Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler ve gaziler neden bir parti kurmuyor?

TAMER

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
9
Engelliler Neden Bir Parti Kurmuyor tırı vırı partiler bile %1 oy alıp siyasette söz sahibi olurken 81 ilde Türkiye genelinde örgütlenen Engelli ve Gaziler aynı çatı altında engelli ve gazi haklarını savunacak ortakla bir parti Türkiye Genelinde hısım eş dost akraba derken güzelde oy alır.

8 Milyon engellinin olduğu bir ülkede nasıl olur da kolektif bir çalışma yapılamıyor anlamış değilim. Bugün bir parti göz kırpsa net %3-4 etki edebilecek kapasitede oy potansiyeli mevcut. Sanırım engel denince milletin kafasında oluşan genelde kusur veya özür. Bu sebeptendir bizleri pek takmıyorlar. Umarım son zamanlarda yapılan hak gaspları bir milat olur ve insanlar biraz da olsa kendi öz hakları ve kayıpları için mücadele ederler.

Parti kurmak mesele değil ki mesele o kurulan partinin reklam ve diğer giderlerini karşılayabilmek önemli. Birde mevcut partiler varken kimse bu kadar sorunla uğraşmak istemez. Hazıra konup reklam yapıp ihale almak birçok insanın kolayına geliyor.

eğer bir parti kurulursa bütün engelliler oy verir

Son düzenleme:
değil ben, peygamber gelse imkansız. Camia da halk gibi ikiye ayrılmış durumda, kimse sakatlık konusunda biraraya gelip tavır belirlemez bu ülkede. Boş işler... :)

@OturanBoğa,

Size katılıyorum, kutuplaşmanın olduğu bir ülkede, kime neyi anlatacaksın, öncesilkle seçilmiş sözde engelli haklarını savunacaklarını söyleyen vekiller, seçildikten sonra dava arkadaşlarını bir kenarı fırlatıp, bencilce sadece kendi ceplerini düşündüğü bir anlayışın içinde, ne kurarsanız kurun başarı olasılığı yok,

Neden, bir işçi veya memur sendikaları kadar, engelli federasyonları hükümete etki gösteremiyor, bu bile bir gösterge değilmidir.

Hangi engelli federasyonu veya derneklerinden, çıkan kanun, yönetmelik vs için herhangibir açıklama, kınama vs yapıldığını duydunuz.
Hiç değilse, bir yerde toplanıp, bir basın açıklaması, yürüyüş vs, basında ses getirecek birşeyler neden olmuyor.
Her şeyi geçtim gaziler derneği var, para sıkıntılarımı var sanki, onlar dahi ses çıkartmıyorlar.
Engelliler sadece oturdukları yerde zırlamaya, el açmaya alışmışlar, kısacası hazıra alışmışlar, kimse birlikten kuvvet doğar demiyor, herkez kendi mücadele veriyor.
Sorun engellilerin başsız ve birlik olamamasından kaynaklı.
Öncelikle birlik olmayı başarmamız gerek...

Son düzenleme:
engellilerin veya gazilerin parti kurma hakları var mıdır? yani kurabilirler mi ?

Parti siyasi bir fikir bir görüş amacıyla kurulur....tek çıkış noktası engelli hakları olan bir partiye oy verilmez ki..... engelli haklarıni savunmak için dernekler vardir....yani var ama savunuyorlar mi ben daha görmedim...siyasi parti yerine dernek kuralım....çay içeriz bizde😁

Neden mi? çok basit

@Ahmet T,
kendimizi insan yerine koymak yerine süs eşyası olarak görmediğimiz zaman belki bir şeyler olur.

Bu konu için çok uzun yıllar önce de bir başlık açılmıştı ama tabii ki bir sonuç çıkmamıştı. Çıkmaz. Çıkması da mümkün değil. Hem Bülent Beyin dediği gibi toplumun iki parçaya kutuplaşmış olmasından ötürü, hem de bizim camiadan bir cacık olamayacağından ötürü. Bir arkadaşımızın önerdiği gibi çok kuvvetli lobicilik faaliyetleri yapacak, içerisinde zaman zaman bir araya gelip çay içilebilecek sıkı bir sivil toplum kuruluşu oluşturabilmek bence çok daha faydalı olabilir. Mevcut derneklerin durumuna bakınca ne demek istediğim daha iyi anlaşılır herhalde.

Eskiden ben de bu parti fikrini çok savunuyordum ancak bizlerden bir cacık olmayacağına kanaat getirdikten sonra, bu parti kurma işini gereksiz gevezelik olarak düşünüyorum.

Gereksiz işlerle uğraşmak isteyen varsa buyursun kursun partiyi. Biz de siyasi görüşüne bakmadan oy verelim. Söz kendi adıma.

Aile ve sosyal politika bakanlığı var.neyi savunuyor ki.yada hangi konuyu dile getiriyor.soyleyin bana .onun içindir ki hiç ccc kendinizi uzmeyiniz.

