Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler sistem tarafından sistemli olarak eziliyor mu? [Tartışma]

Konular
59
Reaksiyonlar
0
ezen mi ezilen mi ?

yani türkiyedeki sistem bizi eziyor mu ezmiyor mu
tekeller aracılığıyla bizi ucuz ücretle çalıştırmak istiyor mu istemiyor mu
kendi yapılandırdığı aile kurumuyla bizim sosyolojik pisikolojik ahlaki hiyararşik durumumuzu etkiliyor mu
sağlıksal kurumlarında veya kentsel dönüşüm veya sosyal aktivite alanlarında bizi gözardı ediyor mu
edebi yazınsal kültür sanat alanlarında bizi gözardı ediyor mu etmiyor mu
dini açıdan camii mescid girişleri cem evi girişleri kilise girişleri konusunda bizi gözardı ediyor mu vs etmiyo rmu
mimar mühendisler yasasında engelli sorunlarını neden dahil etmiyor vs

Kendi açımdan bakınca her ikiside diyebilirim :))) yerine göre değişiyor bu :)

Sadece kendı acınızdan bence bunu degerlendırmemelısınız genel acıdan :)
Bence evet genel acıdan ve hemen hemen butun ınsanoglunun acısında bakınca malesef ıkısı.:)

Levent hocam bunun cevabı için öncelikle insanlarda sınıf bilinci olması gerekiyor. Yanıtlardan yola çıkarak bunu "elma mı seversin yoksa armut mu" sorusunun cevabı gibi verilmiş yanıtlar. Her ikisini de, bazen elma bazen armut. Böyle cevaplar beklemiyordunuz herhalde.

Biz engelliler ezilen olmazsak burada şu tartışmaları ediyor olur muyduk. Engellilerin sorunu olur muydu. Engellilerin büyük bölümünün ezilen olduğu bir gerçek. Her yerde engellerle karşılaşan bizleriz. Gelir düzeyi ve yaşam standartı minimum olan bizler kimi ezebiliriz ki?
Sesimiz çıkmadığı sürece de maalesef ezilmeye mahkumuz...

UMUT1 hayır bence ezılmeye falan mahkum degılız yanlıs bır sey.....

Hakkımızı aramadığımız sürece ezilmeye mahkumuz başka alternatif var mı. Süpermen gelip bizi mi kurtaracak.

Süpermenı kım kurtaracak :)) haklısın ama hayatta bır pencereden bakıyorsun...bence yanlıs..sen sadece kendın ıle ılgılı yorum yapıyor olabılırsın fakat ılk bastada dedıgımız gıbı genel olarak duruma baktıgımızda bence ikisi oluyoruz..
olmuyorsak sadece ezılen yada ezen ısek :) o zaman bızım yaa meleklerden yada seytandan farkımız olmazdı..yanı aslaa yanlıs yapmamalıyız yada aslaa dogru hıc bır sey yapmamalıyız.

Besaltı aynı frekansta konuşmuyoruz sanırım. Bunun melek ve şeytanla ilgisi yok. Doğru veya yanlış yapmakla da ilgisi yok dostum. Toplumda sınıfsal olarak kendini nerede gördüğünle ilgili bir durumdan bahsediyoruz -yani en azından ben ondan bahsediyorum-. Sadece kendimden değil biz yani engellilerin ezilen olduğunu söyledim. Bilmem anlatabildim mi.

Bu soru engellilik açısından mı soruldu?Ucu açık bir soru,her yere çekilebilir..
Biz engelli olarak ezmeye değil varoluşsal savaşımızı vermeye çalışıyoruz...Engellilerin ezmek gibi bir düşüncesinin olabileceğini düşünmüyorum..Eğer engelini kompleks olarak kullanıyorsa o başka bir konu..Ama engelli kişi bir çok zorluklarla karşılaştığı için ezmek gibi bir konuma geçemez kanaatindeyim..
Ezilmek konusu da karışık bir durum..Ezilmek derken,hor görmek de,önemsememek,küçümsemek de olabilir ,daha ileri gidersek şiddete uğramak da ezilmek olabilir...Konunun biraz daha genişletilmesi gerekir kanaatindeyim...

OYLE ISE HERKESIN DUSUNCESI O ZAMAN KENDISINEDIR...KIM KENDISINI NASIL GORURSE DUSUNURSE sanırım oyleymış...

Sistem bizi eziyor.Bir engelli birey olarak çalışmıyorsan sistem hayatımızı sürdürebilecek ekomik olanakları sağlıyor mu? Çalışıyorsan çalışma koşullarını sana göre düzenliyor mu? Yeterli ücreti veriyor mu? İşyerinde ötekileştirildiğinde hakkını arayacak bir mekanizma var mı? Tek başına sosyal aktivitelere katılabiliyor musun? Evin senin engeline göremi düzenlenmiş? Bu soruların cevapını aradığımızda ezildiğimiz kesin. Ezmeye gelince
Ben bir ortapedik engelli olarak merdivenden çıkarken yardım eden arkadaşların omuzunu eziyorum. Bunu itiraf edebilirim

hem biz sistemi eziyoruz hemde sistem bizi ama ağırlık olarak bakılan sistemden ziyade toplumun bizi ezmesidir.
ezilen biz oluyoruz ama bazı engellilerde sistemi sömürerek genel manada sistemin bozulmasına neden olabiliyor!

hem biz sistemi eziyoruz hemde sistem bizi ama ağırlık olarak bakılan sistemden ziyade toplumun bizi ezmesidir.
ezilen biz oluyoruz ama bazı engellilerde sistemi sömürerek genel manada sistemin bozulmasına neden olabiliyor!
Ben söylediklerinize katılmıyorum.Bizim sistemi nasıl ezdiğimizi nasıl sömürdüğümüzü açıklayabilirmisiniz.Gerçek anlamda işleyen bir sistem varmıki biz bunları yapalım?

Üst Alt