Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere "bulundurma ruhsatlı tabanca" için özel bir uygulama var mı?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sağ el ampute olan kişiler bulundurma silah ruhsatı alabilir mi, hiç alan var mı?

bende senin gibi tereddütteydim, benimde kulaklarım ağır işitiyor ama konuşabiliyorum, sağırın biraz daha iyi durumunda olanım :)) 3 sene önce ruhsat için umutsuz bir şekilde görüşmeye gittiğimde bana bulundurma ruhsatı alabileceğimi ve hatta körlere bile verdiklerini söylemiştir (şişli emniyet). senin alabileceğini düşünüyorum ama geçerli bir sebep arayabilirler.

bu başlığın değil kilitlenmesi, doğrudan silinmesi gerektiğini düşünüyorum.

Hakikaten arkadaşları bilgilendirmek gerek yasıkk çok önemli bilen hemen yazsınn...:D:D

Neden tepki veriyorsunuz anlamadım. TC yasalarına göre isteyen (gerekli gerekceyi göstermek kaydıyla) silah taşıma bulundurma ruhsatı alabilir. Burada arkadaşımız muhtemelen silahın "sağ" elle kullanıldığını düşünerek "sağ el ampute" olanlar silah bulundurma ruhsatı alabilirmi diye sormuş. Her vatandaş gibi onunda silah almaya hakkı var :) merak etmiş sormuş kızmaya v.s hiç gerek yok..sevgiler.

Ben hırsızlık la ilğili bilgi istemiyorum tc vatandaşlarına verilen bir hakkın engellilere bir ayrımcılığı varmı diye sordum bunda yanlışlık varsa değil bu başlığın silinmesi ben bu siteye birdaha girmem cahil cahil konuşman

Silah taşımak ayıp değil .Kendini savunmak ne zamandar beri yanlış yani umarım kullanmaya gerk kalmaz inşallah .Bu konunun kitlensin silinsin diyen arkadaş sen bi tehlikeyle karşılaşınca sakın karşıkoyma en fazla ölürsün töbe töbe.:mad:

bu başlığın değil kilitlenmesi, doğrudan silinmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sevgili arkadaşlar cocarbilgin beyin isteği gayet mantıklıdır
her kez hür iradeye sahiptir
kanuni yoldan bir sakıncası yoksa her isteyen PARASINI ÖDEDİKTEN SONRA istediği bir ürünü alma hakkına sahiptir.
Bir şeye karşı çıkmadan önce o konu hakkında yeterli bir bilgiye sahip olunmalıdır.
özellikle silahlarda yeterli bilgi sahibi olunmadan sahip olunmayacak aletlerdendir
SİLAH ile GÜL arasında hiç bir fark yoktur yeterki yerine ve zamanına göre kullanabilme yeteneğiniz ve güveniniz olsun.
silah sahibi olan çoğu insandan şu sözü duymuşumdur.
( cebimde polis taşıyamıyacağıma göre silah taşıyorum )
kanuni yoldan silah bulunduran veya taşıyan herkez suçlumudur.
hepinize sevgiler

90 yılında,
babasının o günlerde yaşadığı
bir husumet yüzünden
edindiği
silahla oynarken
adapazar'lı aykut,
ki o,
o günlerde meşhur olan
yakını olduğunu iddia ettiği
fb'li aykut'a öykünürdü,
belki de
babası
onun adını koymuştu,
söylememişti o'na
gazi amcası
silahların bir gül gibi
koklanabildiğini.
hep annesi beklerdi
başucunda,
artık ömür boyu da
bekleyecekti.
ne bilsin aykut
nerden bilsin
silahların koklanacağını
gazi amcasının
kokladığı gibi...........

ismail bey hayırlı geceler,
yine tekrar ediyorum bir ürünü almadan önce nasıl kullanılacağını ve tedbirinin nasıl alınacağını mutlaka ama mutlaka öğrenilmesi gerektiğinin bilinmesi gerekir.
bizim halkımızın çok kötü bir huyu vardır her şeyi çok biliriz (kurallara uyanlara teşekkür ederim) imal edilen her ürünün kullanma kılavuzu vardır fakat halkımızın okuma alışkanlığı olmadığından bu kılavuzları okumazlar hatta kullandıkları ilaçların içinden çıkan prospektüsleri bile okumazlar bu ilacın yan etkileri varmıdır varsa nelerdir diye sonrada şikayetçi oluruz şöyle oldu böyle oldu diye.
Araba anahtarınızı görünür bir yerde bıraksanız ve çocuğunuz bu anahtarı alıp arabanızı kullansa ve kaza yapsa suç kimde olur.
arabadamı?
çocuktamı?
yoksa tedbir almayan
araç sahibindemi?
yinede duyarlılığınız için teşekkür ederim.
insan sağlığı her türlü zevkin önündedir.
hayırlı geceler

haklısın !
Dolusunu biliyorsan,söylede muhabbetleşelim!

