Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere ait araçlar için ayrılmış otoparkların gasp edilmesi ve yaptırımlar..?

babayim

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ankara ANTARES AVM de ki kapalı otoparkta bulunan Engelli Otoparkların normal araçlar tarafından parkedildiğini gördüm ve güvenlik yetkililerinden boşaltılması konusunda yardım istedim.
Onların yaptırımları olmadığını beyan etmelerine karşılık 155 trafik polisini arayıp konuyu anlattım. Polis Parkın kamuya ait olmadığını ve Antares yönetiminin bu konuyu haletmesini söyledi.
Karayolları kanununa göre yersiz kullananların cezalandırılması gerekiyor. Bu durumda cezai işlemi kimin ve ne şekilde yapması gerekmektedir?
Bizim haklarımızı kimler korumalı?

Otoparklarda engelli bölümü ayırmakla bu iş bitiyor mu?

2009 yılı için ihlal ve ceza maddesi (bkz):
Ceza maddesi: 61/1-o
Trafik ihlalinin konusu: Taşıt yolu üzerinde özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinde park etmek
Ceza kime kesilecek: Sürücülere:
Ceza miktarı: 122,00 TL. / Peşin 91,50 TL
Ceza puanı: 10
Yasaklara aykırı park edilen araçlar, trafik zabıtasınca kaldırılabilir, masraflar ödenmeden araç teslim edilmez.
Eskiden bu ihlal için şöyle bir açıklama vardı: "Özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinde park etmek". Oysa şimdi "Taşıt yolu üzerinde özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinde park etmek" şekline dönüştürülmüş. Bu da, taşıt yolunda olmayan, özel alanlardaki park ihlaleri için trafik memurlarını yetkisiz hale getiriyor.
Yani, sakatlara özel park alanı, dostlar alışverişte görsün düzenlemesi oldu çıktı!

Ben artık AVM otopark alanlarında engelli plakası olmayıp özürlü park alanlarını işgal eden araçların önüne park ediyorum aracımı. Geçen gün gittiğim de araçların hepsinin plakasını anons ettirdim gelmediler, ben de öylece bıraktım aracımı araçların önüne, 3 saat sonra geri döndüğümde sıyrılıp çıkmışlardı ama bir daha ki sefere kaçmalarına izin vermiyeceğim :) Sizler de bu gibi durumlarda bu şekilde yapıp tepkinizi gösterin arkadaşlar, tepkinizi gösterin ki adamlar geldiklerinde çıkamasınlar ve AVM ya da kurum yetkilileri ile görüştüklerinde bir problem olduğu ortaya çıksın ve bunun için bir çözüm bulsunlar. Sesimizi çıkarmayınca herşey güllük gülistanlıkmış gibi algılanıp bu sorun için bir çözüm bulmuyorlar. Daha önceden AVM yetkililerine mail de atmıştım bununla ilgili ama bir gelişme olmadı yine aynı, en iyisi bu şekilde protesto etmek.

Haydi hep birlikte engelli park alanlarını işgal edenlerin çıkmalarına izin vermeyelim, bizler de onların zamanlarını işgal edelim.

acima olmucak bizim yerimize göz dikenleri acimicaksın aricaksınız sürekli trafik polisini geliçek cezasini ayzicak...yazmak zorunda herkes böyle bilinçli olsa haklarimizi korusa arasa trafik polisini... en fazla 10dakka sonra trafik polisi yaninda olur yazdirisin cezayi ancak böyle öğrenecekler yerimize park etmemeyi

Üst Alt