Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere araç teslimi: Engelli araçlarında kdv iadesi yeni kanun..?

The.ApoLLo

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Kdv iptali, iadesi ve buna bağlı olarak mahkeme vs. tüm bilgileri araştıran biri olarak farklı bir konuya denk geldim ve bunu sizlerle paylaşıp bilgisi olan arkadaşların bu konuda beni aydınlatmalarını rica ediyorum.

Yeni kanuna göre iade hakkı doğuran bazı işlemler var ve o işlemlerin arasında engellilere araç teslimi adı altında bir madde yer alıyor. Kaynağı sizinle paylaşıyorum ve yorumlarınızı bekliyorum.

İyi forumlar dilerim.

Kaynak: KDV iadesi nedir?

Teşekkür ederim abim o konuyu okumuştum ancak merak ettiğim konu şu, Yeni kdv kanunundan sonra araç satan firmalar bize aracı kdvli verdikten sonra kdvyi geri alabiliyorlar mı? Çünkü verdiğim linkteki açıklamalar buna işaret ediyor. Kdv iadesinin önü mahkeme ile kapatıldı zaten o ayrı mesele, peki kdvyi ödeyip daha sonrasında bunu bayi aracılığıyla geri almak mümkün olabilir mi?

The.ApoLLo

Valla beni de tereddüt ettirdiniz :eek:

Şimdi mevzuata tekrar baktım, böyle bir değişiklik yok. Aşağıda hem metin hem de link olarak paylaşıyorum...

(Ek: 1/7/2005-5378/32 md.) Engellilerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş hertürlü araç-gereç ve özel bilgisayar programları

http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.3065.pdf

Evet mevzuatıda komple okudum onuda biliyorum :)) İlk yazımda eklediğim linktede gördüğünüz üzere akla sadece şunu getiriyor; Kdvli araç satan bir firma daha sonrasında o kdvyi devletten geri alabiliyor ancak bu firmanın daha önce bir hatasının olmaması gerekiyor eklediğim linkte detaylarıda mevcut :)

Ben özellikle bu konunun üzerine düşeceğim, tanıdığım firma sahipleriyle bu konu için bir araya gelip detaylı bilgi alacağım. Aldığım bilgileride burada harfi harfine sizlerle paylaşırım ki vermememiz gereken vergiyi bir daha hiç bir arkadaşımız ödemesin. Onu ödemek yerine alacağı araca opsiyon eklesinler.

ben dava açtım benim elimde de yargı tarafından kamu yararına bozulduğuna dair karar var birileri burda galeyana getirip dava açtırıyor sonra kenara çekiliyor bizde uğraşıyoruz

Haklısın dostum, ilk mesajlarımdada belirttiğim gibi yargı yolu kesinlikle kapalı orası zaten kesinleşti.

bu ülkede halkına yararına bişey olmaz. Ancak patronların ve zennginlerin yararına olur boşverin arkadaşlar.

Bu aralar iyibir habere ihtiyacimiz var bizim adimiza hersey kotuye gidiyor

The.ApoLLo

arkadaşım var mı kdv ile ilgili yeni haber..bikaç gün içerisinde yeni araba almayı planlıyorum..şimdiden teşekkürler

malesef dostum firma sahipleride bu işe bulaşmak istemiyorlar

Üst Alt