Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler ve iş yerine gitmeme lüksünün kötüye kullanımı!

Konular
40
Reaksiyonlar
16
Engelliler oncelikle iş bulana kadar cok emek veriyor. Sonrada mesela ;spor yapan engelli haftada 2 gun ise gidiyor. Neden cunku spor yapiyor. Oyle cok tanidigim ve işe gitmeyen ve full maas alan engelli var ki. Gercekten ise ihtiyaci olan ve yararli olabilecek bir cok kisinin onunu kesiyorlar. Haftanin 5 gunu spor yapicam bahanesiyle, yapiyor mu o da ayri muamma isten kacip vicdanen rahat eden engelliler oyle cok ki. Engellilerde cok fazla hirs var ve cok fazla kirip dokme var.cok acimasizlar cok benciller ve cok iyilikbilmezler. Bircok arkadasim var ve genelde hep darbeyi engellilerden yedigim icin yazdim. Benim genellemem budur. Baskasinin genellemesi beni ilgilendirmiyor..

Son düzenleme:
Tabi ki kamu. Bir arastirin spor faaliyeti yapan kamuda yillarca ise gitmeden maas alan engellileri cok sasiracaksiniz.

Tabi ki kamu. Bir arastirin spor faaliyeti yapan kamuda yillarca ise gitmeden maas alan engellileri cok sasiracaksiniz.
İstorika

genelleme;
beyni ve yüreği gelişmemiş insanların herhangi bir konuda eline ve diline aldığı, taktığı ya da astığı sembollerle ahkam kesmesidir.

olumlu olanı da yanlıştır olumsuz olanı da

@ikincibahar

malesef engelli çalışanlar bu konuda çok vukkatlı .. kendimde bir kamu kurumunda çalışıyorum aynı zamanda çalıştığım kurumun takımında oyuncuyum, ama işe gitmemek gibi bir düşünce hiç aklıma gelmedi ..

yanlızca pandemi sürecinde 2 ay evde kaldım o döndemdede bilgisayarımı eve getirdim evden çalıştım .. önce vijdan olmalı insanda ... aldığı parayı haketmeli.

bazı engelliler engelini işten kaçma, iş yapmama gibi kişisel menfaatleri için kullanabiliyor.

Tam tersi durumdayim. Insanlar engelimi kullandigimj dusunmesin diye atandığım gunden beri ekstra caba sarf ettim. En kotu hava sartlarinda, hastaligimin en acimasiz oldugu donemlerde bile gikimo cikarmadan herkesten evvel iz yerime gittim. Sonuc? O anda egitim almadihim icin bir sey bilmeyen oldum, engelli oldugum icin istenmeyen oldum. Verilen her isi yaptigim halde is yapmayan oldum. Bunlarin dwvami geliyor. Son olarak herkes esnek calisirken benim normal calismamin istenme durumu var umarim olmaz. Kisaca ben de insanlarin engellerini kullanmalarina kiziyorum ama bir yandan da ne kadar cabalasalqr da o etiketten kurtulamayqcaklarini anladim.