ismayil
söyleyecek başka söz bulamıyorum ismayıl arkadaşıma katılıyorum ve yazdıklarını çok güzel buluyorum...

kavgayı yada silahlanmayı onaylamıyorum ama bunu yapan merci belli zaten ruhsatı verenler merciler bunun nedenini amacını onaylayıp veriyolar.. engelli engelsiz farketmez.. birde burda herseye olumsuz klavye basında yazan arkadaslarıma bir sorum kaç tanesi ne kadar hayatın içinde acaba bilmiyorum ama.. hiç tekerlekli sandalyede kavga etmek zorunda kaldılarmı? benim basıma geldi.. 7 senedir esnaflık yapıyorum, beraber yasadıgım bi annem var, ve onu herseyden gozetmek zorundayım, bu yaz dukkan komsularından biri annemin ustune yürüdü allahtan o anda ben yoktum, dediğim adamda aksamları bi barda bodyguard.. takribi 185 boyların 100kilo falan.. neyse once ilk konustuk, sonraki hırgürde karakolluk olduk, karakolda bıcak cektim kibarca uyardım, en son hır gürdede iki tane yumruk atmak zorunda kaldım ama!! attıgım yumruklar tabiki karsımdaki adamı yere yıkamadı oturdugum için!! şimdi soruyorum ya araya birileri girmeseydi de o adam bana yumruk atsaydı?? yere dusseydimde yerde beni tekmelemeye devam etseydi?? yada baska zamanlardada bir sürü olay oluyort.. malesef sokaklarda hayatın içinde oldugunuız sürece nelerle karsılasıyorsunuz? ve gene malesef cogu zaman insanlar sizin tekerlekli sandalyede olmanızı farklı kullanıyor.. dişinizi göstermezseniz vur ensesine al lokmasını zannediyorlar...

sacma....

gazi78 nickli arkadas iyice sacmalamiş.yok gül yok silah vs.demogoloji yapma kardesim silah meselesinin burda ne işi var.ayrıca bulundurma belki ama tasıma ruhsatı verilmemesi lazim :mad: sonra herkes kendi hakkını kendi arar kurtlar vadisi misali.... gazi78 nickli arkadas aklini basina al derim..:cool:

2sene önce gaz tabancası aldım arabada taşıyorum.
göz yaşartıcı sprey aldım çantamda taşıyorum.
bu sene maddi olarak biraz rahatlarsam taşıma ve bulundurma ruhsatı alıcam.
trafikde geçen gece geliyorum bi araba yol karanlıktı
epey sıkıştırdı beni arabanın içi de at hırsızı kılıklı adam doluydu.
zaten nerde kuş serisi araba kullanan varsa direkt çıkarıcaksın silahı:)
öyleki durma noktasına kadar sıkıştım yolda.
yani böyle durumlarla herkes karşılaşabilir,
kesin sıkarım bacaklarına tehdit hissedersem
3-5 tane :) bana güven veriyor sadece kendimi koruma amaçlı almayı isterim açıkcası.
sevgiler..

LÜTFEN DİKKAT fevzi bey ile biz 10 yıldır aynı şirkette çalışıyoruz. şu an için şirketimizin ismini vermeyeceğim ( bir daha saçmalarsa yazarım iyi düşünsün ) kendisi sevdiğim TOKAT,lı bir arkadaştır. yanlız bazı konuların ne kadar hassas olduğunu idrak edememektedir.
feyzi bey , cocarbilgin arkadaşımızın sorduğu soruya cevap verebilmek için bu konuya girdim fakat yanlış yerlere çekmeyin ve ortamı germeyin lütfen. Bu sitede BİLGİ PAYLAŞIMI YAPALIM.her kes saygı çerçevesinde cevap versin veya vermesin teşekkürler.

klasik türk insanı isde(gazi78). sitede hemen kendini belli ediyor.yok iki tane sıkarım yok ruhsat alirim.insan gercekden maddi konuda rahatladıkdan sonra bu tür işlere atiliyor bence.simdi size sormak istiyorum ne olduda kapkaç terörü bir anda bitdi sanki bicak kesmiscesine yok oldu.herkes silahlandı ondanmi oldu acaba........:confused: :confused: :confused:

Arkadaşlar burada arkadaş son derece basit bir soru sormuş o soruyu aydınlatacak bir cavabınız varsa onu yazın.
Bireysel silahlanmaya karşı olup olmamak ap ayrı bir konu gerekirse o konuyu ayrı bir başlıkta hep birlikte tartışırız ama burada arkadaşın sorusuna cevap olmayacak yazıları yazarak ortamı germeyelim lütfen.

Halil;

Konu sulandırmada veya konu saptırmada üstümüze yok.
Sade bir soruydu. Hakkı olup olmadığını sordu.

