Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere fazla mesai yaptırılmaması gerekir diye ücret de veremeyiz diyorlar!?

_ygt_

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar Merhaba bir sorum olucak. Ben 696 khk ile belediye sirketine engelli memur statusunde gecen bir calışanım. 696 khk'dan sonra benim yaptigim ek mesai ucretleri engelli calisanin mesai yapamayacagi gerekcesiyle yatirilmamaya baslandi. Kisaca anlatmak gerekirse ben calistigim kurumun neredeyse tum tanitim videolarini vs hazirliyorum ve begeniliyor, alternatifim olsa da benim calismalarim begeniliyor.

Malumunuz secim donemi oldu ve benim bulundugum kurum siyasi olarak degisti. Onceki donemde hakkimi alamasam da mucadele ile yaptigim fazla mesailerde is yogunluguna gore yaptigim fazla calisma kadar gelmiyordum. Ancak suan yonetim degisti ve sancili bir surec. Yine mesailer sarkmakta hafta ici ve haftasonu hic bir saat zaman kavrami olmadan rahatsiz edilmekteyim... ve ben mesai de alamiyorum. Isimi kaybederim korkusuyla da suan henuz kurum oturmadigi icin kimseye birsey de diyemiyorum. Sizlerden ricam, ne yapabilirim nasil bir yol izleyebilirim?

Günde 8 saatlik mesaine sadık olduğun ve verilen işi zamanında ve istenen şekilde yaptığın müddetçe kimse seni işten çıkaramaz. Öyle kolay değil engelli memuru sudan sebeple işten atmak, 657 lisin değil mi?

657 değil, 696 khk ile belediye şirketi personeli olduk memur sayılmaz açıkcası. Direk benim yaptığım işler başkanla alakalı olduğu için. Whatsapp üzerinden vs. tabi ki üslup normal ancak yapılması gerekiyor vs. şeklinde mecburen yapıyorum. Şuanda herhangi bir karşı cevapta yani engelli olduğum için mesai almadığımı vs açıklama fırsatım olmadı, ters düşmemek için devam ediyorum bu şekilde ancak süreklilik arz ederse ne yapmam gerekir diye açtım bu konuyu açıkcası.

Şirket personeliysen işin memura göre daha zor, şirket personellerine her işi yapırıyorlar, bizim işyerinde de öyle.

Üst Alt