Genellemeler yanilticidir tabii herkes kendi bakis acisini, gözlemlerini paylaşıyor yani sizin cevrenizdekiler öyle demek ki... Ama tüm engelliler boyle demek genelleme olur ki herkesi tek tek tanimadiginiza göre genellemeler yanlistir diyebilirim.
Ben de engelli statusunde calisiyorum 7.5 yildir (5 aydir idari izinde oldugum icin evdeyim ise gitmiyorum)
Bu 7 senede, ilk atandığım kurumda 20 kisinin 4u engelliydi(k). 2si zihinsel engelliydi baya zeka geriligi olan sadece getir götür isi yapanlardi. Bir arkadas ilk atamadan gelmis ben 2.atamadan yerlestim. Herseyi diger arkadastan öğrendim diyebilirim. Erkek olmasina ragmen o ildeki en yakin arkadasim olmustu, herseyime de kosardi sağolsun. Onun kurumda yapmadigi is kalmamis, ondan sonra ben de hemen hemen ayniydim. Ikimiz ayni anda izin alamazdik, çünkü isleri yurutecek kimse kalmıyordu. Diger çalışanların hepsi (engelli degil saglikli insanlar) gunu cay sigara ile bahcede geçirirdi. Ofise uğramadan mesai doldururlardi.
Simdiki is yerimde de herkesin 1-2 isi varsa benim 4-5 isim bar. Idari izne ciktigimda telefonlarım hic susmadi, teknikerim ama iki ayri teknik is yapıyorum, sekreterlik/muhasebe/personel/vatandasla birebir ilgilenen hep benim "görevim ".
Bu arada bendeki calisma hevesi ve kendini geliştirme azmi çocukluktan beri olan bir sey. Engelli olmak (ki hic kendimi engelli gibi görmedim) bana ekstra hırs katmadi. Hep böyleydim. Hasta olmasam belki daha yüksek mevkilerde de olabilirdim bazi konularda kendimi kisitlamak zorunda kaldim.
Yani genellemeniz yanlış, spor demissiniz. Bir ara spora yazılmıştım inanin spora gitmem sebebiyle eve 8de geliyordum yemek yiyip.dinlenmeye geçmem 9u buluyordu. 11de yat sabah 7de kalk yine dön başa.
Ben saglik ocagina ilac yazdirmaya ya da 6 ayda bir kontrole gitmek icin bile zar zor izin aliyorum. 2019 izinlerim bile duruyor, sadece 1 hafta babamin vefatı döneminde kullandim. O da mecburiyet diye verdiler yoksa ya yaniyor ya da Aralığın son gunlerine sıkıştırıyoruz.

Diger kurumda da bir bey var o da engelli statusunde ama ayni zamanda şef, o da sabah bir giriyor kuruma aksama kadar cikmiyor.
Benim çalışmayıp sorumluluk almadigini dusundugum.memur kesmi daha cok sinavsiz girenler. Sehit yakini/cocuk esirgemeden gelenler... Elbette devletimiz bu vatan icin canını feda etmis insanların ailelerine böyle bir imtiyaz tanimis ama çoğunluğu ben bu isi yapmam/şu benim isim.degil diyip daha bastan restlesiyorlar, amire karsi geliyorlar. Belki de sınava girip atanmak icin caba göstermedikleri icindir diye düşünüyorum.
Gerci sehir dışında bir hizmet ici egitime katılmıştım:
Orada da bana "sizin gibi calisan engelli gormedim" demisto. Bir engelli is arkadasi icin de cok zeki ama ben engelliyim.diyerek hic bir is yapmiyor, sorumluluk almak istemiyor demisti.
Öylesi de var boylesi de...

Hatta simdi idari izinde olmak bile müdürün kendi verdiği bir lutuf gibi davraniliyor. Istesem çağırırım benim inisiyatifimde deniyor.
weirder
Valla yazdiklarinizi aynen yasadim/yaşıyorum
Mühendis degilim diye is bilmediğim dusunuluyor
Halbuki onlarin isini ben de yapıyorum hatta mühendis arkadaslar bana soruyorlar cogu seyi
Muhendislik kazandim gidemezsin dendi.
Idari izin icin elimde her türlü rapor varken seni kapsamiyor bile dendi, zar zor kabul ettirdim hakkimi savundum.
Önceleri engelliler icin olan izinleri de kullanamadim.ilk iki sene, asaletimi aldiktan sonra kullandim. Simdiki is yerime de dilekce ile başvurarak kullanıyorum.

Arkadaslar atanalim da calisalim diyorsunuz, çabalıyorsunuz atandıktan sonra sahsen beni rahatsiz eden sey calismak degil, saglikli ve sinavsiz atananlarin hic calismamasi, günü cay sigara ile.doldurmalari ve kendi islerini bile engelli olana yuklemeleriydi. Maalesef az calisana dokunulmuyor, cok calisana da kapasitesinin ustunde bile olsa is yükü bindiriliyor.

Neredeyse her mesai sabahı , müdürden önce kurumda oluyorum Verilen her görevi yapıyorum Bu yüzden zorlamıyorlar.

