Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere karşı işlenen suçlarda fazladan ceza var mı? [Hukuk]

myratyilmaz

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Çalıştığım okulda tehdit edildim ve hakarete uğradım. Hakaret sahibi şahısdan şikayetçi olmam durumunda ben engelli olduğum için o şahıs fazladan ceza alır mı?

Bu konuda ceza kanunu ne diyor?

Bu konuda bazı kendini bilmez cirkef insanlar ne yazıkki ulkemizde mevcut!
Bir keresinde kendi arabasında engelli bir cocugu oldugu halde, 60 yaslarında bir adam tamamen haksız olmasına ragmen beni dovecekti.Pompacı araya girmese neler yasardım bilmiyorum! Yani sırf engelli bir cocugu var diye,şiddet girişimine karşı koymamıstım ama adam bence hasta ruhlu bir adamdı.
Bende sizin yazınıza itibaren paylaşayım dedim.Kendinizi yalnız hissetmemeniz için...

Ama sunuda iyi biliyorumki,o an kim ne yaparsa ona kar kalıyor.Sonrasında şikayet bile etsen yasadıgınla kalıyorsun!!!

Tck da duyma ve işitme özürlülerin suç işlemesi halinde özür durumları kanuni indirim sebebi olarak kabu edilmiştir.örneğin işitme ve duyma özürlü kişiler suç işlediklerinde diğer kişilere oranan daha az ceza alırlar.

Bazı suçların özürlü kişilere karşı işlenmesi halinde ise suçu işleyen sanık daha fazla ceza almaktadır.

Üst Alt