Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler trafik kazası geçirince sakatlığını rapora işletebiliyor mu?

Böcek42

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Uzun süredir psikiyatriden tedavi görüyorum. Psikiyatriden psikoz+okb %45 engelliyim. Ehliyetim 103.03 yılda bir kontrollü. Geçen sene Kasım 2022 de trafik kazasi geçirdim. Kusur karşı tarafta. Kolum kırıldı platin+7 tane vida+15 cm de iz var. 2 ay sonra yani kasımda adli tıp tan kazaya dair rapor alacağım. (Kırık tazminatı için) Adli tıptan kaç puan alırsam engelli raporuma işletmem gerekir? Onun bi sınırı var mı. Şimdiden teşekkür ederim.

Avukatlar bi puan ile bi puan arası alırsın diyorlar ama bana kaç puan verecekler bilmiyorum

Merhabalar, adli tıptan alacağınız raporun engelli raporuna hiç bir etkisi olamayacaktır. İkisi de ayrı süreçler. Ancak mevcut engelli oranınızın düşmeyeceğini düşünüyorsanız, kaza sonrasında oluşan hasarlarında engelli raporuna eklenmesi için yeni bir süreç başlatabilirsiniz.Yaralanmalı trafik kazası tazminatı için yönetmelik gereği bir yılı doldurmanız gerekiyor. Kolda hangi kemiğinizin (Radius, Ulna, humerus) kırık olduğuna göre adli tıptan oran verilecektir. Psikiyatri tedavinizde trafik kazasına ilişkin bulgular varsa bunu da alacağınız adli tıp raporuna yansıtabilirsiniz.

Radius kırığı hocam ama bileğim de yerine oturmadı ameliyat sonuna doğru çivi ile sabitlediler ama ekipiriz raporunda bahsetmemişler geçmiyor. Adli tıp ta muayene olurken onu da demem mi lazım yoksa adli tıp doktoru hastahane kayıtlarından görür mü?

Radius şaft kırığı yaziyor

Kazada çıktı zaten bileğim şimdiden teşekkürler

Tablolardan görüleceği üzere minimum yüzde 5 yüzde, maksimum yüzde 18'e kadar yükselebilir. Hareket kısıtlılığı güç kaybı, kalınlık incelik bir çok farklı değerlendirme yapılarak bir oran verilecektir. Sizin değerlendirmeniz son yönetmelik olan 2019 özürlülük ölçütü yönetmeliğine göre yapılacak. Yönetmeliğin 123'üncü sayfasından 127'ye kadar arazlara ne kadar puan verilmesi gerektiği ifade ediliyor. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2-1.pdf Linkten ulaşabilirsiniz.
Siz muayeneye giderken bütün filmlerinizi, raporlarınızı, epikrizlerinizi yanınızda götürün mutlaka, imkanlarınızda varsa son durumunun da bir filmini çektirirseniz daha sağlıklı olur. Trafik kazası kemik kırığı tazminat değerlendirmelerinde trafik kazası adli tıp raporu sigorta şirketleri tarafından dikkate alınıyor.

Allah bin kat razı olsun çok teşekkürler 🙏🙏🙏🙏🙏

Merhaba adli tıp değil heyete girecekmişim ben. O süreç nasıl işliyor? Psikiyatriden %45 engelliyim zaten tekrar psikiyatriye de muayene mi olacağım. Şimdiden teşekkürler saygilar

Üst Alt