Her sabah herkesten önce gidiyorum. Akşam herkesten sonra çıkıyorum. En fazla işi bana yaptırıyorlar; bahaneleri yeni olduğum için öğretmek tabi ki. Hiç geç kalmadım. Enabızdan risklidir belgem olmasına rağmen işleme koymamı istemiyorlar. Mecbur çalışıyorum. Asaleti alana kadar...
Geçen hafta rapor yenilemek için izin istedim 1 gün verdiler sadece. 2 hastane ve 10 poliklinik gezdim zor da olsa heyete girmek hariç 1 günde bitirebildim. Verilen izinlerin amirin lütufu gibi verilmesi ve başımıza kakılması çok acımasızca. Yasal hakkımızı bize karşı psikolojik şiddet aracı olarak kullanıyorlar.

kallmann35
Korona bu insanların akıllarını başlarına toplamalarını sağlar diye düşünmüştüm, ama yanılmışım. Şu an zengin-fakir, engelli-engelsiz ayrımlarının hiç önemli olmadığı bir dönemdeyiz. Ancak insanlar hâlâ bunu farketmiyor..

valla ben 10 yıldır atama bekliyorum özel sektör de çok ağır zor şartlarda çalıştım..
eğer deidğiniz gibi insancıklar varsa hiçbirine hakkımı helal etmiyorum bankamatik memuru diyorum ben o tip adamlara.....

gul2011 ve en kotusu de en basindan beri insanlar onyargiyla yaklasir aman daha cok caba harcayayim da bunu kullaniyorum sanmasinlar diye ugrastigin halde buna maruz kalmak. Tam da bunun ustune bir sey ekleyemezler artik kotulugun son raddesi derken beni hayrete dusurecek iftiralar bulabiliyorlar. Normalde tam cikistan 1 dk once bile cikmiyorum. Vaktine dikkat ediyorum. Asla kişisel isim icin erken cikmak gibi talebim olmadi. Sadece 1 kere sadece 10 dk erken cikmak istedim 1 ay once. Onda da sodun oldu cikamadim. Engelliler gunun ben uydurmuşum gibi davranildi gece 2de mesaj attilar sen nerden cikardin bu gunu diye. Ben o yuzden hirs yaptim universite sinavini yeniden kazandim. Basarabilirsem okuyup teknik kadroya gecis yapacagim en azindan meslegimle ilgili bir alanda calismis olurum. Yorulacagimi biluyorum ama goze aldim. Kimi insan umursamaz ne denirse densin. Rahatına bakar.kimi de kendine ufacik bir laf soylenmesini bile kaldiramaz. O lafi duymamak icin caba harcar. Biz duymamak icin caba harciyoruz buna ragmen duyuyoruz. Bunu kafayq takmak, kosemize cekilip uzulmek yerine bundan guc alip kendimize dhaa iyi bir yol cizmemiz gerekiyor.

Genel bir ifade ile insanları zan altında bırakıyor henüz EKPSS ile devlet dairesine ataması olmamış engelliler hakkında da farklı düşünceler oluşturuyorsunuz zihinlerinde.

Şunu söyleyim ki kamuda engeliniz görünmeyen bir engel rahatsızlık ise sizi anlamazlar ne yazık ki; empatileri yaşlılara yöneliktir yöneticilerin sizin görünmeyen rahatsızlığınıza karşı bir empati geliştiremezler. Örnek rahatsızlığı gerçek anlamda çok ağır bir kişinin yapması olması gereken bir konuma yaşlı olduğu için sağlıklı olmasına karşın sırf yaşından sebep o yaşlı kişi getirilebilir.

Yine bir örnek vereyim: Bir kurumda gözümle gördüm iki tane deynek ile zar zor yürüyen birisine Taşınır Kayıt Yetkilisi görevi veriliyor bu kişi demirbaş tüketim malzemeleri peşinden nasıl koşacak. Sözde alınacaktır yetkililerin söylemi ile ama alınmadı üzerinde başka bi iş verilcekti sözde. Konuyu saptırmayım da ben kamuda dediğiniz gibi işe gelmeyen engelli görmedim. Ben de engelliyim normal izin hakkımı dahi zar zor alıyordum.
Devlette yatanlar engelliler değil; aksine işten sıyrılmayı bilen yaptıkları az bir işi çok büyük işler yapmış gibi anons reklam yapan bedenen hantal ama zihnen uyanık memurlardır bunu unutmayın. Gördüğünüz 1-2 kişi ile genelleme yapmayın. Bu sığ düşüncelerden kurtulunuz bence.

