Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere Müjde! Rapor Çilesi Son Buluyor ..İşte Yeni Uygulama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

scakmak81

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
0
Site yönetiminin notu: Bu haber her yıl aralıklarla yayınlanır. Temelsiz bir haberdir, dikkate almayın

MİLLET’in bir yıldır gündeme taşıdığı rapor budama olayı artık son bularak engelli vadandaşların hak gaspı bitiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilecek uygulama engellilerin rapor çilesine son verecek. Engellilere evde bakım ücreti, engelli maaşı, emeklilik ve vergi indirim belgesi gibi haklardan faydalanmak için sağlık kurulu raporlarındaki "yüzde 40" oranında engelli olma şartı kaldırılacak.

%40’IN ALTINA YENİ HAKLAR

Mevcut uygulamaya göre, yüzde 40 oranının altında engelli raporu olan vatandaşlar, birçok haktan yararlanamıyordu. Yeni sistemde ise yüzde 40 oranının altında engeli olanlara da bu haklardan yararlanma yolu açılacak. Engelliler, sosyal ve ekonomik şartlarına göre de raporlandırılacak. Yeni uygulama göre yüzde 50 ve üzeri ağır engelli, yüzde 50 ve 35 arası engelli ve 35 altı hafif engelli olarak anılacak. Örneğin, yüzde 35 engelli olan bir kişiler de ‘engelli sayılarak haklardan kademeli olarak yararlanacak.

Uygulama hakkında dernek başkanlarının görüşleri:

‘SAVUNDUĞUMUZ KARARI DESTEKLERİZ’

Av. Turan İÇLİ/ Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkanı: Yüzde ibaresi 12 Eylül döneminde edilen bir sınır oldu. Bizim yıllardır savunduğumuz haklar orana göre değil, engellinin vücut işleyişinin kısıtlılığına göre verilmesiydi. Şimdi yüzde oranın kaldırılması yerinde olur. Eğer bu uygulama çıkarsa destekleriz. Ayrıca haklardan yararlanabilmek için hastanenin verdiği rapora değil, uzman kişilerden oluşan bir kurulun vereceği karar etkili olmalı.

'HAK GASPI SON BULACAK'

Tayfun TÜFEKÇİ/Engelli Hakları Federasyonu Genel Sekreteri: Yıllardır gündeme taşıdığımız olay nihayet sonuçlanıyor. Devleti kanayan bir yaraya parmak basmasından dolayı kutluyoruz. Olması gereken de buydu. Çünkü sistem sakattı. Milimetrik ölçümlerle verilen düşük raporlarla hak mağduriyeti yaşanıyordu. Yeni uygulamayla yüzde 40’ın altındaki yaklaşık 200 bin kişi derin nefes alacak.

‘İBARENİN KALKMASI SEVİNDİRDİ’

Cemal MERDAN/ Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Başkanı: Engelli dernekleri olarak bu konuyu yaklaşık 4 yıl önce gündeme taşımıştık. Demek şimdi çalışmalara hız verilmiş. Yüzde olayının kalması yerinde bir karar. Çünkü yüzde 40 oranını tutturamayan kişiler ne sakat, ne de sağlam sayılıyordu. Dolayısıyla hak gaspı had safhadaydı. Özetle yüzde ibaresi kaldırılarak engellilerin kademeli olarak haklardan yararlandırılması insani açıdan güzel bir uygulama.
Cemalettin GÜRSOY

Bu çok güzel bir haber gerçekten benim daha önce raporum %40 altında kaldıgı için ben den kesilmeyen gelir vergisini tekrar aldılar aslında ben o kurumu mahkemeye versem o paramı da geri alabilirim çünkü daha sonra aldığım raporum %45 oldu bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz gerçekten şu an çok zor durumdayım. İdari Mahkemeye başvursam alabilirmiyimki.

Gündemde olmayan böyle bir haberin kaynağını merak etik.

Her önünüze gelen haberi paylaşacaksanız kaynakta belirtin....Özellikle scakmak81 sağdan soldan kopyala yapıştır yapacaksan dikkat et.

