Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere özel iş bulma sitesi var mı?

ugur10

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
6
Engellilere özel iş bulabilme sayfası var mi arkadaşlar

malesef yok ama olmalı, işaret dilinde, görme engelliler için bedemsel engelliler için erişilebilir olan bir web sitesi olmalı, engellilere özel... ama ne zaman yapılır bilmem :(

Eğer ara eleman işçi vb iş dışında iş arıyorsanız, diplomanız ve deneyimleriniz de varsa, İşkur/kariyer vb. siteleri önermem.

Mevcut ekonomik koşullarda firmalar bu tür sitelere para vermiyor ve üye olmuyorlar. (İş Kur ilanlarını İşkur çıkıyor ve daha çok İşçi ilanları çıkartıyorlar.)

Şuanda çalıştığım kurum ve 3 yıl önce çalıştığım kurumda Linkedn üzerinden ulaştılar bana. Linkedn Facebook'un iş versiyonu. Oradan öz geçmişinizi ve profilinizi oluşturup, firmaların açtığı ilanlara ücretsiz başvurabiliyorsunuz. Sadece mesajlaşma vb uygulamalar için üyelik istiyorlar ama üye olmadan da dediğim gibi başvurup iş bulabiliyorsunuz.

Şuanda özellikle büyük kurumsal şirketler bu şekilde işe alım yapıyorlar diyebilirim.

İş hayatı ve çalışmak istiyorum

Arkadaşlar merhaba iş arıyorum henüz birşey olmadı işkur kaydı.da var başvuru yaptım ama yine birşey olmadı sizce olurmu

İş bulma siteleri iş arayanlar için genelde ücretsiz ancak işverenler için anormal denecek kadar yüksek ücret istiyor. Örneğin gazeteye 50TL'ye verdiğiniz ilana 500TL istiyorlar. O yüzden çoğu firma bunlara ilan vermez.

İşkur ilanları ücretsizdir. İşkur kaydı olan firmaların bir kısmı bunu kullanıyor. Ama gördüğüm kadarıyla çoğu firmaya internet siteleri üzerinden doğrudan başvurmak çok daha anlamlıdır. Biraz zahmetli olmakla birlikte doğrudan iletişim her zaman daha iyidir.

MeTePe

Evet hak veriyorum işkur da olmadı eğitim almayı düşünüyorum bakıcam günlük olarak meslek eğitimi ve görüşmeler oluyormuş sağolun

Facabook tan nasıl başvuru yapılıyor stratos bey ne yazmalıyız

Göktepeli63

Facebook demedim. Facebook benzeri bir uygulama var adı: Linkedn dedim. Facebook da yaptığınız gibi profilinizi/özgeçmişinizi oluşturuyorsunuz.

Arama bölümünden çalışmak istediğiniz kurumu yazıyorsunuz. O kurumda çalışan profili olan herkesi listeliyor. İnsan Kaynaklarında çalışan bir uzman/şef/yönetici/müdür kim varsa "Ağınıza Ekliyorsunuz" kabul eder etmez, mesaj atıyorsunuz.

Mesaja cevap vermek ücretli. Bu yüzden attığınız mesaja cevap beklemeden, kısaca çalışmak istediğinizi, yapabileceğiniz işleri, engelli oluşunuzu, telefonunuzu gönderirseniz, hemen geri dönüyorlar.

Özellikle Kurumsal Büyük şirketlerin İnsan Kaynakları engelli kontenjanı dolu bile olsa, önceliği engelliye veriyor, hem teşvikler hem de emeklilik ya da kişisel sebeple ayrılma olursa yedekleme için, bu konuda çok hassaslar.

Örneğin, çalıştığım şirkette, İnsan Kaynakları Bölümü engelli istihdamı ile ilgili politika belirledi ve bunu uyguladığı için ödül aldı Genel Müdürden.

ugur10

İşkur kurslarında, bildiğim ve anladığım kadarı ile, hem eğitim veriyorlar hem işe başlatıyorlar. Ancak, maaşınızı iş yeri değil, işkur ödüyor. Tabi asgari ücretten daha azını alıyorsunuz. Bir kaç ay sürüyor ve buna deneme süresi diyorlar. O deneme süresini geçince asil oluyorsunuz ve asgari ücret almaya başlıyorsunuz.

Mırnavs

İşkur'dan iş aramak için bunlar şart değil.

Şirketler İşkur sitesine eleman aranıyor ilanı girebiliyor. İşkur'a online üye olan herkes bu ilanları inceleyip işbaşvurusunda bulunabilir. Hatta İşkur'daki işveren temsilcisi genellikle uygun adayları arayıp tek tek haber veriyor. Burada işkur sadece aracı. Ne ücrete karışıyor, ne başka bir şeye.

MeTePe

Hayır, ne yazık ki yanılıyorsunuz. İş kura üye olan herkes başvuramıyor. İstenilen belli kriterleri karşılıyorsanız başvurabiliyorsunuz. Ve deneme süreci adı altında asgari ücretin altında bir ücret alıyorsunuz. Evet tek tek aradıkları da olabiliyor. İnternet üzerinden olan başvurularda da iş kur kaydınızın olup olmadığını soruyorlar İlk ay maaşlarını işkur karşılıyor. İş kur kursiyeri adında açılmış işler için durum bu. Bu konuya vakıfım. Daha önce kısa dönem çağrı merkezi deneyimim var. Daha sonra iş yerinden sebepsiz bir şekilde ayrılırsanız 12 ay cezalı oluyorsunuz, her hangi bir iş kur kursuna katılamıyorsunuz.