*Eski birimimde bir kadın vardır keyfi gıcırdı kağıda dokunmazdı belim ağrıyor derdi, ufak bir iş buyurduğunda amiri ben yapamadım ben edemedim derdi çıkardı sabah gelir radyosunu açar turp gibi otururdu giderken akşam klimasını dahi kapatmazdı. Ben bu kişiye bakarak yaşlılar veya kadınlar şöyle demiyorum !!!

Güya müslüman ülkeyiz ve ahilik geleneğinden geliyoruz ama ülkede sosyal adalet yok.Türkiye, Dünya'da gelir dağılımı adaletsizliğinde 3. Avrupa'da ise 2. sırada. Sayıca cokca bir kesim zengin iken sayıca çokca bir kesim fakir, geliri dengeli dağıtamıyoruz. Güya memur maaşı 4 bin tl, ama memurların çoğunluğu ek ödeme, ikramiye, tazminat adı altında ekstradan para alıyor ve maaşları 4 bini fazlasıyla geçiyor. kamuda 5 kişinin yapabileceği işi 10 kişi yapıyor, 8 saat mesai var, ama biraz çay biraz kahve biraz laklak mesaiyi dolduruyorlar ve üzücü ki
14 milyon işçinin ve 10 milyon asgari ücretlinin vergileri ile bu memurların ve belediye çalışanlarının maaşları ödeniyor, bu 14 milyon insan sayesinde memurlar yaşanabilir bir ücrete ve yaşanabilir çalışma şartlarına sahipler, kamuya gereğinden fazla memur alınmasın, memur performansı denetlensin. Eğer özel sektörün çalışma şartlarını ve maaşını memurlar gibi yapamıyorsan memurlar bu maaşı hak etmiyor.

Bence kamuya engelliden başka memur alınmamalı, çünkü iş kolay, mesai az.
Gerekirse memur maaşları düşürülmeli ve sadece kamuda engelliler istihdam edilmeli.

