Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler zorla emekli edilebilir mi?

durasyon

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
14
Merhaba. Emeklilik hakkım var ama henüz emekli olmak istemiyorum. Kurumum beni zorla emekli edebilir mi? Engelli olmak bize bu konuda haklar veriyor mu? Teşekkürler

Normalde edilemez ama normalde suanlik öyle bir düzenleme yok diye biliyorum en azından sivil kurumlar icin

Bizim işyerinde birisi emekli oldu. Kıdem tazminatını verdiler. İşten çıkardılar. Engelli değildi. Engellilerin bu konuda hakları var mı bilmiyorum.

"Emekliliği dolan işçi işten çıkarılabilir mi? Bu soruyu, işçiyi kıdem tazminatı ödemeden ve derhal çıkarmak bakımından soruyorsanız, hayır çıkarılamaz.

Aynı soruyu, kıdem tazminatını ödeyerek ve ihbar süresini kullandırarak işçiyi çıkarmak bakımından soruyorsanız, evet elbette çıkarılabilir."

Normalde engelli olmayan biri de zorla emekli edilemez, fakat ihbar ve kıdem verilerek emekli edilebilir. Benim merak ettiğim şu engelli olmak ekstra bir hak sağlıyor mu? Kıdem ve ihbar verse de emekli edilemez gibi gibi

Kamu kurumunda çalışıyorsanız .yaş sınırını tamamlanıncaya kadar çalışabilirsiniz.

Özel sektör farklı.dilerse senin tazminatı verir işten çıkarır.yada mobling uygular zorla biraktirir.o farkli

Üst Alt