Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere emlak vergisi indirimi var mı?

xcoll

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
0
iyi gunler...

ben çalışıyorum be yüzde 50 engellıyım..

bır konut aldım emlak vergısınden 200m2 dusuk ise yaralanabılıyormusuz

acaba dıyorum benım ev 100 m2 BENDE BU INDIRIMDEN YARARLANABILIRMIYIM ..

EGER EVETSE NE YAPMAM GEREKIYOR ..

1-TEK MESKENI OLAN ÖZÜRLÜLERE AİT İNDİERİM.BİNA BİLGİSİ BİLDİRİM FORMU
2-HİÇBİR GELİRİ OLMAYAN TEK MESKENLERINE AİT TAAHHÜT BELGESI

bu ıkı formu buldum bunları dıoldurup rapoırla bırlıkte beledıyeye vemem yeterlımı ..

bilgisi olan yazarsa sevınırım .

yararlanmanız lazım belediyenizle görüşün derim

hangi birim ılgılenıyor bu konu ıle acaba

Emlak Vergisi Muafiyeti Engellilerin brüt 200 m2’yi geçmeyen bir konutu bulunuyor ise bu konutun emlak vergisi ödenmeyecektir. 1319 sayılı Yasa’nın 8. Maddesi, bununla ilgili yetkiyi Bakanlar Kuruluna vermiştir. Bakanlar Kurulu yasanın verdiği yetkiyle emlak vergisi oranını engelliler için sıfır olarak belirlemiştir. Bununla ilgili olarak konutun bulunduğu belediye başkanlığına sağlık kurulu raporunuzla birlikte bir beyanname verilmesi gerekmektedir.

Dayanak: 1319 sayılı Emlak Kanunu 31.12.2005 tarih ve 26040 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 47 seri numaralı “Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği”

Kanun acık. Yalnız Belediyeden ne gibi belgeler isterler bilmiyorum. Siz İlgili belediyeyi ararsanız mutlaka bilgi vereceklerdir

Elinizdeki sağlık rağorunuzla bel. ye gitmeniz yeterli..
Tapu foto nuzu götürün..
Sadece bir defa bel. gitmeniz yeterli..

Ben bu kanundan faydalanıyorum.tek konutun varsa adına kayıtlı başka mülkiyetin yoksa tapun ile vergi verdiğin belediyeye özürlü kimlik kartın ile başvuruda bulunursan sana gerekli formu verirler.selamlar...bursa dan ismail:(

çok sağolun ...cevaplar için .. ben yarın bld gıdıp soruşturayım .. gelişmelerı yazarın baska arkadaslar varsa bılgılensın dıye

meraba arkadaslar benım 1 tane evım var ama oglum ozurlu %60 ev benım uzerıme ben vergı ındırımınden faydalanıyormuyum -nasıl tesekkurler

başbakanlığın vermiş oloduğu özürlü kimliğinizle belediyeye gittiğinizde size 5 yıllık muaf beyannamesi veriyolar 5 yıldan sonra yine gidiyorsunuz vergi filan almıyorlar

arkadaslar ozurlu kımlık kartını nasıl alcam raporumuz var rapor yeterlı olmuyormu tesekkurler

Üst Alt