Hayır, ne yazık ki yanılıyorsunuz..

Yanılmıyorum... :)

Biz bu şekilde sürekli ilan verip personel alıyoruz. :) Hali hazırda bu şekilde işe başlamış arkadaşlarımız var. :)

Bununla ilgili işkur'un ne para verdiği var, ne maaş ödediği... Hatta teşviklerden bile yararlanamıyoruz. :)

MeTePe

Ben bu şekilde bir yerde çalıştım kısa dönem ve işkurun o işyerine teşviği vardı. Prosedür aynen böyledi :) İşkur size gıcık galiba :D
Ben de bildiğim ve yaşadığım bir durumu belirtiyorum. Hatta benim ayrıca bir öğrenciliğim olduğu için kalan farkı iş yeri elden ödüyordu :)
2018 senesi şubat- nisan ayları arası bu durum. Ankara ili sınırları içinde. Yani 1 sene önce. İşkur teşviği ile eleman alan çağrı merkezi :) 3 ay maaşları işkur ödüyor, sonra iş yeri ödüyordu. Benim evim ile iş yeri çok uzak olduğu için bırakmıştım. Ev Batıkent'te iş yeri Oran tarafında, Turan Güneş civarındaydı :)

Ben de bildiğim ve yaşadığım bir durumu belirtiyorum.

Bu yazdıklarınız yanlış değil. Bunlar var zaten ama yararlanmak çok zor. Çünkü belli başlı işler için bu destekleri veriyor. Ama örneğin temizlik personeli arıyoruz, hiç bir teşvik yok.

2 ay önce sosyal medya uzmanı için ilan verdik ve işkurdan hem doğrudan, hem de işkurun kendi yönlendirdiği 150 kişi civarında başvuru oldu. Bunlarda da teşvik falan yok. Hatta başvurulardan birini başlattığımızda yapmamız gereken bir şey var mı diye sorduğumuzda hiç bir şey gerekmediği söylendi.

Yani, ha gazete ilanıyla personel almışız, ha işkurdan..

Kısacası, işkur sitesine üye olup oradan doğrudan iş ilanlarına ulaşılabiliyor ve firmaya başvurabiliyorsunuz. Bunun için özel bir şey gerekmiyor. İşkur sadece aracılık yapıyor.

Sizin söyledikleriniz de doğru. Ama zorunluluk değil.

Ben işkura başvurmamıştım. İnternet yolu ile başvurmuştum.Bir internet iş bulma sitesiydi. Kısa dönem geçici bir iş bakıyordum. Hemen işkur kaydımı sormuşlardı. İşkur desteği alacaklarını ve yukarda dediklerimi söylediler Hatta 3-5 kişi alıp bizi Çankaya'daki İşkur hizmet binasına götürüp danışman ile tanıştırdılar. Arada işkurdan birileri geliyordu denetlemeye. Bir sıkıntınız, isteğiniz var mı diye soruyorlardı.

Bir internet iş bulma sitesiydi.

Onlar aracı firmalar. İşin her türlü hinliğini biliyor ve firmalara personel pazarlıyorlar. Bunu yaparken de tüm teşvikler, destekler vs. devreye sokuyorlar.

Ama bu firmalara zorunlu değilsiniz. Herhangi bir vatandaş doğrudan İşkur internet sitesinden üye olup iş arayabilir.

https://esube.iskur.gov.tr/

Selamlar,

Daha öncede yazdım. Diploması olan engelli arkadaşlar, işkur ve kariyer sitelerine mesai harcamak yerine istedikleri kurumsal şirketi seçip direk görüşme yapıp cv göndererek başvurabilirler.

Şuan hemen hemen tüm şirketlerde engelli açığı olduğu için, (açık olmasa bile) engelli teşvikleri çok cazip olduğu için diploması olan arkadaşları kaçırmak istemiyorlar.

MeTePe

Benim bahsettiğim konuda bu firmalara zorunluluk diye bir durumdan bahsetmedim ki 😁 Şunu gòzlemledim. Biraz manipulasyoncusunuz. Konu ile bire bir alakalı olmasa da illa bir cevap veriyorsunuz, konuyu çeviriyorsunuz ve karşı tarafın dediği doğru da olsa asla kabul etmiyorsunuz. Böyle bir zorunluluk var diye bir cümlem olmadı. Işkur firmalarının teşvik verdiği firmalar var mı ? Var. Hepsi bu. Işkur ilk maaşları òdüyor mu ? Teşvik varsa ödüyor. Ònce öyle bir teşvik yok diyorsunuz, sonra bazılarına teşvik var diyorsunuz 😄Arkadaş hangi pozisyonda iş aradığını söylemedi ki.. Belki teşvik verilen pozisyonda bir iş bakıyordur. 😃 Ama, zeki bir karaktersiniz.

Yahu yazdıklarımın manipülasyonla falan ne alakası var... İsteyen girip işkur'dan iş arayabilir yazıyorum. Bunun neresi yanlış?

İnanmayan girip kontrol eder. Bu kadar basit.

Üst Alt