Birilerine müdür/amiri göreve çağırmış anlaşılan :D

weirder
Ben teknik kadrodayim ama idari personelin yapmadigi/yapmak istemeyip salladigi tum isler bende, teknikerlik isleri de, muhendis arkadaslar bile bana sorarlar zaten ben izne ayrildigimda sudan cikmis balik oldu kurumdakiler çünkü hepsinin arkasini ben topluyordum, arkadas gecende bile dedi dosyalar karisti artik sen gelince kendine göre elden gecirirsin diye ki ben herseyi dosyalamis,kategorize etmistim. Ha bu arada karisiksa müdür de beni suclu bulur, ben izinliyken naptilar bilmem desem neden takip.etmiyorsun der! Bana da idari iznin basinda tasinir kayit kitlendi ama zerre anlamam, onca erkek var hizmetli erkek, vhki erkek ama onlar kilini kipirdatmaz benden agir klasorleri tasimam beklenir. Ki hastaligim geregi ağır tasimam yasak sırf bu yuzden boyun fitigi çıktı. Ve ben de dediginiz gibi 1 dk bile erken cikmamaya çalışırım ama hirs yapmam. Çünkü siz hangi konuda hassasiyet gosterirseniz sizi oradan vururlar bu kadar kasmayin, teknik kadroya gecince direkt teknik isler verilmiyor ben tekniker olarak atandim idari personelin yapmadigi islerin çoğunu ben yaptim ve onlardan daha iyi bilirim. Cogu memurda mantik salla basi al maasidir. Ben 1 evraki yaparim cayimi sigarami icer mesaimi tamamlarim.diye bakiyor adamlar. Siz engelli olarak kasmayin, biraz rahat olun. Zaten o zaman size daha da muhtac oluyorlar.
Benim.kendime ait etik degerlerim vardir ama bunu aman bana bisey derler diye değil, kendi is ahlakima uydugu icin uaparim. Hayatta bir durusunuz, kendinize ait kurallariniz olsun. Siz kendinizden ne kadar eminseniz karşınızdaki de ona gore davranir.
RssCip benzer durumlari ben de yasiyorum yukarida yazdim ikinize de cevap yazmis gibi oldu
Engelliler calismiyor dusuncesi tamamen önyargıdan ibaret. Her sektörde/birimde vs çürük elmalar oluyor engellilerde de var. Kimse mukemmel degil, insaniz hata yapabiliriz ama genellemeler yanlistir hata yaptirir. Size katılıyorum
Benim.belimde de sorun var dosyalari birer birer tasiyorum diye ne laflar duydum, dedim ağır benim tasiyabilecegim gibi degil. Hizmetli bas kosede oturur o benim isim.degil, ben bunu yapmam vs. Inanin engelli hizmetli olsa daha caliskan olurdu. Bir de mobbinge ugruyorum diyor!
true blue
Yazdiklariniz cok alakasiz ve genellemelerden ibaret
Devlette mi çalışıyorsunuz ki isin ic yüzünü biliyorsunuz?
Bir kesimi yucelterek digerini ezerek dogrulari savunmaya calisan insanlar kendilerini dogru ifade edemeyenlerdir bence
Ben 7 yilda neler gördüm hala yeni seyler öğreniyorum, bu da mi varmış diyebiliyorum ve bu kadar yazdiginiz/sandiginiz sekilde çıkarimlarda bulunmuyorum
Salt istatistiksel verilerle yol.alinmaz, insan faktorunun oldugu yerde bir cok soru/sorun/cozum /alternatif olabilir.
Nerede çalışıyorsunuz ya da is hayatindaki tecrubeniz nedir bilmiyorum (calistiginizi dusunmuyorum.gerci haricten gazel.okumussunuz), bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.
Öncelikle cok ortam gorup herkesi gozlemlemis olmaniz gerekir. Ozelde cok rahat calisan da var, kamuda mobbinge ugrayan da... hepsi insan faktöründen ;)

Son düzenleme:
true blue
Söylediklerinize katılıyorum. Gün boyunca dedikodu yapıp, çay ve kekle keyif yapanlar, kamuda yer kaplamamalı. Onların yerine çalışabilecek bir sürü engelli var. Ne zaman kamuya işim düşse, bu boş insanları gördüğümden sinirlerim tepeme çıkıyor!

Evet ve hala soyluyorum. Evet var engelli oldugu icin degil işe gitmeme lüksü , bir spor yaptigi icin milli olsun olmasin idari izinli sayiliyorlar. Su an korona donemi ve full izin yazdiriyorlar. Asil sorun idari makamlar neden bu izini veriyor . İlginc ama gercek. Ve spor yasak su sn bir cok brsnsda bu izinler ne icin yaziliyor. Ve vicdanen inanin cokkkk rahatlar. Hak helal etme noktasinda. Evet edilmemeli bencede. Ben bildigim ve gordugum bir konuda olmsmasi gerekeni dile getirdim. Baska kurumlarda ne icin izinler aliniyor ya da aliniyor mu bilemem?

gul2011 demek istediğim etik degerlerdi benim de yanlis ifade etmis olabilirim. Kimi insan hicbir lafi umursamaz, keyfine bakar. Sizi cok iyi anliyorum. Bende durum su: verilen her isi yapiyorum. Genelde cogu bilgisayardan anlamadigi icin butun bilgisayar islerini ben yapiyorum. Cok da severek yapiyorum. Ama gelin gorun ki bana is yaptirdiktan sonra arkamdan o işleri kendilerinin yaptigini, benim hicbir sey bilmedigimi söylüyorlar. Soyleyebilirler bu da sıkıntı degil aliskinim Allaha havale ediyorum diyorum. Ama iftiralar buyudukce tukenmeye basladim. Tek sucum da engelim. Ben de elime imkan gecince sevdigim bir seyi yapmaya karar verdim. Egitim almak, kendime yeni bir seyler kqtmak, bir seyler üretebilmek beni mutlu ediyor. Bu sayede yogun olacagim icin insanlarla daha az muhatap olacagim. Ben is yerimde is olmadiginda aksam cikinca kendimi kotu hissediyorum. Yan gelip yatqrak para kazanmak bana gore degil. Kendimi mutsuz hissediyorum oyle gunlerde. Anladığım kadariylq siz de oylesiniz o yuzden anlarsiniz benim neden kendime ekstradan okul isi cikardigimi bu yasimdan sonra. Hatta bu tempoyu kaldiramayacagimi soyleyen herkesi karsima aldım. Biliyorum zor ama emeksiz hayqt cok bos. Nolursa olsun ugrasan olacak elbet. Hayatin kurali bu.
Size tavsiyem kendinizi fazla yipratmamaya calisin. Bu tempo sizi mutlu ediyorsa tabi bir sey diyemem. Devlet isi her turlu yurur bunu ogrendim. Kimsenin tesekkur etmeyecrgi gibi Aninda "yapmasaydin biz mi dedik" lafiyla da karşılaşırsınız. Umarım kiymetinizi bilirler

