Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere hangi faturalarda indirim var?

musberat

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
bir su faturasinda yararlaniyorum..ev ve araba yillik vergileri yok galiba baska var mi…..BURSA İCİN DOGALGAZ ELEKTRİK VS

musberat
Doğrudan indirim uygulanan tek fatura şu faturası.
Elektrikte düzenli sosyal yardım alan muhtaç engellilere faturadan düşülecek 80 TL gibi bir elektrik desteği var.
İnternet aboneliklerinde %25 indirim.
Ev dediğiniz evet yıllık emlak vergisi de tek ev ve 200 m² altında olması şartıyla muaf.
Motorlu taşıtlar vergisi muafiyeti için ise ya aracın ÖTV istisnası ile alınmış olması, ya da ek olarak özel tertibat monte edilmiş olması gerekmektedir. %90 ve üzeri rapor ile alınan araçlarda MTV muafiyeti için tertibat şartı yoktur.

yani %40 raporla ALİNAN HER MOTORU TASİT VERGİDEN MUAF DEGİL

Kısa calisma odenegi hakkinda
bir otel icinde market isletiyorum ve otel bomboş bu aralar..ben de izin aldim virusten ve marketi acmiyorum…yanimda calisan var ve 3 ay boyunca kisa calisma parasi aldi… sorum şu 3 ay daha uzatilacakmis isten cikarma yasagi ve dolayisiyla bende acmayacagim marketi… calisan maas almaya devam edebilir mi?

musberat
%90 altında rapor ile alınan araçlar zaten tertibatlı olur. Sadece otomatik vitesli olup ayrıca bir tertibat olmayan araçlar için vergi daireleri sorun çıkarıyor, o konuda da açılmış davalar var.
Kısa çalışma ödeneği azami 3 aydır, gerekli görülürse sadece cumhurbaşkanı tarafından 6 aya kadar uzatılabilir. Geçtiğimiz günlerde normalleşme süreci başlatıldığından kısa çalışma ödeneğinin uzatılmayacağı açıklandı.

musberat
O son haberlerden birinin linkini atar mısınız buraya ?

musberat
Verdiğiniz linkin neresinde kısa çalışma ödeneği uzatılıyor gibi bir cümle var ?
Fesih kısıtlaması denen işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği farklı şeyler.

dosum sen isten cikarma yasagina kazancin kisitli olursa nasil uyuyorsun?… Ee İSTEN CİKARMA YASAGİ OLDU TAMAM PEKİ DEVLETİN DEDİGİ YASAGİ BANA NASİL UYGULATACAK… GELİRİN YOK İSTEN CİKARMA DA YOK PARAN DA YOK ..NERDE MAAS KİM ODUYOR TARLADA Mİ YETİSTİRİYORSUN

tt net den indirim aldım 20 gün sonra indiriminiz uygulanacak dediler indirim başladı müşteri hizmetleri aradı tahatüt bitti diye fiyatı yine aynı oldu 70 lira :)

dosum sen isten cikarma yasagina kazancin kisitli olursa nasil uyuyorsun?… Ee İSTEN CİKARMA YASAGİ OLDU TAMAM PEKİ DEVLETİN DEDİGİ YASAGİ BANA NASİL UYGULATACAK… GELİRİN YOK İSTEN CİKARMA DA YOK PARAN DA YOK ..NERDE MAAS KİM ODUYOR TARLADA Mİ YETİSTİRİYORSUN

Bunun neresinde üslup bozuk? Devlete soruyor "bizi sulayarak mı hayatta tutacaksınız?" diye. Soru haklıdır.

Bence Ufukalp sen burada üzerine alındın konuyu. (Alttaki kırıcı mesajları siliyorum)

OturanBoğa
Tamam Bülent, son mesajı kendisi attığı, benim cevap bile vermediğim halde durup durup 18 gün sonra tekrar hakaret yağdırması da benim suçumdur kesin.
Kalın sağlıcakla...

engelli vatandaslarin yapabildiğim kadar hakkini sorgulamak aramak kendi ugrası alanimdir…yazdigim gibi uslup vs bilmem ne birsey yok ortada..ben devlete sorarim sen ne saglayacaksin ki ben de maas odeyeyim… Kİ KALDİ Kİ TAN TAHMİN ETTİGİM UZERE UZATİLDİ… BEN DEMİSTİM YOK ÖYLE DEGİL FALAN DENDİ AMA ORTADA İSTE

Üst Alt