Bazı şeyleri tekrar yazıyorum, ben de biliyorum tekrar olduğunu ama zaman zaman tekrarın faydası oluyor zira hatırlatmaya/hatırlamaya yarıyor.

Benim okuldan hocam. Önce bir ilçenin belediye başkanlığını yaptı uzun süre, arkasından da AKP den mebus seçildi ve üç dönem kuralına takıldı sonunda. Yaklaşık 10-12 sene önce, talebelerinin bir kısmını (takriben 10-12 kişi) bir akşam Yıldız Parkı içerisindeki lokantaya yemeğe davet etti. Gittim. Hasret giderdim hocamla ve arkadaşlarımla. Laf lafı açtı konuyu ben sakatlar camiasına yapılmayanlara, sıkıntılarımıza getirdim. Getirmemle kardeşim bir saldırıya geçti ki sormayın, adam sözleri ile resmen dövdü beni. Yanında oğlunu da getirmişti. Getirmemiş olsa mebus olmasına bakmadan ben de ona aynı sertlikte cevap verecektim zira öyle bir muhabbet ve hukukumuz vardı aramızda ancak oğlu olunca bir şey diyemedim, sustum kaldım.

Yok kardeşim, bir halt etmediklerini kesinlikle kabul etmiyorlar, sakatlara çok güzel hizmetler verdiklerini savunuyorlar. Ben nimete nankörlük eden birisi değilim, evet belki arada tek tük güzel işler yapmış olabilirler ancak masa başında oturarak aldıkları kararlar ve çıkarttıkları yönetmeliklerle işleri çözdüklerini sanıyorlar. Dertlerimizi dinleme huyları yok.

Hayat76 arkadaşımız serzenişinde çok haklı. Zaman zaman içlerine aldıkları bir iki göstermelik mebus da fazla bir işe yaramıyor

Eğer sizin tanıdığınız o mebus sizin gibiyse vay milletin haline siz .engelli bireyler bile demiyorsunuz söylediğiniz söze bak sakatlar için diyorsunuz.tanidiginiz insanda bu şekil olmalı kesin.once konuşmayı adabı usulü öğrenin arkadaşlar.sonra millete laf anlatin

Bazı şeyleri tekrar yazıyorum, ben de biliyorum tekrar olduğunu ama zaman zaman tekrarın faydası oluyor zira hatırlatmaya/hatırlamaya yarıyor.

Benim okuldan hocam. Önce bir ilçenin belediye başkanlığını yaptı uzun süre, arkasından da AKP den mebus seçildi ve üç dönem kuralına takıldı sonunda. Yaklaşık 10-12 sene önce, talebelerinin bir kısmını (takriben 10-12 kişi) bir akşam Yıldız Parkı içerisindeki lokantaya yemeğe davet etti. Gittim. Hasret giderdim hocamla ve arkadaşlarımla. Laf lafı açtı konuyu ben sakatlar camiasına yapılmayanlara, sıkıntılarımıza getirdim. Getirmemle kardeşim bir saldırıya geçti ki sormayın, adam sözleri ile resmen dövdü beni. Yanında oğlunu da getirmişti. Getirmemiş olsa mebus olmasına bakmadan ben de ona aynı sertlikte cevap verecektim zira öyle bir muhabbet ve hukukumuz vardı aramızda ancak oğlu olunca bir şey diyemedim, sustum kaldım.

Yok kardeşim, bir halt etmediklerini kesinlikle kabul etmiyorlar, sakatlara çok güzel hizmetler verdiklerini savunuyorlar. Ben nimete nankörlük eden birisi değilim, evet belki arada tek tük güzel işler yapmış olabilirler ancak masa başında oturarak aldıkları kararlar ve çıkarttıkları yönetmeliklerle işleri çözdüklerini sanıyorlar. Dertlerimizi dinleme huyları yok.

Hayat76 arkadaşımız serzenişinde çok haklı. Zaman zaman içlerine aldıkları bir iki göstermelik mebus da fazla bir işe yaramıyor

Hangi siyasi görüş olursa olsun, yapacakları işler oy kaybına sebep olacaksa, sesi çıkanı da ilk fırsatta partilerinden afaroz ediyorlar. Hal böyle olunca da, seçilenlerde otomatikman kendi ceplerine bakıyorlar, daha rahat ve sorunsuz yollarına devam ediyorlar...

@hayat76,
Evet aynen öyle. Biat kültürü sadece AKP ve MHP’de var deniliyor ama diğer partiler onlardan beter. Konu ne olursa olsun, partiyi elinde bulunduran ekibe ters bir görüş bildirirsen kapı önüne konuyorsun. O nedenle dikkat edin partiler genelde lidere ses çıkartmayacak kişileri mebus yapıyorlar.

Üst Alt