Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba. Emeklilik hakkım var ama henüz emekli olmak istemiyorum. Kurumum beni zorla emekli edebilir mi? Engelli olmak bize bu konuda haklar veriyor mu? Teşekkürler
İşçinin emekliliğini hak etmesi, onun uzun yıllar boyunca verdiği emeklerin karşılığını artık alabileceği anlamına gelir. Ancak işçi bazen emekliliği dolsa da çalışmaya devam etmek isteyebilir ya da hem emekli maaşı alıp hem çalışmak isteyebilir.
tr.linkedin.com
"Emekliliği dolan işçi işten çıkarılabilir mi? Bu soruyu, işçiyi kıdem tazminatı ödemeden ve derhal çıkarmak bakımından soruyorsanız, hayır çıkarılamaz.
Aynı soruyu, kıdem tazminatını ödeyerek ve ihbar süresini kullandırarak işçiyi çıkarmak bakımından soruyorsanız, evet elbette çıkarılabilir."
Normalde engelli olmayan biri de zorla emekli edilemez, fakat ihbar ve kıdem verilerek emekli edilebilir. Benim merak ettiğim şu engelli olmak ekstra bir hak sağlıyor mu? Kıdem ve ihbar verse de emekli edilemez gibi gibi