Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere ÖSS'de ek süre var mı?

okan_ses

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bu sitede bazı başlıklarda ve internette engellilere öss'de 30 dakika ek süre verildiğini duydum.ben yüzde 45 engelliyim.ama görme engelli değilim.yüzde 45 engelli raporum olması otomatikman bana 30 dakikayı veriyor mu?bazı yerlerde talep etmeniz gerekiyor diyor.ösym'ye rapor gönderince zaten otomatikman onlar bunları düşünmüyo mu?acaba bu ek süreden yararlanmada bazı şartlar var mı?bide herkes sınavdan çıktıktan sonra insanın yarım saat daha sınavda durması nasıl bir şey.bu uyguluma yardımcı öğretmen istendiğinde de geçerli mi?bu arada ben yüzde 45 engelliyim(bir kolumu kullanamıyorum.ve raporda kendine yetememe gibi şeyler yazıyo)öss'ye son yıllarda giren arkadaşlardan yardım istiyorum.bazı tv programlarınada mail attım ama cevap alamadım......

Okan kardeşim,bu konu forumumuzda defalarca söz edildi, yetkili kaynaklardan daha net bilgi almanızı tavsiye ederim,ama bilgim kadarıyla tekrar açıklayayım:engel oranınız %40 veya daha fazla ise,Ö.S.S. başvurunuzda raporunuz ve dilekçenizi Ö.S.Y.M.'ye göndermeniz takdirde, özellikle görme engelliler için okuyucu ve kodlayıcı olmak üzere 2 öğretmen size tahsis ediliyor ve 30 dakika ek süre tanınıyor,ayrıca da şekil ve istatistik gibi (fizik,matematik,coğrafya...vb.) sorulardan muaf tutuluyorsunuz.
Ayrıca Ö.S.Y.M. yerleştirme yaparken bölümlerdeki mevcut olan engelli ve okul birincisi kontenjanlarına engelli öğrencileri daha az puanla yerleştiriyor,bu nedenle tercih yaparken aldığınız puanla taban puanlarını eşleştirmeye çalışmayın,taban puanı aldığınız puandan biraz yüksek olan bölümleri de tercih etmenizi(tabi bir rehber öğretmenin de yardımıyla) tavsiye ederim....
http://www.dogrutercih.com/dosyalar/DogruTercih_Ozel_2.pdf

Başarılar!...

melek derya size bir sorum olacaktı ben össye özürlü olarak başvurdum fakat dilekçe yazmadım bir sorun olurmu sadece sağlık raporumu gönderdim cevap yazarsan sevinirim

hım bu arda özür gurubum sürekli işitme engelliiyimmm...........

ek süre 30 dk veriyorlar sanırım ama sadece görme engellilere veriyorlar sanırım , ve ben görme engelli değilim fakat banada 2 tane işaretliyici ve kodlayıcı vermiştiler, ek süreyi sordum onlara , sadece görme engellilere verilir dediler

ÖSS Sınavına girecek Engellilerin yapması gerekenler;

1-ÖSS Formunundaki engelli seçeneğini doldurduktan sonra,
2-Rapor ve dilekçenizide forma iliştirin veya ÖSYM'ye gönderin.(raporunuz 6 ay içinde alınmış olmalı)
3-Engelli talep etmesi halinde yardımcı görevli kendisine verilir.
(Ben kas hastasıyım,kendim okur,kendim kodlayabilirim ama yinede 2 görevli ile ayrı bir odada sınava girdim.)

4-Görme engelliler hariç ,diğer engel gruplarında ek süre yoktur.
5-Görme engelliler grafik sorularından muaftır,puan hesaplamaları grafik soruları çıkarıldıktan sonra hesaplanır.
6-Yerleştirmede engellilerin avantajı vardır,tercih formlarındaki okul birinciliği kontenjanı gibi...

Üst Alt