weirder ben de ayni seyi gördüm yasadim ve düşüncem nenim de ayni: fazla is yuklenmemek, kendine yük edinmemek
Ama nolursa olsun ben araniyorum telefonla zaten, su an izindeyim desem de neymis benim.isim benim.sorumlulugummus! Ama baskasi izindeyse yerine bakmak zorundayiz! Ben de teknikerim inanin lise mezunu olsam beni de ezmeye calisirlardi ki simdi bile 3-4 is yapıyorum millet herseyi bana sorar hani evde anne corabim nerede diyen cocuklar gibi ben de anne gibi herseyin nerede oldugunu bilen, dosyalamalari yapan kisiyim ona ragmen ne is yapıyorsun ki diyen de var, baskanis kitleyen de. Bazen ben teknikerim diyerek kendimi savunuyorum
Bazı memurlar da cok rahat dediğiniz gibi, is yapmaya gelince yoklar mola deseniz tüm gun cay kahve sigara girgir. Umarım siz de gönlünüzce okursunuz, hangi bölümü kazandiniz?

Normalde lisans mezunuyum ama bölümüm olmadığı için memur olarak atandım. İşin ilginci lisans mezunu olsanız bile memurluğu en alt sınıf olarak görüyorlar ki bu çok komik bir durum bence. İlk başladığımda herkes kadromu sorduğumda çok şaşırmıştım herkes memur değil mi ki burada diye meğersem çok az kadrolu memur varmış içimizde. Sanırım onun çekememezliğinden yaşanıyor bu durumlar. Eskiden özel sektör kafasından çıkamamıştım. Sürekli her şeye tamam diyip her şeye koşuyordum ve "sen anlamazsın" söylemlerne maruz kalıyordum. Pandemi sürecinde bir süre evdeydim ve o süreçte düşünme fırsatım oldu. Ben oraya sınavla, hak ederek girdim. Kimsenin de özel iş yerinde çalışmıyorum. Devlet eğitimimi yeterli görmüş ki beni almış diye düşünmeye başladım. Ama yine de saygıda kusur etmedim, verilen işleri yapmaya devam ettim döndüğümde de.

Peyzaj mimarlığı kazandım. Geçen hafta tayin dilekçemi verdim bekliyorum şu an. Bir yandan da korkuyorum hayırlısı. Gideceğim yer düzgün olacak kafasında değilim artık. Çok teşekkür ederim umarım herkesin gönlünde ne varsa o olur. Siz de hak ettiğiniz huzurlu ortamda adil insanlarla çalışma fırsatı bulursunuz umarım. :)

