Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere telefon aracılığı ile toplanan 5 TL vicdanları mı rahatlatıyor?

Levent54

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
4
5 tl ver rahatla.
Vicdan nasıl rahatlatır bilinmez ama ekşi sözlükte şöyle bir açıklama gördüm “iç sesi susturma çabası. inizin gözünüze sokmaya çalıştıklarını dış sesinizle ortak bir payda da buluşturup gerekli eylemleri gerçekleştirme ve böylece "neyse ben elimden geleni yaptım" veya" yine de ...." denilmesidir. bir de işin diğer tarafı vardır ki gördükçe karşınızdakinin içten içe, bu nedenle, kendi vicdanını rahatlatmak için yaptığı eylemleri ,sessiz bir tebessüm takınırsınız. başka yapılacak pek bir şey de yoktur hani.”
Engelli insanları gören onlara karşı kendini sorumlu hisseden bir şeyler yapmak isteyen insanların var olduğunu bilmek güzel bir şeydir. Bilhassa bazı ünlüler zaman zaman bu duyguya kapıldıklarını görmekteyiz. Hemen bir dernek bulup işe koyuluyorlar.Medyaya da haber verdin mi tamam. Fenada olmuyor, hem reklamlarını yapıyorlar, hem de toplumun gönlünde yer ediniyorlar. 500 kişiye mesaj attırırlarsa bir engelli de sandalye sahibi olur. Bunu okuyan seyreden insanlarımızın da düşünmeye başlar
Vicdanın mı sızladı, acıdın mı gördüğüne, kendini bir şeyler yapmak için mecburdu hissettin. Üzerinde baskımı oluştu, Kolayı var al eline telefonu bağışla bir 5 tl. Oh nasıl rahatladın değimli. İşte o kadar. Sağda sol da da söylersin artık. Engellilere yardım yaptım diye böbürlenebilirsin. Ne kolaymış değimli sosyal sorumluluğunu yerine getirmek. Teknoloji ve 5 tl.ile ne kolay yardım yapmak. Ne olsa orta süreli bir konuşma fiyatına mutluluk
Acaba bu kadar basitmidir veya bu kadar basit mi olmalıdır engelli insanlara karşı toplumsal görevlerini yerine getirmek. (Aslında bu yolu açan derneklere bazı sözler söylemek gerekiyor.)
Bu gayreti başka yollarla da yapabilir insanlarımız. Nasıl mı gene isterseniz 5 tl. yi gönderin ama işin kaynağına gidin. Anayasamızdaki sosyal devletimizi biraz rahatsız edin. Engellilere karşı yükümlülükleri yerine getirmesini isteyin. Elinizdeki telefon ile devlet büyüklerimize birer Mesaj gönderin. Bu konuda Sivil Toplum Örgütleri kurun veya bu yolda kurulan derneklere üye olun. Destek olun ama bunu sakın bir gün bende engelli olurum düşüncesi ile yapmayım. Bu düşünce oldukça bencillik kokmakta, bizleri daha fazla üzmekte haberiniz olsun. Bir de günlük yaşamınızda bizlere karşı duyarlı olun. Biraz saygılı olun.
Bunları yaparak bize daha fazla hizmet edersiniz ve hemde 5 tl.larınız cebinizde kalır.
Ama zor bu işler değimli. Evet gayet ! zor, sen gene al telefonu eline…

iyi hoşta bu 5 tl ler nereye gidiyor ben cevremde ne alangördüm ne duydum

5 ver boş ver mantığı tıkır tıkır işliyor aslında. insanların Görmezden gelme çabasından başka birşey değil maalesef.

buna benzer konularda daha önce düşünce ve yaşadığım olayları anlatmıştım özet şu enayiler olmazsa uyanıklar yaşayamaz

Üst Alt