Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere online tiyatro, sinema bilet satışı için CİMER'e talepte bulunalım

_çalıkuşu_

Aktif Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
3
Bilindiği üzere devlet tiyatroları ücretsiz. Ekim ayında ise sinema biletlerinde engellilere yüzde 50 indirim resmi gazetede yayınlandı fakat uygulamaya henüz geçmiş değil. Fakat online bilet satışında engellilere bir kolaylık yok. Herkes internetten bilet alırken ben 3 hafta öncesinden gişeye gidip bileti almak zorundayım.zira devlet tiyatrolarında biletler hemen tükeniyor. Aslolan kolaylık bize tanınması gerekirken zorluk var.Ben bunu bir ayrımcılık olarak görüyorum. Hızlı tren biletleri de zamanında engellilere online değildi. Talep edildikçe düzeltildi. Ben cimere yazdım. Hazır onlar "derinden üzülmüşken!" erişilebilir kültür ve sanat adına durumu önemseyen arkadaşlar da talepte bulunursa çözüm daha çabuk olur diye düşünüyorum

mXm8W8.jpg
[/URL][/IMG]

bana verilen cevapta noktasına, virgülüne kadar aynı ,standart cevap metni bu, herkese aynı cevabı gönderiyorlar

_çalıkuşu_

Verdiğiniz bilgilerde hata var. Sinema biletleri çok uzun zamandır indirimli. Yakın tarihte yayımlanan yönetmelikte sadece sinemalarda reklam süreleri ve gelirlerine yönelik düzenleme yapıldı.

Bunu ilgili başlıktan yazmıştık.

Ayrıca %50 indirim kesin yapılacak diye birşey yok. türkiye'de sinemların çok büyük bir çoğunluğu özel sektörün. Özel sektöre Serbest piyasa ekonomisi koşulları gereği zorla indirim yap diyemezsiniz. İlgili mevzuatta da "İndirim yapılır" demiyor "İndirim yapılabilir" diyor.

Yani indirim insiyatifi özel kurumların elinde. Onlarda şu zamana kadar indirim yapmadılar. Yaptılarsa bile ben ve arkadaşları hiç denk gelmedi.

Online satış ile ilgili talebinize katılıyorum ama buda ancak Devlet kurumlarında olabilecek birşeydir.

StratoS 'a katılıyorum. Devamlı sinemaya giden birisi olduğumdan ne zaman gitsem indirim yapamayız diyolar engelliyim kartım var diyorum bize birşey demediler diyip öğrenci kesiyolar o da 1 tl indirim normal fiyatından :)

Sinemanın uzun zamandır indirimli olduğundan haberim yok fakat %50indirim ile ilgili yazı Ekim ayında geldi. Yazıda indirim yapılabilir diye yazıyorsa şayet zaten yapmazlar. Bende yapana rastlamadım.
Devlet tiyatroları konusunda yapmaları gereken hiç zor bir şey değil. TCDD yht bunu yapabildiyse zaten aynı mantık. Varsın aynı cevap gelsin. Yine de yazın arkadaşlar

Üst Alt