weirder
Ben de tekniker olarak atandim lisans diplomam da var 2.uni olarak es zamanli okumustum, mayista is basi yaptım haziranda son sınavımı verip mezun oldum aoften de. Inanin ben ilk yerimde her seyi yaptığım halde sen ne bilirsin ki deniyordu sebebi tamamen erkeklerin içinde çalışan tek kadın olmamdi, ben lisans mezunuyken lise mezununu amirim gibi goruyorlardi ki benden sonra atanmisti üstelik. Benden once atananlara ben de kidemli gozuyle bakarim sorun degil ama hem daha alt bir kadroda atanmis, egitimi de benden az ama erkek olmasi onu benden üstün yapıyor! Simdiki is yerimde de muhendisler çoğunlukta, gerci duz memur da var o yetisemiyor diye bana is veriyorlar ama ben teknikerim, hiznetli ile kiyaslaniyorum! Ben engelli kadrosu sebebiyle sorun yasamadim genelde ya kadin oldugum icin ya da cok calistigim icin, az çalışanin isi de kitlendi. Hani tayin olup gitsem degisen bir sey olmaz çünkü ben de salla basi al.maasi kafasında olmadım, olamam ki sizin özel sektör tecrubeniz de varmis benim yok ama zaten kendine kurallar koyan biriyimdir, ozdisiplinim yüksek, millet 8:30-17:30u 9-5 yapar ben 5 dk geciksem goze batar gerci cok nadirdir genelde dakik bir insanim. Valla şöyle söyleyeyim özelde calissam coktan yükselmiştim,sorun da dediğiniz gibi kiymet bilinmemesi yoksa bana bir teşekkürler diyen vatandas bile gözümde cok kiymetlidir.
Bölümünüz de cok güzel bu arada, tam bir sanat bence hem mimarlik hem dekorasyon... keyifli olsa gerek :) egitim durumu tayini de es durumu ya da sağlık durumu gibi mecburi tayin sebeplerinden olmasa da bence dikkate alınacaktır lütfen kalbinizi ferah tutun. Allah gonlunuze göre versin

Senide cumhurbaşkanı yapalım istersen başka istediğin bişey varsa söyle istersen memurlara asgari ücretin beşte biri verilsin sana uyarmı ben kpss yi kazanıp memur olmak için gecelerce uyumadan çalıştım ne çektim biliyomusun memurlar bedavamı memur oluyo sanıyosun sonradan hasta oldum ben @true blue
[FONT=sans-serif]Eminim memurluğa e-kpss ile girmişsindir bedava sakatlığın falanda yok bide atıp tutuyosun sakın kimse yanlış anlamasın gerçek engelli arkadaşlara değil kesinlikle lafım sonsuz saygım var bende engelliyim yazdıklarım tamamen bu atıp tutan kişiye[/FONT]

Sizde haklisiniz engelli engelsiz diye ayirt etmeden calistigi sisteme bir sey katmayan insanlar cok cok iyi denetlenmeli. O kasar buyuk bir denetimsizlik var ki; isini iyi yapan ve yapmayan kisiler ayni maasi aliyor. Burada engelliler cok calisiyor engelsizler işlerini engellilere kitliyor vs gibi bir sey demek istemedim. Bende cok yasadim is yerimde. Ama sorun etmedim cunku maasimi sonuna kadar hakettigim icin vicdanim rahat. Her platformda cok buyuk denetimsizlik var ve ati alan uskudari geciyor. Engelli is bulamaz eger devlet onu istihdam etmezse maas vermezse sma engelsiz her yerde calisabilir . Kisaca; emgelli veya engelsiz isini yapmayan bankamatik memuru olan herkes cok cok iyi bir sekilde denetlenmeli. Calismayan gitsin abi

Engelli ya da engelsiz bence verilen iş neyse o yapılmalı ekstra şunu da yapayım bunu da yapayım diye atlanılmamalı!! Zamanın insanları o kadar kötü ve o kadar insan kullanmayı sever hale geldi ki!! Öğrenin araştırın bilin ama ben yaparım ben bilirim diye de öne çıkmayın!! Bende özel ve kamu olmak üzere neredeyse 8 yıla yakın iş hayatındayım bizzat bir şey yaşamadım ama bu şekilde kullanılan engelli ya da normal çok arkadaşım oldu.. Ve evet hep diyorum engelliler arasında birlik beraberlik yok birçok engelli durumu olsa bile fiilen çalışıyor gösterilip işe gitmeden maaş aldığı için bizim toplu eylemlerimize ya da sesimize destek vermiyor aman benim düzenim bozulmasın diye.. Yoksa biz büyük bir kesimiz aslında ve gerçekten birlik içinde olsaydık çok daha güzel şeyler olabilirdi!!

Üst Alt