Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere gayrimenkul Alım-satım vergisi var mıdır?

Zorro

Aktif Üye
Konular
247
Reaksiyonlar
1
engellilere gayrimenkul Alım sAtım vergisi varmıdır?

mubarek gunde moralim bozuldu.defterdarlıkdan zArf geldi bugun.
15 gun icindebelge ve fatura ile beraber vergi dairesine bildiriniz.
aksi taktirde ceza islem baslatılacaktır.
boyle yazar zarfda. bu nedir?

%94 engelliyim.
2014 yılında daire sattım uste para katarak yeni daire aldım icinde oturum.

omudur soylenen?

ne yapmam gerekiyor.yardımlarınıız icin tskur ederim.

Buyuk ihtimalle dairenin degerini tapuda dusuk gosterdiniz. Alirken veya satarken konut kredisi kullanildiysa ve bu konut kredisi tapuya bildirilen degerden yuksekse vergi dairesi bunu bankadan aldigi bilgiyle ögreniyor. Alici ve saticiyla ayri ayri gorusup dairenin gercek degerini ogreniyor; buna gore fark vergisini cikartip cezayla size teblig edecektir.

tsk eerim bilgi icin dahaa gitmedim defterdarlıga 20 km uzaklıkta.
ev vergisinden zaten muafım. sattığım evi 130 metrekareydi.
fatura ne yok tapuda islem yapıp alıcıya devrettim.kredi cekmis bankadan 67bin tl yi uste 30 daha katarak Ev aldım.
Şimdi bana ev alım satım vergisi borç çıkarırlar mı?

2014 yılında satmış olduğunuz dairenin yeni sahibi evin bulunduğu belediyeye beyanda bulunmadı ise eğer o evin vergisi üzerinizde işlemeye devam eder dilerseniz belediyeye giderek emlak servisi ile görüşüp binayı sattığınıza dair bi dilekçe verin sorun çözülecektir.

Evet belediye geçen ay gitmiştim sattığım evin vergiden çıkarttım.
yeni aldığım evi vergiden muaf ettim.

Şimdi bana ev alım satım vergisi borç çıkarırlar
mı ?

Tapuda sattiginiz evi kac lira beyan ettiniz ve kac lira tapu harci odediniz? Alan kisi kac lira kredi cekti? Kredinin ustunu nakit mi verdi yoksa bankadan havale/eft yapti? bunlar onemli. Vergi dairesi ev bedeli olarak "kredi + bankadan gonderilen para" beyan etmenizi isteyecek.

((cekilen ev kredisi + bankadan gonderilen para) - tapuda beyan ettiginiz tutar) x %0.3 vergi odeyeceksiniz. Birde usulsuzluk cezası kesebilirler

http://www.gib.gov.tr/mukellef-hizmetleri/tapu-islemlerinde-gercek-degerin-beyani

> SORU 7: Tapu Harcı Eksik Ödenirse Ne Olur?
Tapuda yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin veya beyan edilen devir ve iktisap bedelinin gerçek durumu yansıtmadığının (bir diğer ifadeyle harcın gerçek devir bedelinden daha düşük bir bedel üzerinden ödendiğinin) tespit edilmesi halinde, aradaki fark üzerinden hesaplanan harç ikmalen veya re'sen tarh edilerek hem gayrimenkulü devreden hem de devir alandan tahsil edilir. Ayrıca, bu suretle tarh edilecek tapu harcı için, devreden ve devralan için ayrı ayrı harcın % 25’i oranında vergi ziyaı cezası kesilir.

tapu harcı yapılmadan
tapu verirlermi.

tapu zaten sizde olmali. Tapuyu almadınız mı?

2014de o eevisattım tapu daire alım satım gerçeklesdi.
20015 de ev alırkende aynen.

Tapu ya da 1000 lira para verdik
Tapu dairesinde tabi

erdal71

çıkarmazlar ama belediyenin çalışanları bazen bizim muhafiyetle ilgili evrakları işleme koymayı unutabiliyor bu durumda vergi borcu çıkıyor yıl sonundaki ikinci taksitlerin ödeme döneminde belediyenin web sitesinden borç sorgulama yapın veya yine belediyeye giderek sorgulatın bu sayede içiniz rahat etmiş olur ...

b

daha giitmedim deftrdarulıga

2015 aldıgım ev icin 2 yıllık ev vergisinde belediyeye 100 tl o dedim vallahi geçen ay.
raporumuda verdim vergiden muaf bundan sonra

onceki sattıgım evi alan kisi bildirmemis belediyeye.
Şimdi ceza bana mı gelir onamı gelir?

Üst Alt