Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere 1 saat işten erken çıkma izni var mıdır?

volkano39

Üye
Konular
168
Reaksiyonlar
10
psikolojik engelli memurum. sabah 8 de evden çıkıyorum mesai 5 30 da bitiyor servisim 6 30 kalkıyor, eve gelene kadar saat 7 oluyor. acaba engelli memurlara 1 saat erken çıkma hakkı var mıdır varsa böyle bir yazı almak için ne yapabilirim?

Valiliklerin görme engelli memur icin erken cikma izni var dierlerin yok diye biliyorum

Ilac kullanmana engel deyil isyerin ama diyaliz hastasi oĺsan olabilirdi bunlar ufak bahaneler

arkadaşım kişinin engel durumuna göre değişir amirine anlat durumu yardımcı olsun. şimdi biz ne desek boş karar merci amirin.
gene beğenmiyorsan kararı bir üst makama gidersin.

bende ilaç kullanıyorum, ama iş yerinde ilaçlarım ve sıkıntı çekmiyorum . Ayrıca 5 te çıkıyorum 6-45 te evde oluyorum hemen hemen herkesin şartları sizin gibi hatta sizinki daha iyi eve 9 da gelmek zorunda olnalar var .

öncelikle geçmiş olsun. ben de engelli memurum. yüzde 92 raporum var. böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği, şeker, tansiyon, koah gibi rahatsızlıklarımdan dolayı bir çok ilaç kullanıyorum. ama bu durumu suistimal etmiyorum. amirim de bana gerekli müsamahayı gösteriyor. eğer amirinle görüşüp durumunu lisan-ı münasiple bildirirsen sana yardımcı olacaktır. ama tabii burada sizin iyi niyetiniz de önemli zira amirler bu durumu değerlendirmeye haiz kişilerdir.

kanunda var engellinin çalışma saatleriyle ilgili kanun onu okuyun

boş boş arkadaşlar mesaj yazmışlar görme engelli falan fistan engelli engellidir engelli ayrımı yapmayın psikolojik sorunlarda engelli o ilaçlar adamda halsizlik yapar herkezin kendine göre sorunları var

İşyerlerinin engellilerin çalışma şartlarına göre düzenlenmesi
MADDE 16- (1) Kamu kurum ve kuruluşları çalışma yerlerini ve eklentilerini, engellilerin erişebilirliğine uygun duruma getirmek, engellilerin çalışmalarını kolaylaştıracak gerekli tedbirleri almak ve engellilerin görev yaptıkları kadronun gereği olan işleri yapabilmeleri için engel durumlarına göre gerek duyulan yardımcı ve destekleyici araç ve gereçleri temin etmek zorundadır.
(2) Engelliler, engelliliklerini artırıcı ve ek engel getirici işlerde çalıştırılamaz

o linkte yok

paranoya

evet engelli engellidir ama arkadaşın durumu bunlardan hiçbirine uymuyor icabında ilaçlarını 1-2 saat geç alabilir ve öyle bir düzen tutturabilir.

MADDE 9- 657 sayılı Kanunun 100 üncü maddesinin sonuna aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.
[FONT=sans-serif]“Ancak özürlüler için; özür durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilir.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Memurların yürüttükleri hizmetin özelliklerine göre, bu maddeyle tespit edilen çalışma saat ve süreleri ile görev yerlerine bağlı olmaksızın çalışabilmeleri mümkündür. Bu hususa ilişkin esas ve usuller, Maliye Bakanlığının görüşü ve Devlet Personel Başkanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir.[/FONT]

gözü görmeyenler daha uyanık valla bizim burda bir görme engelli var 3 kadınla evlenmiş
deve kuşunu biliyormusunuz deve kuşuna demişler uç demişler ben deveyim demiş şu yükü kaldır demişler ben kuşum demiş

arkadaşın durumu bunlardan hiçbirine uymuyor.
neticede ilaç kullanımı saatleri değiştirilebilir.

çok konuşma zaten o körüde yazmış arkadaş kendiside görme engelli kendi menfaatini düşünüyor

Üst Alt