Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler YGS kayıt ücreti öder mi?

xpitonxd

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Engelliler Ygs başvuru ücretini engelsiz vatandaşlarla aynı mı öder ?

evet ama ygs kayıtlarına daha çok var?:/

Arkadaş YGS derken, herhangi bir açıköğretim fakültesine kayıttan mı bahsediyor acaba?

Arkadaşlar zihinsel engelli olup ygs ye giren varsa bilgi verebilirmi..kaç puan alsak Aöf de okuya biliriz...

Valla artık açıköğretim bölümlerinin de puanı var 185 baraj onu geçmeye bak ilk tercihte olmazsa bile ek tercihlerle yerleşirsin
Ablamda bu sene girdiydi puanları düşüktü ilk tercihte olmadı ikinci tercihte istanbul açıköğretim fakültesine yerleşti

YGS sınavı ücretli 55 tl ödeniyor bu sene ne olur belli değil, açıköğretim ise kayıt esnasında raporunuzla başvurursanız ücretsizdir

Birde engelliler için aöf 2 yıllık bir bölümü seçmek için puanım en az 100 mü 150 mi, yada daha fazlamı olmalı?Engellileri kategoriye göre ayırıp damı puan veriyorlar.?mesela görme engelli,işitme engelli,ruhsal duygusal engelli diye.

TEŞEKKÜRLER

xpitonxd 2 yıllık bölümler 150, 4 yıllık bölümler 180 ve üzeri puan almaları gerekiyor. Engellileri katogoriye göre değil engelli rapor oranlarına göre puan veriyorlar, ygs'ye kayıt sırasında oradaki yetkiliye açıköğretim okuyacağınızı belirtin ve raporunuzun mutlaka sisteme işlenmesini söyleyin.

Life

Cevabın için teşekkürler.Merak ettiğim bide engelliler 100 puanla AÖF 2 yıllık bölümlere girerler yazıyor aklım çok karıştı.Kimi 100 diyor kimi 150 yok mu bunun ortası.

xpitonxd Ortası yok 150 ve üzeri puan almanız şart, raporunuzu ösym'ye ygs başvurusunda sisteme kaydettirirseniz size 20 puan veriyor sınavdan da 150 alsanız 170 puan almış oluyorsunuz. 150 puan almak için 20 soruyu doğru yapmanız yeterli, 4 yanlış 1 doğruyu götürdüğü için de gerçekten doğru bildiklerinizi yapmanız bilmediklerinizi boş bırakmanız yüksek puan almanız için fayda sağlayacaktır.

Life Çok teşekkürler gerçekten şu yazdıkların çok açıklayıcı oldu. Sağol :D

Üst Alt