Silah Bulundurma ve taşıma ruhsatı verilemeyecek durumlar:
Psikiyatri:
- Psikiyatri hastalığı olanlara
- Kişilik bozukluğu olanlara
- Alkol uyuşturucu bağımlılığı olanlara
- İmpuls kontrol bozukluğu olanlara silah ruhsatı verilmez.
Ortopedi:
- Üst extremetelerden 2 sini de kaybetmiş olanlara
- Kas iskelet sisteminde ileri derecede hareket kısıtlılığı olanlara
- Protezi olup kullanım uyumluluğu gösteremeyenlere silah ruhsatı verilmez
Nöroloji:
- Serebrovasküler hastalık geçirip silah kullanmasını engelleyecek sekeli olanlara
- Miyotonik rahatsızlığı ve ileri derede miyopatisi olanlara
- Epilepsi hastalığı olanlara
- Ellerde tremoru olanlara
- Mental retardasyonu olanlara
- Demansı olanlara
- Üst extremitielerde periferik sinir bozukluğu olup, silah kullanmasına engel teşkil
edeceklere
- Denge kaybına neden olan serebeller sistem rahatsızlıkları olanlara silah ruhsatı
verilmez.
Göz:
- Düzeltmeli veya düzeltmesiz olarak bir gözün görmesi 2/10’dan aşağı, her iki gözün
görme toplamı 12/20’den az olanlara
- Silindirik değerlerin toplamı –5 ten ve +3 den daha yukarı değerdeki refraksiyon
kusurları olanlara
- Gece körlüğü olanlara
- Ptozis-hemiptozis olanlara
- Diplopi ve paralitik şaşılık olanlara
- Görme alanı defekti olanlara
- Renk körlüğü olanlara silah ruhsatı verilmez.
Görmeyi zamanla azaltabilecek (katarakt, makula dejenerasyonu, retinopatiler)
hastalığı olanlara yılda bir kez göz muayenesi istenir.
KBB:
- Her iki kulak için ayrı ayrı fısıltıyı 2.5 metreden duymayı engelleyen işitme kaybı
olanlara

Dahiliye:
- Vücutta aşırı düşkünlük yapmış herhangi bir dahili hastalığı olanlara silah bulundurma
ve taşıma ruhsatı verilmez.

YÖNETMELİK İÇİN TIKLAYINIZ: http://www.ibtf.ibu.edu.tr/yonetmelikler/silah_ruhsat.pdf

Arkadaşlar her kafadan bir ses çıkmış kimi sıkarım bacaklarına kimiside hiç bulaşmayın demiş...
Öncelikle arkadaşlar Ateşli olan bütün silahların tamamı tehlike arz eden (KURU SIKILAR DAHİL)ve kesinlikle bilinçsiz ellerin eline geçmemesi gereken son derece tehlikeli savunma araçlarıdır ve kesinlikle oyuncak değildir ve sırfı zevk olsun diye, meraktan veya belime takıp etrafta gezineyim forsum olsun benden korksunlar diye alınmaz öncelikle bunu bilin ve ona göre satın almadan önce :
1-Benim gerçekten bir silaha ihtiyacım varmı ?
2-Şahsıma karşı tehlike unsuru oluşturabileceğini düşündüğüm bir şeyler varmı ?
3-Silah kullanabilecek potansiyele ve iradeye sahipmiyim (DİKKAT ÇOK ÖNEMLİ)
4-Bu silah ile başıma olası bir vukuat meydana gelirse kendimi karşımdaki insana öldürücü bir zarar vermeden öncelikle yıldırabilecekmiyim ve yıldıramasam sadece etkisiz hale getirmek için öldürücü olmayan noktalarına ateş edebilecek kadar soğukkanlılığımı koruyabilecekmiyim..(BUDA ÇOK ÖNEMLİ)
5- 4. maddeyi uygulamak için kesin eğitim alacağım diyebilecekmiyim kendime?
6-Ateşli bir silahı kullanmak için kişinin belli bir psikolojinin üstünde olması ve psikolojisini o an koruyabilmesi çok önemlidir.
7-Ateşli bir silahı kullanmadan önce mutlaka poligon eğitimi almalıyım
8-Şahsi irademe güvenebilirmiyim panik anında nasıl bir tepki gösterebilirim.?
9-Vukuat anında öncelikle soğukkanlılığımı koruyup sinirlerime hakim olabilecekmiyim?

