Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere Özel Ev Sineması

MehmetUmutMutlu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Öncelikle konu sinemayla ilgili olduğu için buraya açmam gerektiğini düşündüm, umarım konum forumun genel işleyişine uygundur. Bir süredir aklımda bir fikir var ama ülkemizde ya da yurt dışında böyle bir şeyin olup olmadığı hakkında kesin bir bilgim yok, o nedenle -belki bilen biri vardır diyerek- buradan sizlere sormak istedim.

Fikrim şu: Bazı engelli arkadaşlarımız çeşitli nedenlerden dolayı evden çıkacak durumda değiller. Bununla birlikte pek çok sinema salonunda erişilebilirlik sorunları var. Bu gibi durumlarla karşılaşan arkadaşlarımız, vizyondaki film(ler)i izlemek istediğinde filmin DVD'sinin çıkması gibi alternatif seçenekleri beklemek zorunda kalıyor. Oysa sinema salonları, internet üzerinden erişim hakkının yalnızca engelli bireylere verildiği bir sistem geliştirseler ve vizyondaki filmler, filmin yapımcıları başta olmak üzere, ilgili kurumların izniyle bu sisteme yüklense bu durumdaki arkadaşlarımız vizyondaki filmleri rahatlıkla izleyebilirler.

Böyle bir sistem duydunuz mu, biliyor musunuz?

MehmetUmutMutlu

Böyle bir şey duymadım, ama zaten bence mantıklı da değil. Sinemaya gitme nedeni hem oradaki ambiyans, hem büyük ekran, hem de yüksek ses. Yoksa film bulmak zaten sorun değil...

İşin yasal boyutu ise zaten durumu imkansız yapıyor.

OturanBoğa

Yanıtınız için teşekkür ederim. :)

Elbette ki sinema salonundaki ortam sağlanamaz (belki ek bir takım cihazlar kullanılarak bir nebze benzetilebilir), ama eğer böyle bir sistem olursa hem sözünü ettiğimiz durumdaki bireyler filmi izlemek için beklemek zorunda kalmayacak, hem de filmler bizzat resmî kaynaktan yasal biçimde izlenebilecektir. Yasal düzenlemelerin yapılabileceğini düşünüyorum.

Herhangi bir engellinin bu ayrıcalığı suistimal etmeyeceği ve korsan kayıt alıp ticari amaç için kullanmayacağını kimse garanti edemeyeceği için imkansız bir fikir. Çünkü böyle bir sistem ile günümüzde yaygın olarak karşılaştığımız "sinema çekimi" tarzında kalitesiz korsan dvdlerin aksine HD kalitesinde korsan dvdlerin kaydı yapılabilir ve piyasaya sürülebilir.

itunes (apple) ve bazı ücretli film siteleri online film hizmeti veriyorlar.
Tabi bunun için yüksek hızlı internet ve yayını alıp oynatacak bir cihaza gerek var. Örneğin ipad, iphone veya video oynatıcı gibi...

Üst Alt