Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere elektrik ve doğalgaz indirimi var mı?

Ufukalp abi
Engelli ve 65 yaş muhtaç olanlara .80 tl kadar elektrik yardımı var:)
Yani 80 tl fatura dan düşülüyor.

2022 alıyosan devlet belli bir elektrik yardımı ediyo

Kağan55
Elektrik desteği için engelli olmak yeterli değil, gelir kriteri de var. Elektrik desteği düzenli sosyal yardım alanlar için.
Yani genel olarak engellilere elektrikte indirim var dememiz mümkün değil.

Ufukalp
Evet abi doğru.pardon
Ben bir an engelli olduğuna göre yardıma muhtaç diye düşündüm.
Ama doğru düzenli yardım ve engelli maaşı alanlara var bu destek:)

Kağan55
Şu dünyanın haline bak be Kağan, engelli denince bizim bile aklımıza hemen gariban geliyor. :) :)

Ufukabi:):)

Enrahın filmi gibi acıların çocuğu:D

Elektrik indirimini geçtim, serbest tüketici anlaşma/indirimlerini fes ettiler.

Doğalgaz da da herhangi bir indirim yok.

Elektrik desteği konusunda arkadaşlar bilgi aktarmışlar.

şahin1071 2022 den yararlanan ve kıreterlere uygunsa. elektirikte 2 kişilik ailede 40 tl 4 kişi ve üzeri ailelerde 80 tl indirim var. su da :% 40 indirim var. yıldırım röportajın da eyer kazanırsak sadece ist için doğal gaz :% 50 indirimli kullanıcak dedi tabi palavra kazansınlar susarlar..

fkrtce

Abi amacım siyası polemik yaratmak değil ama sadece beklenti oluşmaması adına söylüyorum. Doğalgaz belediyenin kontrolünde değildir. BOTAŞ ve dağıtım şirketleri kontrolündedir. Fiyatları BOTAŞ belirler, dağıtım şirketleri karlarını üzerine eklerler sadece.

BOTAŞ'da illere göre fiyatlama yapar, EPDK sitesinde yayımlar, müdahale edilmez. Hatta Aydın B.Belediye Başkanı Çerçioğlu, en yüksek rakamları biz ödüyoruz diye itiraz etmiştir. Sonuç alamamıştır.

%50 indirim vaadi gerçekleşmesi için BOTAŞ'ın İstanbul ilinde tarifeyi düşürmesi lazım ki herhalde diğer iller buna sessiz kalmaz ve mutlaka iptal ettirilir.

fkrtce

Merhaba şantiye elektiğinde de geçerli mi? Oturduğumuz ev şantiye olarak görünüyor

Doğal gaz dağıtım şirketleri indirim yapmıyor, sadece engelli olup olmadığımızı abonelik tipini seçerken işaretliyorlar bunun nedeni de öncelikli müdahale edebilmek herhangi bir durumda bunu da bizim için değil kendi bi taraflarını korumaya almak için yapıyorlar.

Ben İstanbul için Hem İGDAŞ'a hem de CK Elektrik'e talepte bulundum,

İkisinden de olumsuz yanıt geldi. :mad:

CK Boğaziçi:
Sayın Müşterimiz,
Engelli vatandaşımıza yönelik herhangi bir indirim kampanyamız bulunmamaktadır.
Bilgilerinize rica ederiz
iyi günler dileriz.

İGDAŞ:

Sayın ......,
02/05/2001 tarihli ve 24390 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu uyarınca tüketiciler abone veya serbest tüketici olarak sınıflandırılmış olup, özel sağlık durumunu haiz tüketici grupları için herhangi bir indirim mekanizması öngörülmemiştir.
Saygılarımızla

***Neri*** geçmez paşa hane şart.
Klavyetor düzeltme yapma .% 40 Türkiye geneli ama hak sahibine..
StratoS elektirikde değil abicim sosyal bolitika bakanı ilgileeniyor. hak sahibi ise yüzdesini ödüyor.

Klavyetor
Doğru olduktan sonra yanma ile donmanın farkı yok bize.
Allah doğruluktan ayırmasın. :)

Beni clkbogaz elektrik idaresinden aradilar engelli raporumunistedi bana numara verdi 0542 li bu noya raporunuzu iletin dedi ilettim bende indirim yoksa niye istedi

Namedrop
Clk boğaziçiden aradıklarına emin misiniz?
siz her hangi bir başvuru yaptınız mı ?

Üst Alt