Habere gelince : İlgili haber 2013 yılında haber yapılmış ve gündemde olmayan bir uygulamadır. Yani böyle bir haber var ancak ortada hiçbir bilgi yok.
Dün itibari ile millet gazetesinde tekrar yayınlanmış bu arkadaşımızda paylaşmış.
Ayrıca aynı haber bu sitede de 2013 yılında paylaşılmış.

Konu KİLİT...Silinebilir.

%40 engelli barajı kalkıyor mu?

bugun int okudugum sayfada %35 ile %50 normal engelli %35 ve aşşagısı hafif engelli %50 ve yukarısı agır emgelli die sınıflandırılacakmıs kademeli şekilde hak verılcekmıs dogru habermi

%40 engelli oranı kalkıyormuş! Ekpss sınavı nolcak arkadaşlar?

Ben de böyle bir haber okudum ne derece doğru acaba? Bilgisi olanlar var mı?

oran kalkacak diye yazıyor orda 40 altındakilerde engelli sınavına girecek olan o olacak yani 20 bin kişi giriyorsa 50 bine çıkacak sınava girenlerin sayısı bu arada şuda sorun bence ruhsal durumdan hasta olanlar çok fazla yüksek puan alamıyorlar bunu ben kendi adıma diyorum ama 40 altındaki engelli daha çok puan aldığında direk atamaya girecek yani benim anladığım kadarı ile benim oğlan zor devlet memuru olascak

Emeklilikte de bir değişiklik olur mu acaba oranlar kalkarsa? bu 60 oranla Malülen emeklilik falan?

zaten site yönetimi uyarısını yapmış , böyle bir durumun ciddiyeti ile çıkacak olan haber sanıırm site yöneticisi tarafında muhakkak yayınlanır,, değilmi ;))

Site yonetimi not olarak basa ilistirecegine asparagas haberleri gereksiz laga lugalari kaldirsada daha sade bi site olsa ne guzel olurdu

yok arkdaşlar o kanun teklifi red edilmiş öğrendim ben sosyal hizmetlerden kimse umutlanmasın boş yere

Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi Başkanı Osman Çiyancı,
Engelli vatandaşların haklardan yararlanabilmek için en az yüzde 40 engelli olma şartının kaldırılacağını açıkladı.

Çiyancı, yeni uygulamayla yüzde 40’ın altındaki engelli haklarından kademeli yararlanabileceğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilecek uygulama engellilerin rapor çilesine son verecek.
Engellilere evde bakım ücreti, engelli maaşı, emeklilik ve vergi indirim belgesi gibi haklardan faydalanmak için sağlık kurulu raporlarındaki “yüzde 40” oranında engelli olma şartı kaldırılacak.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Osman Çiyancı;

“Mevcut uygulamaya göre, yüzde 40 oranının altında engelli raporu olan vatandaşlar, birçok haktan yararlanamıyordu.
Yeni sistemde ise yüzde 40 oranının altında engeli olanlara da bu haklardan yararlanma yolu açılacak.
Engelliler, sosyal ve ekonomik şartlarına göre de raporlandırılacak.

Yeni uygulamaya göre yüzde 50 ve üzeri ağır engelli, yüzde 50 ve 35 arası engelli ve 35 altı hafif engelli olarak anılacak.

Örneğin, yüzde 35 engelli olan bir kişiler de ‘engelli sayılarak haklardan kademeli olarak yararlanacak” diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi Başkanı Osman Çiyancı, engelli vatandaşların haklardan yararlanabilmek için en az yüzde 40 engelli olma şartının kaldırılacağını açıkladı.

bugun int okudugum sayfada %35 ile %50 normal engelli %35 ve aşşagısı hafif engelli %50 ve yukarısı agır emgelli die sınıflandırılacakmıs kademeli şekilde hak verılcekmıs dogru habermi

Sana sormak lazım. Sosyal Hizmetleri arayıp haberin gerçeği yansıtmadığını söyleyen sendin..

%82 ozurlu raporum var,bu uygulama olursa otv indriminden yararlanma i,mkanı olurmu.otv%90 ve uzeri isteniyordu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt