Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere otobüslerde uygulanan indirim refakatçi içinde geçerli midir?

mahmut531

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar otubüsle seyhat edecek kişi için özürlü kimlik kartı indirimi refakatçısınada uygulanırmı teşekürler

Şehir içi yolcu taşımadan bahsediyorsanız ağır engellilerin indirim kartı refakatçisi için de geçerli.

istanbul içi agır engelli ise yanındakide engeliile üçretsiz binebilir agır engellilerin kartını makine ikikere üst üste okuya biliyor

benim kardeşim % 70 ağır özürlü ben ağabesiyim. kardeşimin üzerine refakatçı kartı çıkartırsam kardeşim yanımda olmadan ücretsiz otobüslere yalnız binebilir miyim yani engelli kardeşim olmadan ücretsiz otobüse binebilir miyim.

Şehirlerarası otobüslerde seyahat ederken sadece engellinin biletine indirim uygulanıyor ,refakatçisi normal tarifeden biletini alıyor

Engelli kardeşiniz olmadan yalnız kendi refakatçi kartınızla otobüse,metroya binemezsiniz

refakatçi olarak metro ya binemem doğru da, otobüse veya belediye otobüslerine ücretsiz binecek miyiz kardeşim olmadan.

hayır engelli kardeşiniz olmadan kartla binemezsiniz aksi taktirde kartınıza el konulur israrcı olmayın

şehirlerarası özürlünün kendisine %30 indirim uygalanıyor güya ama bana uygulanan indirim hiçbir zaman %20 yi geçmiyor.örneğin normal bilet fiyatı 50 lirayken 35 e gideceğimiz yerde 40 liraya gidiyoruz

bolu belediyesi,bolu özel halk otobüslerinden,özürlüler için hiçbir ücret almıyor.

Konya ve Afyonkarahisar belediyeleride hiç bir ücret talep etmiyor. Bu arada radikal52 adlı kardeşime katılıyorum. Örneğin; Afyon-Konya seferini yapan A firması 25 TL bilet fiyatını 17,50 TL ile satıyor. Fakat Afyon-İstanbul seferini yapan B firması 35 TL bilet fiyatını 28 TL ile satıyor. Arada uçurumlar olan bir meblağ olsa şikayet etmek yeridir ama cüzzi fark olunca seslenmiyoruz. Fakat yinede insanın içine oturuyor...

Antalya da da şehir içi taşıma tüm engelliler için ücretsiz oldu.
Ayrıca cüzi bir rakamda olsa hakkınızı ihlal edenleri gerekli yerlere şikayet edin arkadaşlar

hakkımızı bilmiyoruz ulaştırma bakanlığı fiyat listesini açıklaması gerek.

Afyon konya arası 223 Km ve fiyatı 30 TL. (Normal Bilet tabiki)
Afyon - Ankara arası 257 Km ve fiyatı 21 TL. (Normal Bilet tabiki)

Ulaştırma Bakanlığı daha bu uyuşmazlıkların önüne geçemezken bizim ulaşım imkanlarının düzenini nasıl sağlasın ki...

world56;

arkadaşım bu iş bu kadar süistimar etmeyin...ne demek kardeşim olmadan ücretsiz binebilirmiyim...binemezsin...iyi sen bin gez kardeşin evde otursun.yapmayaın allah aşkına ya bu kartlarıdamı iptal ettireceksiniz?

Otobüsün içine bizi transfer edecek sistemlerin olduğu otobüsler i bulduk indirimlisini(ücretsizini) arıyoruz....

rampalı otobüsler şehirlerarası otobüslerde de olmalı

bugün metro turizmden ordu-istanbul bileti almaya gittim.liste fiyatının 75 tl olduğunu ve 70 tl ye normal kestiğini engelli indirimli ise 65 tl olduğunu söyledi.ben de bileti almadım.yasaları ihlal ediyorlar.ne yani bizim %30 indirim 70 tl de 5 tl mi yapar?ne yapmam gerek?

Refakatçi kartını birden fazla kişi kullanabilir mi yada refakatçi kartın üzerinde isim yazılıyor mu?

worLd56 erhan
o özürLü kartı hakkında biLgi vereyim..
bu kartdan bende var. istanbuLda kuLLanıyorum.
1.si bu kartı özürLüden başka kimse kuLLanamaz..!
bu kart manyetik bi kartdır..! normaL özürLüLer için, içinde 1 kontür vardır. her bindiğin arabada bikere akbiL gibi basar aynı araba 20 dakka geçmeden ikinciyi basamazsın. ama o rabadan inip, başka arabaya binersen basar..
2.si ağır özürLü oLanLarın kartında ise 2 kontür oLur, bunun sebebide yanındaki refakatçı için..! bu kartı özürLüden başkası kuLLanamaz..!
çünkü üstünde üCRETSiZ öZüRLü KARTI yazıyor.. eğer bunu sen tek başına kuLLanırsan, bizim sırtımızdan beLeş seyahat etmiş oLursun..!
ayrıcada bu kuL hakkına'da girmiş oLuyor. çünkü devLet sana böyLe bi imkan tanımıyor.. bu sadece özürLüLer için bir haktır.. Lütfen hakkımızı yemeyin.. ayrıcada size ait oLmayan bukartLa yakaLanırsanız kartınıza eL'koyarLar ve size hırsız damgası vururLar.. çünkü devLeti doLandırmış sayıLırsınız..
siz en iyisi özürLü yakınınızı yanınıza aLın öyLe gezin.. bu sizin hakkınız ;)

Ben Ankara'dayım ama Antalya'da babam oturduğu için Antalya'dan ücretsiz kartımı çıkaracağım. Bunun için sorun olmaz sanırım. Antalya'da sadece belediye otobüsleri değil şahış minübüslerinde de geçerli. Onlar parasını sonradan belediyeden alıyorlar sanırım.

Bu kartları kural dışı kullananlara büyük cezai yaptırımın olacağını düşünüyorum. Mesela kartı kaybettiniz, bu kartı bulanda oh ne güzel bedava bineceğim olmaz. Kartı aldığınız yere bildiriyorsunuz iptal ediyorlar.

Çıkartılan kartların, gerek 65 yaş ücretsiz gerekse engelli ücretsiz kartlar sisteme kaydedildiğinde otobüs ve münibüsteki kart okuyucu sistemlerine uydudan bilgileri gönderiyordur.

Bu söylediklerimi kimseden duymadım ama mantık böyle diyor. Yoksa al başkasının kartını kullan oh ne ala. Sistem günde kaç kere bindin, nerelerden bindin, bindiğin otobüse kadar biliyordur. Birde otobüslerde kamera sistemi vardır büyük ihtimal.

Dikkat ederseniz, otobüs yada minübüse binip ücretsiz kartları kullandığınızda size sormuyorlar. Kartın sahibi sen misin, kimsin necisin, kimlik göster vs olayı yok. Kamera girişte çekiyordur. İncelemelerde kartı başkasının kullandığı tespit edilirse hem kullanan kişi ceza alır hemde özürlü yada +65 yaş kart kullanan kişi bir daha bu hizmetten yararlanamayacak şekilde hizmetten yoksun kalabilir. Ceza almasıda çabası. O yüzden böyle bir niyeti olup, uyanıklık yaptığını zannedip, bu olaya kalkışıp ceza yemeyin aman diyorum. Kartınızı kimseye vermeyin. Bana göre sistem böyledir.

bileti alıp şikayet ede blirsin her yolu var ama büyük firmalar uyguluyor indirimi %50 iken %30 yapan ulaştırma bakanı şöyle ifade ediyor firmalardan gelen genel istek üzerine % sini 30 çektik yani engeliyi düşünen yok özürlüler daire başkanlığı ne yaptı hiç peki kim tepki gösterdi hiç yani alan memnun satan memnun ...!!!!

Lawri'' güzeL ve mantıkLı düşünmüşsünüz..
bende istanbuLda oturuyorum sizin gibi düşündüm. ve iett geneL müdürLüğüne sordum;
dedim neden bu kartLarı otobüsLere okutucağz,
önceden gösterip geçiyorduk..? bizim için rahat oLuyordu.?
dediki ''bu kartı otobüsLere okutacaksınız,
bu sistemLe devLet; özürLüLerin nereLere gittiğini, nerde geztikLerini takip edecekmiş..

adiL cuni;

İşte size kibarcasını söylemiş. Devlet ne yapsın kimin nerede gezdiğini :) Yukarıdaki yazdıklarım demek ki doğruymuş. Sıkıysa kartını başkasına kullandır demek istemiştir :D

Bi ara istanbulda toplu ulaşım kartlarını kaldırmaya yeltendiler.
Sene 2000-2011 arasında bi tarih...:)
Basın bir yaygara kopardı. Kaldıramadılar kartları..
Vay be ne basınmış engellinin haklarını savunuyor, demiştimki basın ın da bu kartlardan ücretsiz yararlanması söz konusuymuş:)
E bu adamlar dolgun ücretle çalışan özel/kamu çalışanı..!? Firma bunlara mavi kart veriyordur. Vermiyorsa bile elbet verebilir.
Demek ki bu haktan o kadar faydalanan varki bel. çare olarak yaşlarıda yakmaya karar vermiş...

Basın, resmi kurum çalışanlarına bu toplu taşıma ücretsiz olamaz, olmamalı!.
Her kurumun bütçesi ayrıdır. Şirket yönetenler böyle şirket yönetilemeyeceğini bilmeleri lazım.
İşveren işci çalıştırıyorsa ona maaş + yol + sigorta v.b. diye ödemelerde bulunur.
E şimdi bu ne oluyor.. Hem yol parası al, hem bedavaya işin için yolculuk yap yok artık...

Bu arada dolgun maaşlı otobüs şöförlerinin de Allah gözünü doyursun.
(Gözü doyanlar üstüne alınmasın onlar müstesna! )
Biliyorsunuz dolmuşculuğu kaldırdı bel.ye.. Bilet satmayı kaldırdı kısacası!
Bu şöförlerin ekstra kazancının elinden alınması demek oluyor. Gözlemlediğim kadarıyla. 20-25 gündür vatandaşda kartını temin etmemekte ısrarcı.
Şöföründe extra kazanç geri gelsin beklentisi içerisinde olduğundan biletsiz yolcuyu arabaya alıyor. Rezillik burada başlıyor. Arabaya binen yolcunun yarısı kart buluyor. Yarısı ineceği yere kadar bulamıyor. Böyle olunca yarısı bedava yolculuk yapmış oluyor.

Bilet satarken ise bu durum böyle cerayan etmiyor.
Otobüs şöförü miinübüscü edasıyla o binen 3 kişi diye bağırıyor.
Yani kendi cebine para gireceği vakit devletin hakkını savunan yaratık..
Ekstra kazancı kalkınca böyle hareket etmiyor..
Maaş aldığı kuruma ihanet etmekte zarara uğratmakta bir sakınca görmüyor.
Bu kurumların acilen özelleşmesi lazım.!

"nush ile uslanmayani etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanin hakki kötektir."
İnsanlar sanmasın ki ben kapitalizm savunucusuyum...
Bu çalışanlar kapitalizm le yönetilmeye layıklar..vesselam...........

Üst Alt