müamelesi yapıyorlar diye yazan arkadaşım ben engelli olduğum için bana böyle muamele yapıyorlar demedim ki? Madem kitabın başlığını sen yazıyorsun içeriğinide sen yaz.

Doktorlarda bıkmış hastalardan herkes bıkmış anlıcağın iyi doktorlar ender var

@TalanOldu
ozaman sizin açtığınız konu başlığı başka yaptığınız yorum başka.Ben yorumunuza isitnade yorum yapmıştım pardon hata bende hiç yorum yazmamalıydım.Bu son yazımdır hiç uğraşmıycam.

Engellilerin yorumlarını bile yanlış anlayan birisi normal insanları hep yanlış anlar zaten.

Engelli olduğum için bu muameleleri görmüyorum, bu muameleyi sağlıklı insanlarda görüyor. Sonrada diyorlar ki sağlıkta şiddet'e Hayır. O zaman sağlıkta ayrımcılığa da hayır denmeli.

TalanOldu

Anladığım kadarıyla aynı düşüncedeyiz... O halde bence sistem sorgulanmalı. Nerede yanlış var, neden böyle diye... Böyle davranan doktorda kendisini çok hastam var, piskolojim bozuk şeklinde savunuyor olabilir. Ama bu bir bahane midir ve gerçekten çok hastası varsa niye çok hastası var?
Kotan

Bende size katılmıyorum. Kendi saygınlığınızı kendiniz yaratırsınız. Eğer gösterdiğiniz saygı kadar saygı görmüyorsanız o halde orada durmayın. Başka yere gidin, araç alın.

Hele araç alma konusunda... Ben müşteriyim, ister raporla alırım ister raporsuz. Eğer bana müşteri muamelesi yapmayıp, yüzü falan düşüyorsa ben direk ortalığı ayğaa kaldırırım, hatta bundan sonra benimle ya satış müdürü konuşur ya da genel müdürleri... O damı olmadı, gider şikyet ederim, pişman olurlar... Sonrada bakarsınız gül gibi olurlar...

Şikayet ettikten sonra işimi farklı bir yerden de çözerim, sonra gelip özür dileyip beni kazanmaya çalışırlar...

Sonuç olarak, bu iş engelliliğe bakmaz. Sizin gösterdiğiniz saygıya, hak aramanıza ve kötü/ayrımcı muamaleye karşı durmanıza bakar.

3.Dünya ülkesi olmak böyle bir sorunuda var ediyor😫

@StratoS
Aynen öyle bende aynı düşüncedeyim.Hiç kimse kimseden üstün değildir.İster amir olsun ister müdür ister direktör haklı olduğum yerde asla susmam hakkımıda sonuna kadar savunurum.Bu benim psikolojim çünkü,kimsenin beni üzmesine asla izin vermem.

Benim yazdığım başlığı neden değiştiriyorsunuz?
Bu başlıkla benim hiç bir alakam yoktur! 😂Başlığı Red ediyorum 👍

Başlık olmamış:)mod kardeşler

Üst Alt