Arkadaşlar silah oyuncak değildir ve SİLAH HATAYA GÖZ YUMMAZ. bunu mutlaka kafanızın bir köşesinde kazımanız gerekir...Kullanırken saklarken çok dikkatli olmanız gerekir.Ev ortamında ebeveyn varsa kesinlikle bulamayacağı yerlerde saklanması gereklidir. Sizin dışınızda yerini kimseye söylememeniz gerekir
Yukarıdaki maddeleri uygulayabilecek potansiyele,iradeye sahip arkadaşlar isterlerse ben engelliyim tek başıma yaşıyorum veya kenidimi olası bir vukuat karşısında savunamayacak bedensel engelim var diyorsanız ve gerçekten ihtiyaç duyuyorsanız silah ruhsatı alabilirsiniz.. fakat eğer kendine güvenmiyorsanız ve sırf evde bir kösede bulunsun diye istiyorsanız hiç bulaşmayın....

[SIZE=5]SİLAH BULUNDURMAK VE TAŞIMAK ÖNCELİKLE GÜÇLÜ SAĞLAM İRADE SAĞLAM PSİKOLOJİ, SABIR,SOĞUKKANLILIK VE SAKİN BİR KİŞİLİĞE SAHİP OLMAK İSTER.BU ÖZELLİKLERDEN BİR TANESİNE DAHİ SAHGİP DEĞİLSENİZ EĞER BAŞINIZA İŞ AÇARSINIZ.[/SIZE]

Asıl konuya gelecek olursak eğer solaklar için üretilmiş silahlarda bulunmaktadır sağ elini kullanamayanlar için....

Aklıma gelmişken yazayım bazı arkadaşlar kurtlar vadisine fazla kaptırmış kendini sanırım:D Gerçekler dizilerde izlediğiniz polat alemdarların ellerinde oyuncak yapıp mafya vari sağa sola ateş ettikleri gibi değildir öyle topuklarına 2-3 tane sıkarım görür gününü demeye benzemez bu işler...

Silah almaya kesin kararlı iseniz mutlaka faturalı dükkan ürünü olan sıfır makine alın..Oradan buradan kaçak köçek kullanılmış ne olduğu kimden geldiği belli olmayan merdiven altı satılan silahlarıvea kurusıkıdan bozma sahte silahları sırf ucuza kapatayım diye sakın olaki almayın başınıza çok büyük dertler açarsınız..Her silahın kendine özgü kurşunda bıraktığı BARİSTİK (Boş kovanda iğnenin bıraktığı iz) dediğimiz iz vardır bu sayede silahın kime ait olduğu sabıkası varsa bütün ceremesi gpt raporlarında ortaya çıkar..Almış olduğunuz makine daha önce cinayete,soyguna,gaspa ve hırsızlık olaylarına karışmış olabilir .Bu yüzden ikinci el veya yasadışı yollardan(yasadışıya zaten sakın girmeyin) silah edinmeden önce tekrar düşünün başınızı yakabilirsiniz yapmadığınız suçun üstünüze kalmasına neden olabilir ve hayatınızı karartırsınız...........

arkadas varmiymis boyle bir kolaylik falan bilen soylesin bilmeyende karismasin kim isterse sartlaritutarsa alir

babam doğuda polis olduğu halde ben bile taşıma alamıyorum. çevrede herkes bizim devlet görevlisi olduğumuzu bildiği için bu olaylı günlerde evden dışarıya zorunlu ihtiyaçlarımızı gidermek için gidiyoruz.
Taşıma ruhsatını herkes alamaz ! Öyle parayla alırım havasına girmeyin. Bu öyle sahte rapor çıkartırıp engelli olarak devlet işine girmeye benzemez. dakikasına atarlar içeri ne olduğunu anlayamazsınız.

taşıma ruhsatı almak için gerçek bir tehdit olmalı örneğin kuyumculuk gibi sürekli fazla miktarda parayla uğraşan birinin soyulma ihtimali yüksektir bu nedenle sabıkası ve ruhsal durumunda sorun yoksa taşıma alabilir bulundurma almak daha kolaydır yalnız unutmayın taşımanında bulundurmanında yıllık vergisi var silah gereklimi konusuna gelirsek ben tskda bulunduğum sürece beylik tabancamı daima gemi silahhanesinde bulundurdum benim için o dönemde gereksizdi lakin şuan herhangi bir olayda kendimi hiçbir şekilde savunamam 10 yaşında bebe gelse eline sopa alsa evire çevire döver bu nedenle silahımı yanımdan hiç ayırmıyorum
NOT: silah tsk döneminden kalma o nedenle ruhsat nasıl alınır bilgim yok

evet arkadaşlar varmı parapleji olupta silah ruhsatı alan...ben de meraklandım..fiziksel engeli olan alamaz diyor yönetmelik ama özel bi durum var mı bilen

Paraplejik omurilik felci, üst extremlerde sorun yok.
Var mı bulundurma ruhsatı alabilen ?
Güncel bir bilgisi olan var mı ?

Hort.(Konuyu hortlatmak Manasında)Bende almak istiyorum artık gerekmeye başladı hiç güvende değiliz.
Varmı alan arkadaşlar?

Üst Alt